Zürich Lufthavnsguide
Zürich Lufthavnsguide

Video: Zürich Lufthavnsguide

Video: Zürich Lufthavnsguide
Video: Что должен знать о Аэропорту Цюриха🇨🇭 2024, Marts
Anonim
Zürich lufthavn
Zürich lufthavn

Din rejse til Schweiz kan meget vel begynde i Zürich Lufthavn (Flughafen Zürich på tysk), et knudepunkt for internationale flyvninger til og fra landet, især for flyvninger fra Swiss International Airlines (SWISS). Uanset om du er på vej ind til Zürich, tager et fly til en anden destination i Schweiz eller Europa eller rejser med tog til andre byer i Schweiz, vil du finde Zürich Lufthavn lille, velorganiseret og nem at navigere.

Zürich Lufthavnskode, beliggenhed og kontaktoplysninger

  • Lufthavnskode: ZRH
  • Lufthavnen ligger i forstaden Kloten, omkring 11 kilometer fra det centrale Zürich.
  • Websted: www.zurich-airport.com
  • Telefonnummer: +41 43 816 22 11
  • Flytracker
  • Terminal Maps
hvad man skal vide om Zürich lufthavn
hvad man skal vide om Zürich lufthavn

Vid før du går

Zürich Lufthavn har tre terminaler. Terminal A og B/D er placeret i samme bygning og forbundet internt for gangtrafik og via bevægelige fortove. Terminal E er adskilt og nås via en sporvogn. Indtjekningsskrankerne er et niveau op fra gadeniveau, mens lufthavnens togstation er placeret to niveauer under gadeniveau. Fra check-in går flyers gennem sikkerheden og ind i Airside Center, hvor de finder butikker, restauranter ogtjenester, såvel som sporvognen til Terminal E. Fra Airside Center kan passagerer forbinde til fods eller via bevægeligt fortov til A- eller B/D-afgangsportene.

Zürich Lufthavn er travl, men effektiv og velindrettet. Swiss (Swiss International Airlines, tidligere SwissAir) har flest daglige flyvninger ind og ud af lufthavnen, men snesevis af flyselskaber betjener Zürich Lufthavn, herunder de store amerikanske luftfartsselskaber Delta, American og United, samt British Airways, KLM og EasyJet.

Zürich Lufthavnsparkering

Parkering i Zürich Lufthavn er let tilgængelig og tæt på hovedterminalen. Natteparkering på officielle grunde og garager starter fra 45 schweizerfranc i 24 timer eller 34 schweizerfranc, hvis du forudkøber parkering online. Der er en dedikeret plads til elbiler, med opladningsomkostninger inkluderet i parkeringsprisen. Langtidsparkeringspladser er længere væk fra lufthavnen og nås med shuttlebus-pladser på disse pladser skal reserveres på forhånd.

For afhentning og aflevering er korttidsparkering tilgængelig uden for afgangs- og ankomstområderne. De første 10 minutter er gratis, og derefter stiger priserne trinvist, fra 3 schweizerfranc i 15 minutter op til 10 schweizerfranc i en time.

Kørselsvejledning

Zürich Lufthavn ligger nordvest for byen. Hvis du kører fra byens centrum, skal du tage A1 eller A1L - begge betalingsveje - ud af byen og derefter tage A51 (også en betalingsvej), der fører dig lige til lufthavnen.

Lejebils aflevering og afhentning er placeret i P3 parkeringskælderen.

OffentligTransport og taxaer

For de fleste Zürichere og besøgende er den hurtigste og mindst stressende måde at komme til lufthavnen på med tog. S-Bahn, InterCity (IC) og Inter-Regional (IR) tog, der køres af Zurich Transport Network (ZVV), forlader Zürich Hauptbahnhof (Zurich HB) station til lufthavnen så ofte som hvert 3. minut og ikke mere end hvert 15. minutter. Der er billetautomater samt bemandede billetvinduer på togstationen. Disse direkte tog tager fra omkring 10 minutter, og billetter koster 3,40 schweizerfranc. De ankommer til nederste etage i Zürich Lufthavn.

Hvis du kommer ind på et ankommende fly, skal du, når du klarer told- og paskontrol, hvis det er relevant, ned ad rulletrapperne eller elevatorerne til transportcentret ved Check-in 3-området. Togbilletskrankerne der er bemandet fra 6:30 til 22:00. Der er også billetautomater her, såvel som i ankomsthal 1 og 2.

Hvis du vil købe togbilletter på forhånd, kan du bruge ZVV-webstedet eller ZVV-mobilappen.

Taxaer venter uden for B/D-terminalens indgang, på niveau 0. En taxa fra lufthavnen til det centrale Zürich koster fra 40 til 60 schweizerfranc, afhængigt af tidspunktet på dagen, trafikken og antallet af passagerer.

Hvor skal man spise og drikke

I områder, der er åbne for den brede offentlighed og regioner, der kun er passagerer, har Zürich Lufthavn en bred vifte af muligheder for at spise og drikke. Velkendte fastfood-mærker som McDonald's, Burger King, Starbucks og KFC er til stede her, ligesom schweizisk-fokuserede franchises som Helvetia Cafe, Zuri Kafi ogEdelweiss Cafe. Der er flere muligheder for sidde-måltider med bordservering, herunder en restaurant og en vinbar på Radisson Blu Hotel, og Chalet Suisse for et solidt schweizisk måltid før take-off.

Hvor kan man handle

Zürich er berømt verden over for sin eksklusive shopping, og dens lufthavn er ingen undtagelse. Fashion heavy-hitters Gucci, Hermès og Bottega Veneta er placeret i Airside Center, ligesom luksussmykker og urmagere Bucherer, Bulgari, Rolex og Tiffany. Der er også mere overkommelige forretninger som H&M, Swatch og Mango.

For gaver og souvenirs i sidste øjeblik, se Läderach eller Sprüngli for chokolade eller macarons. Der er også flere toldfrie forretninger samt schweiziske gaver fra EdelWeiss Shop, The Spirit of Switzerland og andre.

Sådan bruger du dit ophold

Når der går lufthavne, er Zürichs ikke et dårligt sted at sidde fast på et mellemland. Hvis du har brug for at overnatte og ikke ønsker at gå for langt fra lufthavnen, er Radisson Blu Hotel det eneste hotel med fuld service lige i terminalen. Der er også et Transit-hotel i nærheden af D-portene, som udlejer værelser, senge og endda hvilestole i perioder på tre til 12 timer. Hvis du har en overnatning eller endda flere timer, kan du overveje at tage toget eller taxaen ind til byen og tage på lidt sightseeing.

Lufthavnslounger

Der er adskillige lounger i lufthavnen, inklusive flyselskabslounger (SWISS og Emirates) og lounger med åben adgang, hvor alle kan gå op, betale for at komme ind og bruge loungefaciliteterne. Aspire og PrimeClass Lounges er blandt de bedre-kendt af disse muligheder.

Der er to gratis familielegerum placeret på A- og D-luftsiden.

Wifi og ladestationer

WiFi er gratis i de første fire timer, hvorefter brugere skal betale et gebyr for fortsat adgang. Gebyrer (efter fire timer) er 6,90 schweizerfranc for en time, 9,90 schweizerfranc for fire timer eller 14,90 schweizerfranc for 24 timer. Der er gratis ladestandere i hele lufthavnen.

Tips og fakta om Zürich Lufthavn

Her er et par sjove fakta om Zürich Lufthavn:

  • Observationsdæk B og E (placeret på henholdsvis disse luftsider) tilbyder fantastisk udsigt over fly, der kommer og går.
  • Lufthavnens hjemmeside viser en række udflugter i Zürich Lufthavn, fra cykling og inline skating til ture bag kulisserne til steder, hvor du kan se fly lette og lande.
  • Hvis du vil holde dig i form på farten, kan du købe et dagsadgangskort til fitness- og wellnessfaciliteterne på Radisson Blu Hotel og endda tage et brusebad efter din træning.

Anbefalede: