Top 10 destinationer i Montana
Top 10 destinationer i Montana

Video: Top 10 destinationer i Montana

Video: Top 10 destinationer i Montana
Video: Top 10 Places to Visit in Montana 2024, April
Anonim
Yellowstones Grand Canyon
Yellowstones Grand Canyon

Selv om Montana er den fjerdestørste stat i Amerika, er den rangeret som nummer 44 for sin befolkning. Big Sky Country har vidåbne områder i alle retninger med 28 millioner acres offentlige arealer, syv statsskove og 55 statsparker. Dyrelivet løber også frit i denne del af USA, med 100 arter af pattedyr, herunder rensdyr, elge, hjorte, bighorn-får, bobcats og bjørne. Yellowstone- og Glacier-nationalparkerne er velbesøgte, og hvis du elsker at tilbringe tid i det fri, vil du finde et væld af aktiviteter at gøre her, herunder at blive blødt i naturlige varme kilder fodret fra geotermiske kilder. Læs videre for de 10 bedste destinationer i Montana.

Se, hvor bøflerne strejfer rundt i Yellowstone National Park

Bison er over alt i Yellowstone National Park
Bison er over alt i Yellowstone National Park

Yellowstone National Park blev grundlagt i 1872 og er verdens første nationalpark. Rejsende her bliver belønnet med store eventyr, da parken ligger på en aktiv vulkan, oplever et til tre tusinde årlige jordskælv og er hjemsted for 10.000 hydrotermiske funktioner og 500 aktive gejsere (mere end halvdelen af verdens gejsere). Dyrelivet her er utroligt. Du vil se flokke af bisoner - de største landlevende pattedyr i Nordamerika - i hele parken, idalene og græsarealerne, nær de termiske områder, og endda vandrer foran biler.

Kør Going-to-the-Sun-vejen i Glacier National Park

Glacier National Park
Glacier National Park

Glacier National Park, kontinentets krone, er en af de mest fantastiske nationalparker i hele Amerika. Kør Going-to-the-Sun Road og træk over flere steder undervejs for at vandre og udforske over 745 miles af stier. Parken er hjemsted for hundredvis af søer - Lake McDonald er den største - og over en million acres af dyreliv besat land. Se 26 gletsjere i hele parken, men besøg snart, fordi de desværre smelter med hastige skridt.

Opfriskning af historien ved Little Bighorn Battlefield National Monument

Little Bighorn Battlefield
Little Bighorn Battlefield

Little Bighorn Battlefield National Monument, nær Crow Agency, anerkender den historiske placering af slaget ved Little Bighorn i 1876, som var en af de sidste bestræbelser, som indfødte amerikanere førte for at bevare deres livsstil. Dette sted er et mindesmærke for dem, der kæmpede i slaget: George Armstrong Custers 7. kavaleri og Lakota Sioux-, Northern Cheyenne- og Arapaho-stammerne. Begynd ved besøgscentret og se derefter Custer National Cemetery, 7th Cavalry Memorial og Reno-Benteen Battlefield.

Pan for guld i Virginia City

Virginia City
Virginia City

Har du nogensinde set et dobbeltdækker-udhus? Se en velbevaret pioner-minelejr i Virginia City, beliggende langs det rigest placerede guldstrejke i Rocky Mountains: Alder Gulch. Blivi rustikt overnatningssted kan du køre med toget fra Virginia City til Nevada City, se et levende teatershow, fylde maven med taffy fra slikbutikken, tage autentisk tøj på fra Ranks Mercantile og panorere efter guld. Du får en smag for, hvordan livet var omkring 1864, hvis du besøger Thompson-Hickman Museum og kirkegården.

Marvel at Lone Peak in Big Sky

Lone Peak, Big Sky
Lone Peak, Big Sky

Midtvejs mellem Bozeman og West Yellowstone ligger Big Sky, Montana, hjemsted for noget af det bedste skiløb i verden. I de varmere måneder kan du tage på rafting, cykle, fiske på ørred, ride på hesteryg, campere og vandre. De udendørs eventyr er uendelige, og hvis du besøger her, vil du sandsynligvis bruge det meste af din tid på at bevæge din krop udendørs, indånde frisk bjergluft og se dyrelivet.

Venture Into the Dark i Lewis and Clark Caverns State Park

Lewis og Clark Caverns
Lewis og Clark Caverns

Et virkelig fantastisk sted at besøge, mindre end en time fra Bozeman, er Lewis og Clark Caverns State Park. Tag på en to-timers tur inde i kalkstenshulerne med flagermus, hvor du vil se drypsten, stalagmitter, søjler og helikitter. En af de sjoveste funktioner i hulen er Beaver Slide, en naturlig formation, der er perfekt til børn.

Se fossiler på Museum of the Rockies

Museum of the Rockies
Museum of the Rockies

Beliggende i den maleriske by Bozeman er Museum of the Rockies et førsteklasses forsknings- og historiemuseum med en enorm samling af dinosaurfossiler. Se den mest massiveTyrannosaurus-kraniet nogensinde opdaget, såvel som den mest omfattende samling af dinosaurerester i Amerika. Besøg Taylor Planetarium, vandre gennem Explore Yellowstone-udstillingen, og lær om indiansk historie.

Tip: Hvis du er skåret af rejsende, der godt kan lide at prøve en destinations unikke mad, så gå op til en bar og prøv Rocky Mountain Oysters. Mørdede, stegte og serveret med sider af ketchup, mayonnaise og varm sauce er disse tyre-testikler et biprodukt fra Montana-kvægindustrien. Virginia City er vært for en årlig Rocky Mountain Oyster Fry, og du kan bestille Cowboy Caviar på flere grillsteder i hele Montana, såsom Stacey's Old Faithful Bar og Steakhouse i Bozeman.

Walk the Grounds of the Garden of One Thousand Buddhas

Tusind Buddhas Have
Tusind Buddhas Have

Montana virker måske ikke som det mest oplagte sted for en buddhistisk offentlig park, grundlagt af en tibetansk mester. Alligevel er det bjergrige landskab på Flathead-reservatet ganske fantastisk for Garden of One Thousand Buddhas. Haven, der er beregnet til at være et internation alt center for fred, er hjemsted for et par festivaler i løbet af året, herunder Fredsfestivalen og Tibetansk Kulturfestival.

Besøg State Capitol i Helena

Montanas hovedstad
Montanas hovedstad

Helena, også kendt som Last Chance Gulch, blev oprindeligt grundlagt af minearbejdere som en guldby i 1864. Besøg Montana State Capitol-bygningen i sandsten og granit, Cathedral of Saint Helena, Montana Historical Society Museum, Holter Museumof Art, og Archie Bay Foundation for the Ceramic Arts. Planlæg en rundvisning i det originale Governor's Mansion, eller tag en tur med Last Chance Tour-toget.

Helena er også en fremragende hjemmebase til at udforske Helena Lewis og Clark National Forest, Continental Divide National Scenic Trail og Elkhorn Wildlife Management Unit.

Tag en bådtur gennem bjergenes porte

Bjergenes porte
Bjergenes porte

Følg stien til Lewis og Clark-ekspeditionen, og kør på en båd gennem de slående bjergporte. Du vil se bjerggeder og Bighorn-får klamre sig til de rene kalkstensklipper, mens din vandscooter glider gennem det fem og en halv kilometer lange bjergpas. Hold øje med rovfugle, der flyver over hovedet.

Anbefalede: