Kom rundt i Barcelona: Guide til offentlig transport
Kom rundt i Barcelona: Guide til offentlig transport

Video: Kom rundt i Barcelona: Guide til offentlig transport

Video: Kom rundt i Barcelona: Guide til offentlig transport
Video: 25 вещей, которые нужно сделать в Барселоне, Испания Путеводитель по основным достопримечательностям 2024, Kan
Anonim

Som Spaniens næststørste by efter Madrid, vrimler Barcelona med ingen mangel på ting at se og gøre. At komme fra det ene sted til det andet i en by af denne størrelse kan virke udfordrende for førstegangsbesøgende. Smid de ukendte catalanske stednavne ind, og tingene er tilsyneladende komplicerede endnu mere.

Men selvom det umiddelbart virker kompliceret, er Barcelonas offentlige transportsystem en billig, nem og effektiv måde at komme rundt i byen på. Det er en meget bedre mulighed end at leje en bil, og selvom byen er ret gåbar, kan det nogle gange spare dig værdifuld tid at tage metroen eller en bus.

Sådan kører du med Barcelona Metro

Her i Barcelona er den mest populære måde at komme rundt i byen på med metro.

Betjenes af TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), lokalbefolkningen har en tendens til at foretrække metroen på grund af dets brugervenlige system, lave priser og togfrekvens.

Metrostationer er norm alt angivet med røde og hvide skilte med et M. Når du er inde på stationen, kan du købe en billet fra de elektroniske automater (instruktionerne er tilgængelige på catalansk, spansk, engelsk og fransk) og bruge den til at passere gennem drejekorserne.

Barcelona Metro Hurtige Facts

  • Pris: 2,40 € for en enkeltbillet. 11,35 € for et 10-rejsekort, kendt som et T-Casual-kort (tillader ture på alleoffentlig transport i Barcelona)
  • Sådan betaler du: Kontanter eller kort ved billetautomaterne
  • Åbningstider: mandag–søndag kl. 05.00–midnat
  • Transferinformation: Følg skiltene på transferstationen, der angiver, hvor du skal gå ombord på toget til din endelige destination. Når du ankommer, skal du forlade stationen som norm alt.
  • Tilgængelighed: Fra oktober 2020 er kun 14 af Barcelonas 159 metrostationer endnu ikke blevet tilpasset til brugere med nedsat mobilitet. Der tages skridt til at gøre alle stationer tilgængelige så hurtigt som muligt.

Begynd at planlægge din rejse ved hjælp af Barcelonas metrosystems online ruteplanlægger.

Metro-platform i Barcelona
Metro-platform i Barcelona

Kører på TMB-bussen

Busser i Barcelona er en anden nem måde at komme rundt i byen på, med den ekstra bonus at se byen passere, mens du kører. TMB, det samme selskab, der driver metroen, driver også bussystemet.

Busstoppesteder i Barcelona er enten shelter eller pæle, der viser numrene på de buslinjer, der stopper der. Når din bus nærmer sig, vinker du til chaufføren for at indikere, at du gerne vil ombord.

Når du er på bussen, skal du sørge for at validere dit rejsepas (såsom T-Casual-kortet), hvis du har et; hvis ikke, kan du købe en billet hos chaufføren for 2,20 €. Den største regning, der accepteres, er 10 euro.

Når dit stop nærmer sig, skal du trykke på den røde knap for at signalere chaufføren. Forlad bussen gennem bagdørene.

Tjek TMB-webstedet for at få alle oplysninger om, hvordan du tagerbus, inklusive åbningstider.

The Rodalies Commuter Rail

Rodalies er forstædernes tognetværk i hele Catalonien. Dens stationer er identificeret med et hvidt R på en orange baggrund. Dette er en særlig god transportmulighed for at tage på dagsture fra Barcelona.

Information om togene, inklusive køreplaner og ruter, er tilgængelig på Rodalies-webstedet.

Barcelonas sporvognssystem

Sporvognsnettet i Barcelona er ikke særlig omfattende på dette tidspunkt, men det er en fantastisk måde at udforske ud over byens centrum. Der er seks sporvognslinjer og næsten 30 kilometer spor. Besøg Barcelonas sporvognswebsted for at lære mere.

At komme til og fra El Prat Lufthavn

  • Metro: L9 Sud-linjen stopper ved begge terminaler. Billetter koster €4,60.
  • Aerobús: Forbinder begge terminaler med Plaça Catalunya. Billetter koster €5,90.
  • Train: L2-toget stopper i øjeblikket kun ved Terminal 2, selvom der er planer om også at tilføje et stop ved Terminal 1. Det er tilgængeligt i selve Barcelona ved stationerne Passeig de Gràcia, Sants og França. Prisoplysninger kan findes på Rodalies hjemmeside.

Taxaer i Barcelona

Officielle Barcelona-taxaer er malet sorte med gule døre. De kan findes på taxaholdepladser over hele byen, eller du kan ringe til en på +34 933 033 033.

Leje en bil

Selv om leje af et køretøj kan være en fantastisk måde at udforske længere væk dele af Catalonien, er det ikke rigtig en ideel måde at komme rundt i Barcelona på. Det store antal menneskerog køretøjer i byen kan gøre det svært at komme rundt, andre bilister behandler tilsyneladende færdselslovgivningen som rene retningslinjer, og det er nærmest umuligt at finde en anstændig, centr alt beliggende parkeringsplads (det er ikke i en dyr garage). Vores råd: spar dig selv for pengene og frustrationen.

Cykeldeling i Barcelona

Bicing, Barcelonas cykeldelingsprogram, er blevet en populær metode til offentlig transport i den catalanske hovedstad.

Med mere end 6.000 mekaniske cykler og 800 elektriske cykler til rådighed til leje, er det en hurtig og effektiv måde at komme rundt i byen på. Det er også nemt at integrere med andre offentlige transportformer i Barcelona, med dockingstationer bekvemt placeret i nærheden af metrostationer og busstoppesteder.

Tip til at komme rundt i Barcelona

  • Barcelona er en generelt sikker by, men småkriminalitet som lommetyveri er almindelig i offentlig transport. Pas på dine ejendele og vær opmærksom på dine omgivelser til enhver tid, især på overfyldte metroer og busser.
  • Har altid små sedler og mønter på dig for at betale for offentlig transport. Ofte vil chauffører ikke være i stand til at give penge til store regninger, og billetautomater vil heller ikke acceptere dem.
  • Vandring kan være en ekstremt givende og underholdende måde at se byen på. Barcelona er utroligt fodgængervenlig, og de fleste af dets store seværdigheder er koncentreret i et område, der er nemt at navigere til fods.
  • Som i enhver større by kan offentlig transport i Barcelona blive meget overfyldt i både morgen- og aftenrushettimer. Planlæg i overensstemmelse hermed, eller overvej en alternativ metode, hvis du har en stram tidsplan.
  • Hvis du besøger om sommeren, vil du sandsynligvis gerne besøge en af de berømte Barcelona-strande. Men begræns dig ikke til overfyldte Barceloneta, bare fordi det er tæt på byens centrum. Hop i stedet på offentlig transport og tag længere væk - du vil sandsynligvis få en meget mere behagelig oplevelse og finde dig selv omgivet af lokale i stedet for turister.

Anbefalede: