Köln Bonn Lufthavnsguide
Köln Bonn Lufthavnsguide

Video: Köln Bonn Lufthavnsguide

Video: Köln Bonn Lufthavnsguide
Video: Cologne Bonn airport SBahn instructions #CGN 2024, Kan
Anonim
Köln Bonn Lufthavn
Köln Bonn Lufthavn

Beliggende mellem Tysklands fjerdestørste by, Köln, og den tidligere vesttyske hovedstad Bonn, betjener Köln Bonn Lufthavn (Flughafen Köln Bonn) omkring 12,9 millioner passagerer om året. Det sætter den et godt stykke bag kraftcenteret i Tysklands største lufthavn nær Frankfurt, men det er stadig et vigtigt transportknudepunkt i Nordrhein-Westfalen.

Köln Lufthavnskode, beliggenhed og kontaktoplysninger

  • Lufthavnskode: CGN
  • Telefonnummer: +49 0 2203 404001
  • Adresse: Kennedystraße, 51147 Köln
  • Websted: www.koeln-bonn-airport.de
  • Flight Tracker: www.cologne-bonn-airport.com/en/flights/departure-arrival.html

Vid før du går

Köln Bonn Lufthavn er en af Tysklands få 24-timers lufthavne med destinationer i næsten 40 lande. Lufthavnen blev opkaldt efter Konrad Adenauer, en indfødt Køln og den første efterkrigs-kansler i Vesttyskland. Det ejes i fællesskab af byen Köln, Forbundsrepublikken Tyskland, delstaten Nordrhein-Westfalen, byen Bonn og to amter. Det fungerer som et knudepunkt for Eurowings, FedEx og UPS flyselskaber. Når man overvejer fragt- og passagertrafik, er det den femte-travleste lufthavn i Tyskland.

Köln BonnLufthavnen ligger i distriktet Porz omkring 11 km sydøst for Köln og 16 km nordøst for Bonn. Köln Bonn Lufthavn konkurrerer med den nærliggende Düsseldorf Lufthavn og den travleste lufthavn i landet i Frankfurt.

Lufthavnen har to passagerterminaler forbundet af en forbindelseshal:

  • Terminal 1: Denne U-formede terminal åbnede i 1970'erne og har butikker, restauranter, indtjekningsskranker og et tagterrasse til besøgende. Opdateringer i 2004 øgede sikkerhedsfaciliteter, butikker og restauranter. Der er jetbroer, walk-on boarding og bus-boarding stande. Denne terminal bruges primært af Eurowings, samt Lufthansa og Austrian Airlines. Der er et observationsdæk, apotek og lægetjenester. Terminal 1 har direkte forbindelse til banegården.
  • Terminal 2: Åbnede i 2000 nord for Terminal 1, det er en mere moderne glas- og stålkonstruktion. Den har otte stande med jetbroer og bus-boarding. Det bruges af Ryanair, Iran Air og andre. Terminal 2 har et rejsecenter for hjælp og rådgivning. Den er forbundet med lufthavnenes banegård i kælderetagen.

Lufthavnsparkering

Köln Bonn Lufthavn har 12.500 parkeringspladser tilgængelige på tre forskellige parkeringspladser og en nordlig del (P-Nord) til større køretøjer. Korttidsparkering starter ved 5 euro, med billigere langtidspriser tilgængelige. Reservationer er tilgængelige online; der er sektioner til motorcykler og scootere og elektriske ladestationer.

Kørselsvejledning

Lufthavnen er forbundet med vej tilde fleste større tyske byer. Lufthavnen har en Flughafen-afkørsel på motorvej A59, som forbinder til Köln og Bonn og resten af regionen. Se efter skilte, der markerer " Ankunft / Abflug " ("Approach / Departure").

Offentlig transport og taxaer

Köln Bonn Lufthavn har en stor metrostation med fire perroner placeret mellem de to terminaler. Det gennemgik renovering i 2002.

Köln og Troisdorf har direkte forbindelser til lufthavnen via bytransporten på S-Bahn på linje S13 og S19. Togene kører til Frankfurt hvert 20. minut på hverdage. Hver time er der service mellem lufthavnen og Minden via Regional-Express linje RE 6 og Regionalbahn RB 27, der passerer Köln, Troisdorf, Bonn og Beuel, kendt som East Rhine Railway. Adskillige hurtigtkørende toglinjer (ICE) kører også mellem lufthavnen og mange tyske byer.

Der er også en hurtig lufthavnsbus SB60, der kører mellem Bonn og lufthavnen. Rejsen tager mindre end 15 minutter og koster 2,80 euro. Bus 161 er en anden mulighed for at komme til Köln, men tager dig kun til udkanten. Herfra kan du tage Kölns offentlige transport rundt i byen. Langdistancebusser, der drives af virksomheder som FlixBus og BlaBlaBus, kan forbinde dig til byer i hele Tyskland og Europa.

Taxaer er let tilgængelige uden for begge terminaler. Turen til Köln tager omkring 15 minutter og burde koste omkring 30 euro (40 euro til Bonn).

Hvis du bor på et nærliggende hotel, kan du også tjekke, om de kører en gratis shuttletil og fra lufthavnen.

Hvor skal man spise og drikke

Köln Bonn Lufthavn har et par fastfood- og afslappede spisesteder i lokalerne. Det ville ikke være Tyskland uden flere bagerier, og der er en Starbucks og Burger King og et supermarked med flere færdigretter. Terminal 2 har et par snackbarer, der er åbne 24 timer i døgnet. Men hvis du leder efter noget ud over standard lufthavnspris, så prøv at spise før du ankommer.

Hvor kan man handle

Lufthavnen har begrænsede indkøbsmuligheder. Der er internationale mærker som Espirit og Marc O'Polo samt en Haribo-butik. Der er også en boghandel med posttjenester, en legetøjsbutik og toldfri shopping.

Sådan bruger du dit ophold

I Köln Bonn Lufthavn kan du se flyene indenfor eller komme til tagdækket i Terminal 1. Naturreservatet Wahner Heide omgiver også lufthavnen. Der er et rigt dyreliv, vandrestier og en chance for at komme i kontakt med naturen lige ved siden af lufthavnen.

Det er muligt at tage på en dagstur til Köln eller Bonn, hvis du har tid nok (i betragtning af at du bliver nødt til at passere sikkerhedskontrollen på vej tilbage). Transport til begge byer er hurtig og billig, og mange af byens steder ligger lige i centrum. Der er også mange attraktioner og destinationer i regionen.

Lufthavnslounger

Lufthavnen har en Airport Business Lounge tilgængelig for 22 euro (børn under 13 kommer gratis ind). Premium-passagerer fra Turkish Airlines, Iran Air og Executive Lounges/Servisair kan komme gratis ind. Slap afmed rummelige siddepladser, brug af en iPad, spiritus og snacks.

Wi-Fi og ladestationer

Gratis Wi-Fi er tilgængelig over alt på nogle ladestationer.

Köln Bonn Lufthavn Tips og fakta

  • Hvis du ikke har det godt, er der en lægeklinik i Terminal 1 samt et apotek.
  • Der er et postkontor i Terminal 1 i boghandlen, hvis du har brug for at sende noget i sidste øjeblik.
  • Hvis du har brug for et rum til fred, ro og bøn, så besøg det tværkirkelige bederum i Terminal 2.
  • Lufthavnen er vært for de tyske og europæiske rumorganisationer, som uddanner astronauter til rumudforskning.

Anbefalede: