Kom rundt i Frankfurt: Guide til offentlig transport
Kom rundt i Frankfurt: Guide til offentlig transport

Video: Kom rundt i Frankfurt: Guide til offentlig transport

Video: Kom rundt i Frankfurt: Guide til offentlig transport
Video: Frankfurt Travel Guide - Germany 2024, Kan
Anonim
En sporvogn suser ned ad en gade i Frankfurt
En sporvogn suser ned ad en gade i Frankfurt

Frankfurt er et almindeligt indgangssted til Tyskland på grund af dens store internationale lufthavn. Derfra spredes besøgende over hele landet og ud i det store Europa, men forhåbentlig ikke før de opdager, hvad Frankfurt har at byde på.

Tysklands finansielle centrum har hævet sig selv fra et rent forretningsomdømme til at blive en tysk by at besøge. Det har adskillige attraktioner fra dets museer i verdensklasse til begivenheder som den berømte bogmesse til dens eklektiske spise- og apfelwein-scene (tysk æblecider).

Offentlig transport giver besøgende mulighed for nemt at rejse over hele byen og er nemmere, billigere og ofte hurtigere end en bil. Systemet består af U-Bahn (metro), S-Bahn (pendlertog), sporvogne og busser. Det drives af Rhine-Main Transport Association (RMV) og Verkehrsgesellschaft Frankfurt (VGF), et af Tysklands største offentlige transportnetværk. Systemet er velorganiseret, sikkert og ret punktligt, men det kræver lidt øvelse at blive komfortabel. Brug vores komplette guide til Frankfurts offentlige transport.

Sådan kører du Frankfurts U-Bahn

U-Bahn (metro) kører delvist under jorden og arbejder ofte i forbindelse med sporvognssystemet. Togene kører hvert 2. til 5. minut i byens centrum. Frekvensen sænkes til 10 til 20 minutter efter kl. 20.00, og natbusser tager over fra kl. 01.00 til 04.00

Der er ni kombinerede U-Bahn/sporvognslinjer og næsten 90 stationer:

  • U1–U3: Disse linjer løber fra den sydlige banegård til den nordlige del af byen på én rute og deler sig derefter mod Nordweststadt (U1; rød), Bad Homburg- Gonzenheim (U2; lysegrøn) og Oberursel (U3; mørk lilla).
  • U4 (Pink): Kører fra det vestlige Bockenheimer Warte gennem Hauptbahnhof (hovedbanegården) til det østlige Enkheim.
  • U5 (Mørkegrøn): Dette er en kombineret sporvogns- og metrolinje fra det nordlige Preungesheim til byens centrum. Det deler nogle underjordiske stationer med U4.
  • U6 (blå): Løber fra Heerstraße i vest til Ostbahnhof (East Station) i øst.
  • U7 (Orange): Løber fra øst i Hausen i vest til Bergen-Enkheim i nordøst.
  • U8 (Lyslilla): Løber fra det nordlige Riedberg til Frankfurt-Süd. Den deler numre med U1-3.
  • U9 (Gul): Starter fra nord ved Nieder-Eschbach til Ginnheim i Nordweststat på den delte U2-linje samt den delte U8-linje. Dette er den eneste linje, der ikke kører gennem byens centrum.

Brug RMV-webstedet til at planlægge din rejse, finde køreplaner (fahrplan) og oplysninger om afgang/ankomst i re altid.

Sådan kører du Frankfurts S-Bahn

Byens S-Bahn eller Stadtbahn (bytog) er den lokale jernbane, der primært kører overjord fra byens centrum til de omkringliggende forstæder og byer. Området omkring Frankfurt er tæt befolket, og S-Bahn giver nem adgang til udkanten af byen, såvel som de omkringliggende byer som Mainz, Wiesbaden og Hanau.

S-Bahn kører så ofte som hvert tredje minut i myldretider og hvert 15. til 30. minut om natten eller i udkanten. Tjenesten starter kl. 04.00 for nogle linjer, med fuld service fra kl. 6.00 til kl. 20.00. på alle linjer. De sidste S-Bahn forlader Frankfurt kl. 01.20. S8- og S9-linjerne kører 24 timer i døgnet. Billetterne giver adgang til S-Bahn samt resten af Frankfurts offentlige transportsystem.

S-Bahn-stationer kan identificeres med det grønne og hvide "S"-symbol. Gå ind på perronen, og når du har en billet, stempler du den og går ombord på S-Bahn. Kort er tilgængelige på platformen, og elektroniske tavler giver information om næste ankomst.

Frankfurts S-Bahn dækker 9 linjer og 112 stationer.

  • S1: Wiesbaden – Frankfurt-Höchst – Frankfurt – Citytunnel – Offenbach Ost – Rödermark-Ober Roden
  • S2: Niedernhausen – Frankfurt-Höchst – Frankfurt – Citytunnel – Offenbach Ost – Dietzenbach
  • S3: Bad Soden – Frankfurt-Vest – Frankfurt – Citytunnel – Langen – Darmstadt
  • S4: Kronberg – Frankfurt-West – Frankfurt – Citytunnel – Langen (– Darmstadt)
  • S5: Friedrichsdorf – Frankfurt-West – Frankfurt – Citytunnel – Frankfurt-Süd
  • S6: Friedberg – Frankfurt-West – Frankfurt – Citytunnel –Frankfurt-Süd
  • S7: Riedstadt-Goddelau – Groß-Gerau Dornberg – Frankfurt Hauptbahnhof
  • S8: Wiesbaden – Mainz – Frankfurt Lufthavn – Frankfurt – Citytunnel – Offenbach Ost – Hanau
  • S9: Wiesbaden – Mainz-Kastel – Frankfurt Lufthavn – Frankfurt – Citytunnel – Offenbach Ost – Hanau

For et komplet kort over S-Bahn-ruterne, besøg RMV-webstedet.

Sådan kører du Frankfurts busser

Busser udfylder nogle af hullerne i Frankfurts offentlige transportsystem. Alle større ruter betjenes af jernbanebaserede transportformer, men stoppestederne er tættere på hinanden, og busser kan være en god måde at orientere sig i byen på. Hvor busser er mest nyttige er i nord mellem S-Bahn-stationer og om natten.

Busstoppesteder er markeret med et cirkulært skilt med et grønt "H." De har ofte et lille shelter og elektroniske skilte, der opdaterer ankomster, samt opslåede regelmæssige tidsplaner og ruter. Billetter kan købes fra automater på S- eller U-Bahns eller direkte hos buschauffører. Hvis du har en billet, der ikke er tidsstemplet, skal du stemple den med maskinen nær bussens indgang.

Natbusser i Frankfurt

Mellem klokken 01.00 og 04.00 har U-Bahn og S-Bahn reduceret eller sat på pause, og natbusser erstatter disse linjer, da de kører 24 timer i døgnet. Nachtbus-linjer har tal, der begynder med "N." Billetter koster det samme som transport i dagtimerne.

Billetter til Frankfurts offentlige transport

Almindelige billetter (einzelfahrt) koster 2,75 euro (1,55 euro i rabat)og giver mulighed for rejser på alle former for transport. Zone 50 omfatter det meste af Frankfurt, undtagen lufthavnen.

Billetter er tidsstemplede og gyldige til to timers rejse, der begynder med det samme. Det giver mulighed for ubegrænsede overførsler i én retning. For eksempel kan du rejse rundt i byen på en enkeltbillet i 120 minutter fra det tidspunkt, hvor billetten blev stemplet, men du kan ikke gå i én retning for derefter at komme tilbage samme vej. Børn under 6 har ikke brug for billetter, og reduceret billetpris er tilgængelig for børn på 6 til 14 år.

Der er også andre billetmuligheder:

  • Heldagsbillet (Tageskarte): Dette koster kun lidt mere end to enkeltrejser i spidsbelastningsperioder. Prisen er generelt 5,35 euro (3 euro i rabat). Billetterne er gyldige fra købstidspunktet til ophør af drift den dag. Bemærk, at dagsbilletter købt til prisniveau 3, der er gyldige til brug i Frankfurt (takstzone 50), ikke er gyldige til rejser til Frankfurt Lufthavn.
  • Kurzstrecke: En kortrejsebillet, der er gyldig til rejser op til 1,2 miles (2 kilometer) væk. Det koster 1,85 euro.
  • Gruppentageskarte (heldags gruppebillet): Denne dagsbillet er gyldig for op til fem personer og koster 15,80 euro (det omfatter ikke lufthavnstransport).
  • Frankfurt Card: For 23 euro kan op til fem besøgende benytte alle transportmulighederne i 24 timer plus rejse fra Frankfurt Lufthavn eller Frankfurt HBF og få rabatter på hovedattraktioner.
  • Wochenkarte (ugentlig kort): Gyldig i syv på hinanden følgende dage.

Billetter kan købes via touch-skærmbilletautomater (fahrkartenautomaten) i S-Bahn- og sporvognsstationer, RMV-udsalgssteder eller på RMV-appen. Appen kan bruges på engelsk. Hvis du rejser inde i Frankfurt, køber den røde knap "Stadtgebiet Frankfurt" en basisbillet.

Maskinerne har en engelsksproget mulighed (såvel som flere andre). Maskiner accepterer euromønter og -sedler (op til 10 eller 20 euro) og chip-og-PIN-kreditkort.

Du skal være i besiddelse af en gyldig billet til offentlig transport, og det er stort set på honorarsystemet. Du skal dog vise en billet, når du går ind i busser, og når billetkontrollører - både uniformerede og almindeligt tøj - beder om at se din billet ved at sige "Fahrscheine, bitte" (billet, tak). Hvis du bliver fanget uden en billet, er du underlagt en bøde på 60 euro, og kontrollanterne er berygtet usympatiske.

Tilgængelighed på Berlins offentlige transport

Indgangen til U-Bahn og S-Bahn er barrierefri, og rulletrapper og elevatorer betjener de fleste stationer - men ikke alle. På www.traffiq.de er der en liste over alle stoppesteder og stationer, der er barrierefri.

På sporvogne og busser skal du se efter døre, der er markeret med kørestole eller klapvogne for at få de bedste biler til rejsende på hjul. Frankfurts turistråd tilbyder information om barrierefri rejser for besøgende med handicap.

Andre transportformer i Berlin

  • Taxaer: Taxaer er tilgængelige i hele byen ved taxaholdepladser, lufthavne og togstationer eller ved at reservere forud. Taxaer er cremefarvet med et "TAXI" tagskilt.
  • Biludlejning: At leje en bil erikke nødvendigt for rejser i Frankfurt, men kan være nyttigt til at rejse rundt i landet og udforske den verdensberømte Autobahn. Se hele vores guide om biludlejning i Tyskland for at få flere oplysninger.
  • Trains: Deutsche Bahn transporterer millioner af rejsende i Tyskland og videre hver dag. Jo tidligere du køber billetter, jo billigere bliver de. Der tilbydes regionale dagsbilletter, weekendbilletter eller dagsbilletter til hele Tyskland, så tjek for rabatter.
  • Bikes: Cykling er en god måde at rejse rundt i Frankfurt. Brugte cykler er norm alt billige, selvom du bør få en kvittering, da cykeltyveri er udbredt. Har du kun brug for en cykel i en kort periode, så brug et af de mange cykeldelingsprogrammer. Bemærk også, at cykler kan tages med på Frankfurts metrosystem gratis, men de kan blive afvist i myldretiden.

Tip til at komme rundt i Frankfurt

  • Offentlig transport sænker sig voldsomt mellem kl. 01.00 og 04.00. Bemærk, at nogle linjer stadig kører i disse nattetimer, især Nachtbussen.
  • Selvom det er nemt at rejse med taxa i byens centrum, er der tidspunkter under store kongresser (såsom bogmessen i Frankfurt), hvor det kan være næsten umuligt at finde en taxa.

Anbefalede: