Frankfurt Lufthavnsguide
Frankfurt Lufthavnsguide

Video: Frankfurt Lufthavnsguide

Video: Frankfurt Lufthavnsguide
Video: FRANKFURT AIRPORT for first timers ! 2024, Kan
Anonim
Det indre af Frankfurt lufthavn
Det indre af Frankfurt lufthavn

Frankfurt Lufthavn, eller Flughafen Frankfurt am Main på tysk, er indgangsstedet for mange besøgende til Tyskland. Lufthavnen er placeret på over 5.000 hektar jord og har to passagerterminaler, fire landingsbaner og omfattende tjenester til rejsende.

Det er Tysklands travleste lufthavn og en af de mere travle lufthavne i verden, delvist takket være at være hovedknudepunktet for Lufthansa såvel som Condor og et vigtigt overførselssted for indenlandske og internationale rejser. Uanset om din destination er byen Frankfurt eller en anden destination i Tyskland eller Europa, vil Frankfurt Lufthavn tage dig dertil.

Lufthavnskode, placering og kontaktoplysninger

Frankfurt Lufthavn (FRA) ligger cirka 12 km sydvest for Frankfurts centrum. Området omkring lufthavnen er inkluderet i dets eget bydistrikt Frankfurt, kaldet Frankfurt-Flughafen.

  • Telefonnummer: +49 180 6 3724636
  • Websted:
  • Flight Tracker:

Vid før du går

Frankfurt Lufthavn er mere end bare en lufthavn. Det er et enormt kompleks, der omfatter et indkøbscenter og Squaire, Tysklandstørste kontorbygning, som også rummer et indkøbscenter og to Hilton-hoteller. Det er let tilgængeligt fra lufthavnen og forbundet til Terminal 1 via en gangbro.

Lufthavnen i sig selv har to hovedterminaler og en mindre First Class Terminal, som udelukkende bruges af Lufthansa. Den ældre og større Terminal 1 huser indgangene A, B, C og Z. Den er opdelt i tre niveauer med afgange på øverste etage, ankomster og bagageudlevering i stueetagen og transportniveauet under. Fly til ikke-Schengen-destinationer afgår fra Z-portene, og Schengen-flyvninger afgår fra A-porte. Terminal 2 er den mere moderne terminal og huser Concourses D og E. En tredje terminal er i øjeblikket under opførelse og forventes at åbne i 2023.

For at rejse mellem terminaler, gå ombord på et af de gratis Skyline-shuttle-tog, som tager omkring to minutter at nå den næste terminal.

Lufthavnsparkering

Frankfurt Lufthavn har mere end 15.000 parkeringspladser, men på grund af lufthavnens aktiviteter er det påkrævet, at du bestiller din i forvejen, hvis du planlægger at efterlade din bil i lufthavnen på længere sigt. Du kan forudbestille din parkering på lufthavnens hjemmeside, men du skal betale for minimum en dag. Herfra er der gratis transport, der kører hvert 20. minut til terminal 1 og 2.

En anden mulighed er at drage fordel af Park, Sleep, & Fly-tilbud på Intercity- eller Sheraton-hotellerne i Terminal 1, som inkluderer 15 dages gratis parkering, når du tilbringer mindst én nat på begge hoteller.

Kørselsvejledning

DenFrankfurt Lufthavn er godt forbundet med Autobahn, da den er tæt på Frankfurter Kreuz, hvor to travle motorveje, A3 og A5, krydser hinanden. Skilte på tysk og engelsk markerer tydeligt vejen til lufthavnen og til de forskellige områder.

Offentlig transport og taxaer

Frankfurt Lufthavn har to jernbanestationer, begge placeret ved Terminal 1. Lufthavnens regionale togstation tilbyder metro-, regional- og lok altog; du kan tage metrolinje S8 og S9 ind til Frankfurts centrum (ca. 15 minutter) eller til Frankfurts hovedbanegård (ca. 10 minutter).

The Airport Long Distance Railway Station ligger lige ved siden af Terminal 1, med højhastighedsintercity-tog (ICE), der kører i alle retninger. Ankommende jernbanepassagerer kan tjekke ind lige ved togstationen for omkring 60 flyselskaber.

Offentlige busser kører mellem Frankfurt Lufthavn og Frankfurts centrum, Schwanheim og Darmstadt. Langdistancebusser, der drives af virksomheder som FlixBus og BlaBlaBus, kan forbinde dig til byer i hele Tyskland og Europa.

Taxaer er tilgængelige uden for begge terminaler. En taxatur ind til Frankfurts centrum tager cirka 20 til 30 minutter og koster cirka 40 euro.

Hvis du bor på et nærliggende hotel, kan du også tjekke, om de kører en gratis shuttle til og fra lufthavnen.

Hvor skal man spise og drikke

For de bedste madmuligheder i nærheden af Frankfurt Lufthavn, spis før du går gennem sikkerhedskontrollen og besøg Squaire. Denne bygning i jumbostørrelse byder på en række gode restauranter og barersom Paulaner in the Squaire, Thong Thai og Flavours.

Hvis du foretrækker at spise tættere på din gate, vil du nemt falde over fastfood-muligheder som McDonald's og Deli Bros, men du kan også slappe af over et sidde-måltid eller en drink i baren på hot spots som f.eks. Haussmans eller Käfers. For sund mad kan du overveje at snuppe en smoothie i den italiensk-amerikanske deli Goodmann & Filippo eller hente en sund snack i Natural Shop i Terminal 1.

Hvor kan man handle

I Frankfurt Lufthavn kan du shoppe indtil du falder med hundredvis af luksus- og nichemærker, så det er muligt at købe alt og alt fra Rolexes til Rubik's Cubes.

I den store Terminal 1 finder du velkendte luksusmærker som Hugo Boss, Versace, Burberry, Duty-Free, Swarvoski og andre. Derudover finder du også dagligvarebutikker, souvenirbutikker og endda en kamerabutik. Hvis du fejrer en større forretningsaftale (eller måske du bare har lyst), kan du besøge Caviar House and Prunier, som sælger champagne, kaviar og kaviartilbehør såsom guldbelagte kaviarskeer. Hvis du er på vej til et eventyrligt sted, så tjek udendørsforhandlere som Geox og Jack Wolfskin.

Når du handler i Terminal 2, skal du først tjekke kuponvæggen på shoppingpladsens tredje niveau for at finde ud af, hvilke butikker der tilbyder tilbud. Denne terminal er mindre og har færre muligheder, men du kan stadig finde butikker som Brinckmann & Lange, Mont Blanc og Tumi.

Sådan bruger du dit ophold

Der er masser at lave i Frankfurt Lufthavn, hvisdu forsøger at få mest muligt ud af et kort ophold, uanset om du beslutter dig for at shoppe eller tilmelde dig en af Airport Experience Tours, som vil tage dig med bag kulisserne i den enorme lufthavn. Du kan også se en film med dine rejsekammerater eller spille nogle videospil i et af lufthavnens mange underholdningscentre, der ligger i Terminal 1. Tror du, at du kunne bruge en lur og et brusebad før din videre flyvning? Tjek My Cloud Transit Hotel i Terminal 1, hvor private værelser kan bookes pr. time.

Der er endnu mere at gøre, hvis du forlader terminalen, hvilket selvfølgelig betyder, at du skal gennem sikkerhedskontrollen på vej tilbage. Hvis du har meget tid, kan du overveje at tage offentlig transport ind til Frankfurts centrum, hvor du kan besøge Frankfurts rekonstruerede gamle bydel, som er en fungerende genskabelse af den del af byen, der blev ødelagt under Anden Verdenskrig.

Vil du ikke rejse for langt fra lufthavnen? Du kan stadig underholde dig selv i umiddelbar nærhed af lufthavnen, enten i Squaire indkøbscenter eller i selve lufthavnen, hvor du finder et indkøbscenter med en købmand, kasino, frisørsalon og vaskeri – alt før sikkerheden. For forretningsrejsende er der endda et konferencelokale, du kan leje, hvis du beslutter dig for at presse et hurtigt møde ind.

Uanset om du skal overnatte eller flyve tidligt om morgenen, er der mange hoteller i nærheden af lufthavnen, hvor du kan hvile dig. Sheraton og Hilton Garden Inn er begge inden for gåafstand, og andre som Park Inn by Radissonog Steigenberger Airport Hotel tilbyder gratis transport til og fra lufthavnen.

Lufthavnslounger

I en lufthavn så stor og travl som Frankfurts, kan du forvente at finde en række premium-lounger. Som Lufthansa-flyselskabets vigtigste knudepunkt tilbyder Frankfurt lufthavn førsteklasses lounger, senatorlounger, businesslounger, en velkomstlounge (for interkontinentale rejsende) og driver også en privat suite.

Til Lufthansa-loungerne skal du have et medlemskab eller premium-billet for at komme ind, men det er muligt at købe pas til LUXX-loungen i Terminal 1 eller Air France, Premium Traveller, Primeclass, Priority eller Sky-loungerne i terminal 2.

På grund af COVID-19 er terminal 2 i øjeblikket lukket, derfor er alle lufthavnslounger i denne terminal lukket som følge heraf. Tjek hjemmesiden for at få de mest opdaterede oplysninger.

Wi-Fi og ladestationer

Gratis Wi-Fi og tusindvis af stikkontakter og USB-porte er placeret over alt i lufthavnen. Der er mange højborde med barstole, stikkontakter og trådløs opladning.

Lufthavnstip og godbidder

  • Hvis du ikke har det godt, er der en lægeklinik i Terminal 1-ankomstområdet og tre apoteker.
  • For familier med små børn kan gratis klapvogne afhentes på servicestederne. Der er også legeområder for børn over alt i lufthavnen.
  • Der er et postkontor i Terminal 1, hvis du skulle have brug for at sende noget i sidste øjeblik.
  • Kan du bruge noget frisk luft? Der er et tagterrasse i Terminal 1 over Gate B42. Herfra har du panoramaudsigt over flyvepladsen, og der er endda et teleskop.
  • Nulstil efter din langdistanceflyvning med et af brusefaciliteterne i hele terminalen. Du skal betale et mindre gebyr, men det er meget billigere end at reservere et hotel.
  • Der er fritidszoner placeret i begge terminaler, som giver komfortable liggestole og en varm stemning med masser af stikkontakter. Hold øje med de futuristisk udseende Silent Chairs, som er designet til at blokere støj.
  • Hvis du har brug for et mere privat rum til fred og ro, kan du besøge Quiet Room i Terminal 1 eller strække ud i et af yogarummene, som er placeret i begge terminaler.

Anbefalede: