En guide til lufthavne i det vestlige USA
En guide til lufthavne i det vestlige USA

Video: En guide til lufthavne i det vestlige USA

Video: En guide til lufthavne i det vestlige USA
Video: Sådan kommer du til Manhattan med tog fra JFK lufthavn | NYC rejseguide 2024, Kan
Anonim
Denver International Airport
Denver International Airport

De store lufthavne i det vestlige USA er ikke kun nyttige til indenrigsflyvninger, men mange af dem fungerer også som landets port til Asien. Der er også direkte ruter til Europa og Sydamerika.

Albuquerque International Sunport (ABQ)

En Cessna Caravan drevet af New Mexico Airlines taxaer til landingsbanen ved Albuquerque International Sunport
En Cessna Caravan drevet af New Mexico Airlines taxaer til landingsbanen ved Albuquerque International Sunport
  • Location: Albuquerque, NM
  • Fordele: Lille størrelse betyder, at det er nemt at navigere
  • Ulemper: Kun én international flyvning (til Mexico)
  • Afstand til Old Town Albuquerque: En 10-minutters taxa vil koste omkring $20. Der er også en offentlig bus, der vil tage 40 minutter og kun koster $1.

Albuquerque International Sunport er en mellemstor international lufthavn, men den er den travleste i New Mexico - den håndterer omkring fem millioner passagerer hvert år. På grund af dens lille størrelse er den nem at navigere, selvom køerne kan blive lange i myldretiden. Otte store flyselskaber flyver her: Alaska, Allegiant, American, Delta, Frontier, JetBlue, Southwest, United og Volaris, som tilbyder direkte fly til 23 byer. To mindre flyselskaber, Advanced Air og Boutique Air, servicerer også ABQ. For internationale ruter, kør nordpåtil Denver eller sydvest til Phoenix, eller tag et fly med et mellemlanding.

Denver International Airport (DEN)

Denver International Airport
Denver International Airport
  • Location: Northwest Denver, CO
  • Fordele: Tilbyder mere end 200 direkte ruter på 20+ flyselskaber
  • Ulemper: Kan blive rigtig overfyldt
  • Afstand til LoDo (Lower Downtown) Denver: En 30-minutters taxatur vil koste en fast takst på $56,03. Du kan også tage A Line-pendlertoget, som tager 37 minutter og koster $10,50.

Denver International Airport er den største efter område i Nordamerika (52,4 kvadratkilometer) og den femte travleste i USA (betjente 64,5 millioner passagerer i 2018). Det har mere end 200 direkte ruter på tværs af Amerika, Asien og Europa, og det betjenes af mere end 20 flyselskaber. Det er et knudepunkt for United og Frontier. Selvom lufthavnen ligger omkring 30 minutters kørsel fra centrum af Denver, er den bekvemt forbundet via et tog, der kører 24 timer i døgnet.

Las Vegas McCarran International Airport (LAS)

Spilleautomater i Las Vegas' McCarran International Airport
Spilleautomater i Las Vegas' McCarran International Airport
  • Location: Paradise, NV
  • Fordele: Det er praktisk t alt placeret på Las Vegas Strip
  • Ulemper: Det er overfyldt, og faciliteterne er ikke fantastiske
  • Afstand til Las Vegas Strip: En taxa tager cirka 10 minutter og koster omkring $15. Der er offentlige busser, også - en tur kan tage alt fra 30 til 45 minutter, og et to-timers buskort koster$6.

Hvis du flyver til McCarran, spilder du ingen tid med at komme helt ind til hjertet af Las Vegas-handlingen: du kan spille spilleautomater lige i lufthavnen. Men du støder også op til Strip, så du nemt kan starte direkte ind i din tur. Og det er for det bedste, da du sandsynligvis ikke ønsker at bruge et væld af tid i lufthavnen - den kan blive overfyldt (næsten 51,5 millioner passagerer rejste igennem i 2019), og faciliteterne er ikke så moderne som nogle andre terminaler tværs over Vesten. Men den gode nyhed er, at der er et enormt udbud, når det kommer til fly. Mere end 15 flyselskaber betjener lufthavnen og flyver nonstop til snesevis af byer over hele Amerika, Asien og Europa.

Los Angeles International Airport (LAX)

Villaraigosa Pavilion i Tom Bradley International Terminal i Los Angeles International Airport
Villaraigosa Pavilion i Tom Bradley International Terminal i Los Angeles International Airport
  • Location: Westchester, CA
  • Fordele: Praktisk t alt ubegrænsede flymuligheder
  • Idele: Det er overfyldt, og det er meget dårligt designet; trafikken for at komme ind er altid forfærdelig
  • Afstand til Downtown L. A.: En 25-minutters taxatur koster en fast takst på $46,50. Du kan også tage en shuttlebus på $10.

Los Angeles International Airport, der ligger i Westchester nær Marina del Ray, er den travleste lufthavn i Californien og den næst travleste i USA, og betjener 84,5 millioner passagerer i 2019. Som sådan har den en stor flyvebredde muligheder, med mere end 70 flyselskaber, der flyver nonstop til omkring 200 destinationer på tværs af Amerika,Afrika, Asien, Australien og Europa. Selvom det er en fantastisk lufthavn med hensyn til dens ruter, er infrastrukturen barsk - størstedelen af LAX's ni terminaler er ikke forbundet på luftsiden, hvilket betyder, at du bliver nødt til at gå gennem sikkerhedskontrollen, hvis du skifter terminal her.

Nogle terminaler er ret forældede med forvirrende skiltning og mangel på faciliteter, mens andre, inklusive Tom Bradley International Terminal, er meget mere moderne og byder på fremragende spise- og shoppingoplevelser. Lufthavnen er også i øjeblikket under opbygning fra januar 2021, hvilket har forårsaget omfattende trafikforsinkelser (det kan tage over en time bare at køre løkken gennem lufthavnen).

Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)

Et bagageudleveringsområde i Phoenix Sky Harbor International Airport
Et bagageudleveringsområde i Phoenix Sky Harbor International Airport
  • Location: West Phoenix, AZ
  • Fordele: Hub for American Airlines
  • Ulemper: Overfyldt
  • Afstand til Downtown Phoenix: Det er kun 10 minutters kørsel til downtown Phoenix - en taxa fra VIP Taxi vil koste en fast takst på $17. Der er en række offentlige transportmuligheder, herunder busser og tog, der vil tage alt fra 30 til 45 minutter. En enkeltbillet koster $2.

Phoenix Sky Harbor International Airport ligger mellem Phoenix, Scottsdale og Tempe. Som et knudepunkt for American Airlines er der god indenrigsadgang - der er direkte fly til mere end 100 destinationer i hele USA. Men 19 andre flyselskaber betjener lufthavnen, hvoraf nogle flyver til 23 internationale destinationer, primærti Canada og Mexico. I 2019 fløj næsten 46,3 millioner mennesker gennem PHX, og dens tre terminaler er ikke helt egnede til så tung trafik. Igangværende renoveringer fra januar 2021 opgraderer dog terminalerne, så nogle områder er langt mere moderne og rummelige end andre.

San Francisco International Airport (SFO)

Et skilt er opsat foran det nye Yoga Room i San Francisco International Airports terminal to
Et skilt er opsat foran det nye Yoga Room i San Francisco International Airports terminal to
  • Location: South San Francisco, CA
  • Fordele: Bredt udvalg af flyvninger med mange ruter til Asien
  • Ulemper: Der kan være forsinkelser på grund af tåge.
  • Afstand til Downtown San Francisco: En 30-minutters taxa vil koste omkring $50. Du kan også tage toget, som vil tage den samme tid, men vil kun koste omkring $10.

San Francisco International Airport betjener 57,6 millioner passagerer i 2019 og er en stor lufthavn, der er en populær indgang til Asien, også med et stærkt indenlandsk ejerskab - der er 47 flyselskaber, der forbinder SFO med over 100 destinationer. Selvom det er en travl lufthavn, er den generelt veldrevet med gode lokale madtilbud, tydelig skiltning og moderne terminaler. Den eneste ulempe ved SFO er byens berømte tåge, som ofte skaber forsinkelser.

Seattle-Tacoma International Airport (SEA)

Et malet vindue i Seattle-Tacoma International Airport
Et malet vindue i Seattle-Tacoma International Airport
  • Location: SeaTac, Washington (mellem Seattle og Tacoma)
  • Fordele: Fantastisk service til Asien og Europa
  • Ulemper:Baner og terminaler er ikke ens, og nogle er ret afgrundsdybende.
  • Afstand til Downtown Seattle: Nogle taxaselskaber tilbyder faste priser fra SeaTac til centrum - turen tager omkring 25 minutter. Der er også en letbane, der tager omkring 40 minutter og koster omkring $3.

Som et knudepunkt for Alaska og Delta betjente Seattle-Tacoma International Airport, også kendt som SeaTac, over 51 millioner passagerer i 2019. Men i alt 31 flyselskaber flyver ind i lufthavnen og tilbyder 119 direkte ruter på tværs af USA., Canada og Mexico, plus destinationer i Asien og Europa. Lufthavnen er under renovering, hvilket vil give hårdt tiltrængte opgraderinger til terminalerne - i nogle områder er muligheder for spisning og shopping ekstremt begrænsede, og infrastrukturen er forældet.

Portland International Airport (PDX)

En terminal i Portland International Airport
En terminal i Portland International Airport
  • Location: Northeast Portland, OR
  • Fordele: Godt indrettet, god forbindelse til centrum
  • Ulemper: Begrænsede internationale flyvninger
  • Afstand til Downtown Portland: En 20-minutters taxa vil koste omkring $35, eller du kan tage en 50-minutters MAX Light Rail-tur for $2,50.

Næsten 20 millioner passagerer fløj gennem Portland International Airport i 2019, hvilket gør den til den travleste lufthavn i staten Oregon. På trods af et ret stort antal passagerer, er lufthavnen effektivt drevet og rangeres derfor højt blandt hyppige flyrejsende, som sætter pris på de moderne faciliteter og et udvalg af faciliteter. De fleste ruter fløjetaf lufthavnens 16 flyselskaber er til USA, Canada og Mexico, selvom der også er nogle direkte fly til Europa og Asien.

Oakland International Airport (OAK)

Oakland International Airport
Oakland International Airport
  • Location: South Oakland, CA
  • Fordele: Mindre overfyldt end SFO; lavprisflyselskaber tilbyder fantastiske priser
  • Ulemper: Ikke mange internationale ruter
  • Afstand til centrum af San Francisco: En 30-minutters taxa vil koste omkring $60. En 40-minutters togtur på BART koster omkring $10.

Mens Oakland selv er ved at blive mere en destination i sig selv, ligger lufthavnen kun 40 km vest for San Francisco, hvilket gør den til et godt alternativ til SFO. En række lavprisflyselskaber flyver hertil, hvilket betyder, at du måske kan finde et godt tilbud på flybilletter, selv til internationale destinationer. Alt i alt flyver 10 flyselskaber til mere end 50 destinationer, hvoraf størstedelen er i USA og Mexico, og betjener over 13 millioner passagerer i 2019. Lufthavnen lider heller ikke af de samme tågerelaterede forsinkelser som SFO, så det har en langt bedre rettidig procentdel. Det er også godt forbundet til regionen via BART.

S alt Lake City International Airport (SLC)

S alt Lake City lufthavn
S alt Lake City lufthavn
  • Location: Northwest S alt Lake City, UT
  • Fordele: Delta-hub
  • Ulemper: Begrænsede internationale ruter
  • Afstand til Downtown S alt Lake City: En 10-minutters taxa koster en fast takst på $25. Du kan tage en bus eller letbanen tildowntown til en pris af 2,50 USD - turen vil tage alt fra 20 til 40 minutter.

S alt Lake City International Airport betjente mere end 25,5 millioner passagerer i 2018, og fløj til 98 direkte destinationer, inklusive nogle få byer i Europa, med otte forskellige flyselskaber. Lufthavnen er et knudepunkt for Delta, hvilket betyder, at der også er god indenlandsk adgang. Fra januar 2021 gennemgår den et ombygningsprogram for flere milliarder, som omfatter en ny parkeringskælder, ny terminal og to nye anlæg.

San Diego International Airport (SAN)

San Diego International Airport
San Diego International Airport
  • Location: Northeast San Diego, CA
  • Fordele: Meget bekvemt til centrum; let at navigere
  • Ulemper: Nogle forældede faciliteter; begrænsede internationale flyvninger
  • Afstand til Gaslamp Quarter: Det er kun en 10-minutters taxatur i centrum, hvilket vil koste omkring $15. Der er også en offentlig bus, som tager kun 15 minutter og koster $2,25.

Denne lufthavn i det sydlige Californien betjente 25 millioner passagerer i 2019 og fløj til 60 destinationer rundt om i verden med 17 flyselskaber, selvom størstedelen af dens ruter er til USA, Canada og Mexico. Der er en håndfuld direkte flyvninger til Europa og Asien. Lufthavnen har kun én landingsbane (det er den travleste lufthavn med én bane i USA), som er ekstremt tæt på San Diegos skyskrabere, hvilket betyder, at piloter har en meget stejl tilgang. Således har SAN udviklet et ry for at have en af de sværeste landingsbaner at lande på i USA

Norman Y. MinetaSan José International Airport (SJC)

Det ydre af San Jose International Airport
Det ydre af San Jose International Airport
  • Location: Northwest San Jose, CA
  • Fordele: Mindre overfyldt end SFO; nem adgang til Silicon Valley; gode internationale ruter
  • Ulemper: Ret langt fra San Francisco
  • Afstand til Downtown San Francisco: En 45-minutters taxa kan køre helt op til $100. Offentlige transportmuligheder til San Francisco er ikke ideelle, da det vil tage godt en time minutter at komme til centrum (uden trafik), selvom priserne er langt billigere end taxaer.

Mineta San José International, der ligger 65 miles syd for San Francisco, er en anden lufthavn i Bay Area, der primært betjener Silicon Valley. Lufthavnen er en fokusby for Alaska, Delta og Southwest, og tilbyder en del indenrigsruter. Men der er også direkte ruter til Asien og Europa samt Canada og Mexico. I 2019 rejste 15,7 millioner passagerer gennem SJC.

Anbefalede: