Dette selskab planlægger at flyve over alt i verden på fire timer-for kun $100

Dette selskab planlægger at flyve over alt i verden på fire timer-for kun $100
Dette selskab planlægger at flyve over alt i verden på fire timer-for kun $100

Video: Dette selskab planlægger at flyve over alt i verden på fire timer-for kun $100

Video: Dette selskab planlægger at flyve over alt i verden på fire timer-for kun $100
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, Kan
Anonim
Boom Supersonic
Boom Supersonic

De fleste mennesker kryber sammen ved tanken om at bruge 18 timer på et fly, som i øjeblikket er varigheden af den længste flyvning i verden (Singapore til New York, for dem, der spekulerer). Men forestil dig en fremtid, hvor du kan tage den rejse på kun fire timer - og til den lave, lave pris på 100 $. Rejser ville blive ændret for altid.

Det er det langsigtede ambitiøse mål for Boom Supersonic, en rumfartsvirksomhed, der udvikler den næste generation af supersoniske kommercielle fly. Supersoniske fly er imidlertid ikke ny teknologi.

Fra 1976 til 2003 fløj Concorde, fløjet af Air France og British Airways, passagerer over Atlanten på omkring tre timer, fløj med 1.300 mph - eller bare genert af dobbelt så høj lydhastighed. Men flyet blev pensioneret af to grunde: en, det var en dyr maskine at betjene (flyvninger kostede passagerer omkring $20.000 pr. sæde, justeret for inflation), og to, det var begrænset til transatlantiske ruter (det kunne ikke flyve over). befolkede områder på grund af det soniske boom, det skabte). Så siden 2003 har vi været kørt fast i sneglefart på omkring 600 mph.

Boom Supersonic sigter mod at udnytte ny teknologi til at løse de to problemer, der plagede Concorde i dets nye fly, Overture, som ville bære 65 til 88passagerer på mere end 500 ruter rundt om i verden. (Hvordan det præcist vil gøre det, vil kun tiden vise.) Flyet ville også være CO2-neutr alt og bruge bæredygtigt flybrændstof (SAF) for at nå dette mål.

Selvfølgelig er en supersonisk fremtid stadig langt væk. Boom Supersonic afslørede netop sit testfly, XB-1, i slutningen af sidste år - det er planlagt til at flyve for første gang i 2021. Men hvis alt går efter planen, forventer selskabet at bygge og flyve Overture om blot et par år, med flyet i drift allerede i 2029. Og det er et væddemål, United Airlines er villig til at gøre.

United er blevet det første flyselskab til at placere et depositum hos Boom Supersonic og har underskrevet en aftale om 15 Overture-fly med en klausul, der tillader tilføjelse af op til 35 flere.

"United fortsætter på sin bane for at bygge et mere innovativt, bæredygtigt flyselskab, og nutidens fremskridt inden for teknologi gør det mere levedygtigt, at det inkluderer supersoniske fly," sagde Uniteds CEO Scott Kirby i en erklæring. "Booms vision for fremtiden for kommerciel luftfart, kombineret med branchens mest robuste rutenetværk i verden, vil give forretnings- og ferierejsende adgang til en fantastisk flyoplevelse."

Men der er nogle ret betydelige småt involveret. Boom Supersonic skal nå en række milepæle, såsom føderal certificering, for at handlen kan gå igennem. I betragtning af at testflyet ikke engang har fløjet endnu, er der nogle massive forhindringer, som rumfartsvirksomheden skal overvinde, begyndende med blot at bygge flyet.

Når Overture endelig letter med passagerer, forventer Boom Supersonic, at flyvninger vil koste nogenlunde det samme som en langdistanceflyvning på business-class i dag. For at sænke billetpriserne til $100, som virksomheden håber at gøre, vil det kræve nogle innovationer inden for materialevidenskab, hvilket sandsynligvis vil tage et par årtier mere, fort alte Boom Supersonic til CNN.

Selv med Uniteds opbakning skal meget gå helt rigtigt, for at Boom Supersonic kan lykkes, og det bliver helt sikkert en kamp op ad bakke. For eksempel lukkede virksomhedens største konkurrent, Aerion, i sidste måned på grund af manglende finansiering. Men det betyder ikke, at vi ikke er håbefulde for en tilbagevenden til supersoniske flyvninger en dag! Vi vil bare ikke holde vejret, mens vi venter på, at den spændende fremtid kommer.

Anbefalede: