Sådan kommer du fra San Francisco til Yosemite National Park
Sådan kommer du fra San Francisco til Yosemite National Park

Video: Sådan kommer du fra San Francisco til Yosemite National Park

Video: Sådan kommer du fra San Francisco til Yosemite National Park
Video: Yosemite National Park Vacation Travel Guide | Expedia 2024, Kan
Anonim
En sø og træer foran bjerge i Yosemite
En sø og træer foran bjerge i Yosemite

Yosemite National Park er en naturlig oase kun 249 kilometer øst for San Francisco, defineret af sine tårnhøje granitklipper, gigantiske sequoia-lunde og dybtgående vandfald. De fire timers kørsel giver en fantastisk roadtrip - især når man tænker på bekvemmeligheden ved en bil, når man kommer rundt i selve parken. Mens det er praktisk at have din egen transport, når du zipper rundt til de forskellige udsigtspunkter i Yosemite (nogle timer væk fra hinanden), er det også en mulighed at holde sig udelukkende til offentlig transport med parkens gratis shuttle. Faktisk kan du rejse hele vejen fra San Francisco med fly, busser og tog uden nogensinde selv at skulle sætte dig bag et ratt. Vær forsigtig, uanset hvordan du ankommer, for hvordan vintervejslukninger i og omkring Yosemite National Park kan påvirke dine rejser.

Time Pris Bedst til
Bus 6 timer, 30 minutter fra $25 Rejser uden bil
tog + bus 7 timer fra $13 Husk et budget
Fly + bil 3 timer fra $39 Ankommer i tidsnød
Bil 4 timer 191 miles (307 kilometer) Udforsk området

Hvad er den billigste måde at komme fra San Francisco til Yosemite National Park på?

Den billigste måde at komme fra San Francisco til Yosemite på er med en række busser og et tog. For det første kan du tage Bay Area Rapid Transit (BART)-toget fra Civic Center/UN Plaza Station til Dublin/Pleasanton Station, en 50-minutters tur, der koster omkring $7,10. Derfra kan du gå til Iron Horse Parkway-busstoppestedet og tage SmaRT BART-pendlerbussen til Roger K. Fall Transit Center ($2) to timer væk. Merced County Transits offentlige bus henter dig fra Roger K. Fall Transit Center og afsætter dig ved Merced Transpo busstoppested (en times tur), hvor du kan få den sidste Yosemite Area Regional Transportation (YARTS) bus to timer og 45 minutter til Yosemite Valley Visitor Center. I alt kræver turen tre overførsler, tager cirka syv timer (ikke inklusive ventetider på busser) og koster mellem 13 og 23 USD. Det er måske den billigste måde at komme fra San Francisco til Yosemite på, men det er bestemt en af de mest udmattende.

Hvad er den hurtigste måde at komme fra San Francisco til Yosemite National Park på?

Den hurtigste måde at komme til Yosemite fra San Francisco på er at flyve. Yosemites nærmeste kommercielle lufthavne er i Fresno (Fresno Yosemite International Airport) og Merced (Merced Regional Airport-den tættest på parken), men begge er små. Nogle gange kan du få et billigt afkastfly til Merced fra Oakland International Airport, men køreturen fra Merced til Yosemite Valley er to timer lang (ud over den 45 minutter lange flyvning). YARTS-bussen, som stopper i lufthavnen, kan også tage dig hele vejen til Yosemite Valley, hvis du ikke gider en tre-timers busrejse. Men når du tænker på den tid, det tager at pendle til lufthavnen, tjekke en taske, gå gennem sikkerhedskontrollen og rejse med jorden på den anden side, er flyvning omtrent lige så tidskrævende som at køre hele distancen.

Flere flyveplaner er tilgængelige for lufthavne i Sacramento og Reno, Nevada, men om vinteren - når Tioga Pass er spærret af sne i flere måneder - er indgangen til parken nærmest Reno lukket.

Hvor lang tid tager det at køre?

Den hurtigste rute mellem San Francisco og Yosemite tager omkring fire timer. Interstate 80 vil føre dig ind i Oakland, hvor du kan flette ind på 580 East i 45 miles (72 kilometer), derefter State Route 120. Denne naturskønne rute passerer gennem frugt- og mandelplantager, små landbrugsbyer og ranches i de bølgende foden, før den stiger op. kraftigt op i Priest Grade til Big Oak Flat og den gamle guldmineby Groveland. Du får også en imponerende udsigt over søen Don Pedro, Stanislaus National Forest og Tuolumne River Canyon.

Det er altid en god idé at tjekke CalTrans-webstedet (eller nationalparkens advarsler) for aktuelle vejforhold, da mange veje i området er lukket om vinteren. Big Oak Flat Entrance - en af fem - er åben året rundt. Oakdale er den største byøst for Highway 99, så stop her for dagligvarer for at undgå at betale en formue i Village Store. De nærmeste benzinpumper til Yosemite Valley er åbne året rundt inde i parken ved Wawona (45 minutter syd for dalen på Wawona Road) og Crane Flat (30 minutter nordvest på Big Oak Flat Road). Om sommeren er benzin også tilgængelig på Tuolumne Meadows på Tioga Road.

Er der en bus, der går fra San Francisco til Yosemite National Park?

Udover private busrejseselskaber - såsom Gray Line og Viator - der tilbyder dagsture til parken fra San Francisco, er der ingen enkelt bus, der kører ruten direkte. Du kan dog klare dig med kun at overføre én gang, hvis du tager en Greyhound-bus til Merced ($20, tre timer og 45 minutter), og derefter overføre til YARTS-bussen ($5 til $10, to timer og 45 minutter), hvilket vil tage dig hele vejen til besøgscenteret. Hele rejsen tager seks en halv time, eksklusive busventetider.

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Yosemite National Park?

Det bedste tidspunkt at rejse til Yosemite er i maj og september, hvor de fleste ting i parken er åbne (ikke alle ting: Tioga Pass er nogle gange ikke klart nok til at åbne indtil juli og lukker i november), men sommermængderne er ikke på deres højeste. Juni til august kan du forvente store menneskemængder på stierne og på campingpladserne, for ikke at nævne trafikken, der kommer ind i parken. Vinter i Yosemite National Park er, selvom den er smuk, en helt anden oplevelse. Mange vandrestier, veje, udsigtspunkter og campingpladser er lukket for sæsonen, og der er ikke mangemennesker omkring. At køre ind i parken om vinteren - hvor Sierra Nevada-området begynder - kan være forræderisk.

Hvad er den mest naturskønne rute til Yosemite National Park?

Highway 140 - i modsætning til den mest direkte rute er 120 - langt den mest naturskønne køretur ind i parken og den bedste vej at gå, hvis du besøger den for første gang. Det er åbent det meste af tiden og passerer gennem byerne Mariposa og Fish Camp. Det er også en populær rute for folk, der kører til Yosemite fra San Jose-området.

Fra Highway 99 ved Merced passerer 140 gennem åbent ranchland, ind i de skovklædte foden og gennem den gamle mineby Mariposa, som har en gammeldags hovedgade med mange søde spisesteder. Fortsætter man op ad bakke gennem Midpines, går vejen parallelt med Merced-floden i omkring 30 miles (48 kilometer). Om foråret spirer rødbudstræer magentafarvede blomster langs dens bredder, og floden rejser sig højt nok til at rumme hvidvandsspær, men det er en smuk køretur i enhver årstid. Vejen går ind i parken via Arch Rock.

Kan jeg bruge offentlig transport til at rejse fra lufthavnen?

I Merced Regional Airport kan du tage YARTS-bussen hele vejen ind i Yosemite Valley. Ellers kan du tage Merced County-bussen, en Greyhound eller Amtrak, men ingen af dem går ind i parken.

Hvad er der at lave i Yosemite National Park?

Yosemite National Park er et paradis for naturelskere. Der er miles efter miles af stier, blandt dem den berømte Bridalveil Fall Trail, Lower Yosemite Fall Trail og den anstrengende Half Dome Trail, somkræver tilladelse til at vandre. Half Dome og El Capitan er de to verdenskendte granitvægge, der udgør den ikoniske Yosemite-scene. Hvad angår vandfald, er parken hjemsted for dusinvis, inklusive et af verdens højeste: Yosemite Falls. Der er 13 campingpladser, hvor man kan slappe af og Merced-floden, hvor man kan flyde på en varm dag. For den rigtige eventyrer er der masser af muligheder for en spænding, herunder klatring, zip-lining og rafting-ture.

Anbefalede: