Stik, adaptere og konvertere i Italien

Indholdsfortegnelse:

Stik, adaptere og konvertere i Italien
Stik, adaptere og konvertere i Italien

Video: Stik, adaptere og konvertere i Italien

Video: Stik, adaptere og konvertere i Italien
Video: SEGA DREAMCAST - Лебединая песнь Сеги 2024, Kan
Anonim
Brug af elektricitet i Italien
Brug af elektricitet i Italien

Turister, der ønsker at bruge bærbare computere, mobiltelefoner, batteriopladere og andre elektriske apparater i Italien, skal vide, hvordan man konverterer apparaterne til brug i Italien, og hvordan man tilslutter apparatet til stikkontakterne i væggen.

Elektricitet i Italien, som i resten af Europa, kommer ud af stikkontakten ved 220 volt skiftevis med 50 cyklusser i sekundet. I USA kommer elektriciteten ud af stikkontakten med 110 volt, skiftevis med 60 cyklusser i sekundet. Ikke kun spændingerne og frekvenserne, men selve stikdåserne er forskellige.

Hvad du behøver at vide om italiensk elektricitet

Foto af italiensk stikkontakt
Foto af italiensk stikkontakt

Billedet ovenfor viser en normal italiensk stikkontakt. For at få adgang til den med en adapter, der forbindes til et typisk amerikansk strømstik, skal du bruge en adapter som den, der er vist på billedet nedenfor, eller en af disse anbefalede strømadaptere og omformere.

Hvad du skal bruge for at bruge dine elektriske artikler i Italien

6 adaptere
6 adaptere

Stikadapterne vist på billedet er sandsynligvis alt hvad du behøver for at konvertere det amerikanske rektangulære stik til det runde italienske strømstik, der bruges i de fleste italienske hjem og hoteller. Denne adapter er ujordet, hvorfor den ikke har en tredje midterstift. Detteer fint til enheder, der er isolerede (som f.eks. har et plastikhus). Nogle adaptere af denne type har en USB-port, hvilket betyder, at du kan bruge dem til at oplade en mobiltelefon eller digitalkamera via USB.

Stikadaptere

Stikadaptere er grænsefladerne mellem det amerikanske flade stik og Italiens to (eller tre) runde stik. Disse giver dig mulighed for at tilslutte din elektriske enhed til den italienske stikkontakt, men de konverterer ikke elektriciteten til den amerikanske 110 volt. Hvis dit apparat er designet til kun at køre på 110-120 volt, vil du sandsynligvis se røg, hvis ikke ild, fra denne potente fejl-parring. Du skal bruge en step-down power converter eller transformer for sikkert at sænke spændingen fra 220 til 110. Mere om dette senere.

Du kan klare dig med kun en stikkonverter til mange af nutidens små elektriske enheder, der er designet til at køre på dobbeltspændinger. Enheder som denne omfatter de fleste bærbare computere og telefoner, senest producerede batteriopladere og mange små, elektriske gadgets, især dem, der er designet til verdensrejser. Du kan tjekke enhedens bagside eller "strømklodsen" for de elektriske inputspecifikationer.

Du kan muligvis se adaptere med tre ben i træk, men køb kun en 2-benet adapter. Det er fordi nogle, men bestemt ikke alle, italienske stikkontakter har tre huller- bare ikke risikere det og hold dig til en 2-benet adapter. Du kan også se runde udtag med to eller tre huller - i de fleste tilfælde vil din 2-benede adapter fungere fint i disse.

At købe adaptere eller konvertere tiltag til Italien, se vores guide til de nyeste strømadaptere og elektriske omformere.

Transformere eller strømomformere

Hårtørrere og krøllejern er banebrydende for moderne rejser. Disse enheder kan ofte ikke bruges i dobbeltspændingssituationer uden spændingskonvertering. De er enheder med ekstrem høj strømstyrke, hvilket betyder, at de kombineret med højspændingen bruger en hel masse strøm (strøm gange spænding=effekt). Du bliver nødt til at slæbe en stor strømomformer eller strømtransformer med for at konvertere Italiens højere spænding til den lavere amerikanske spænding - ellers risikerer du at krøllejernet virkelig krøller (hvilket betyder "stege") dit hår.

Der er virkelig ingen grund til at pakke en føntørrer til din rejse til Italien, da de fleste hoteller og udlejningsejendomme vil levere en. Hvis du virkelig er bekymret for at stå uden en tørretumbler eller krøllejern, vil du måske bare købe en af disse enheder i Europa for at undgå at bære både enheden og konverteren rundt.

Hvis du køber en strømkonverter, skal du sørge for, at dens nominelle effekt svarer til eller overstiger den nominelle effekt for den enkelte enhed, du vil bruge med den. Disse oplysninger findes norm alt på enhedens krop nær netledningen.

For mere information, se: Elektricitet i Europa - Stikkontakter og den tilsluttede turist.

Læs mere Italien Rejse- og sikkerhedstip

Anbefalede: