Rorke's Drift, Sydafrika: Den komplette guide

Indholdsfortegnelse:

Rorke's Drift, Sydafrika: Den komplette guide
Rorke's Drift, Sydafrika: Den komplette guide

Video: Rorke's Drift, Sydafrika: Den komplette guide

Video: Rorke's Drift, Sydafrika: Den komplette guide
Video: The Zulu warriors killed 95% of the British soldiers during the Isandlwana Battle | ZULU WARS part 2 2024, Kan
Anonim
Rorke's Drift i KwaZulu-Natal, Sydafrika
Rorke's Drift i KwaZulu-Natal, Sydafrika

Enhver med interesse for Sydafrikas lange og turbulente historie bør overveje at besøge KwaZulu-Natals slagmarker og især Rorke's Drift. Sidstnævnte var stedet for et af de mest kritiske engagementer i Anglo-Zulu-krigen, hvor lidt over 150 britiske og koloniale tropper med succes forsvarede Rorke's Drift-grænseposten mod 4.000 Zulu-krigere. Efter angrebet blev 11 af forsvarerne tildelt Victoria Cross, den højeste pris for tapperhed i det britiske æressystem. Syv af modtagerne var fra det samme regiment og satte en rekord, der stadig står i dag for flest VC'er tildelt et enkelt regiment under en enkelt handling.

The History of Rorke's Drift

Efter at have etableret en føderation i Canada, satte det britiske imperium sig for at gøre det samme i Sydafrika. Det uafhængige kongerige Zululand var en væsentlig hindring for målet om en samlet nation, så den 11. december 1878 sendte den britiske højkommissær, Sir Henry Bartle Frere, et ultimatum til zulukongen Cetshwayo med flere krav, bl.a. opløse sin hær. Uundgåeligt overholdt Cetshwayo ikke. Den 11. januar 1879 invaderede briterne Zululand under kommando af Lord Chelmsford.

Den invaderende styrke var opdelt i tre kolonner. Midterkolonnen blev ledet af Chelmsford selv og krydsede ind i Zululand over Buffalo River ved Rorke's Drift, en irsk handelsstation, der blev omdannet til svensk missionsstation. Først rykkede de tre kolonner ind i Zulu-territorium uden nogen opposition. Så, den 22. januar, splittes midterkolonnen, da Chelmsford førte tropper ud for at støtte en rekognosceringsfest, og efterlod resten af hans mænd i lejr nær Isandlwana. I hans fravær angreb og ødelagde en zulustyrke på næsten 20.000 krigere lejren, dræbte over 1.300 mand og beslaglagde alle dens forsyninger, transport og ammunition.

Efter ødelæggelsen af den britiske lejr ved Isandlwana besluttede en styrke på omkring 4.000 Zulu-reserver at iværksætte et angreb på grænseposten ved Rorke's Drift samme eftermiddag. Missionen var blevet omdannet til et forsyningsdepot og hospital og efterladt under beskyttelse af en lille garnison af britiske og indfødte afrikanske tropper. To overlevende fra massakren ved Isandlwana formåede at advare mændene ved Rorke's Drift om den nærgående Zulu impi. Under ledelse af løjtnanterne John Chard og Gonville Bromhead forberedte lejren sig på at forsvare sig selv.

Flere af de britiske og koloniale tropper flygtede fra Rorke's Drift, da Zulu-reservaterne nærmede sig, hvilket efterlod lidt over 150 mand til at forsvare posten, inklusive gående sårede fra hospitalet. Zuluerne, kendt som Undi Corps, ankom til Rorke's Drift sidst på eftermiddagen, ledet af prins Dabulamanzi kaMpande, halvbror til Cetshwayo (som ikke havde sanktioneret dette andet angreb). Da kampene begyndte, varede de i over 11 blodige timer. Da daggry brød op den følgende dag, og de mislykkede zuluer havde opgivet angrebet, var 17 britiske og koloniale soldater blevet dræbt, og mere end 350 zuluer var døde.

Den 23. januar ankom Lord Chelmsford og de mænd, han havde taget for at støtte rekognosceringsfesten, til Rorke's Drift. Mange sårede og fangede zuluer blev henrettet som gengældelse for massakren ved Isandlwana og angrebet på Rorke's Drift, hvilket øgede zuludødstallet med flere hundrede. Med deres styrker og forsyninger opbrugt, blev alle tre af Chelmsfords kolonner i sidste ende tvunget til at trække sig tilbage, og den første britiske invasion mislykkedes. En anden invasion lanceret senere i 1879 havde bedre succes, og Cetshwayos styrker blev afgørende besejret den 4. juli i slaget ved Ulundi, hvilket resulterede i den endelige annektering af Zulu-riget.

Visiting Rorke's Drift

I dag kan besøgende lære om konflikten og dens helte på Rorke's Drift Orientation Centre, som er placeret på stedet for den oprindelige missionsstation. Modeller og audiovisuelle udstillinger beskriver, hvordan slaget ville have været, mens Zulu-guider giver rundvisninger i de forskellige vartegn og mindesmærker, der er rejst på stedet. Disse ture giver et værdifuldt indblik i Zulu-perspektivet for slag som Rorke's Drift og Isandlwana, der blev udkæmpet i et forsøg på at forsvare deres rige og deres levevis mod udenlandske angribere.

ELC Craft Centre ligger også på stedet. Centret blev oprettet af svenske missionærer og var et af kun enhåndfuld institutioner til at levere kunstnerisk træning til sorte studerende under apartheidtiden og har hjulpet med at udvikle karrieren for nogle af Sydafrikas bedste kunstnere. Du kan gennemse og købe stoffer, keramik og kunstværker af høj kvalitet. Der er også picnicfaciliteter og toiletter på stedet.

Sådan besøger du

Det er muligt at besøge Rorke's Drift selvstændigt. Orienteringscentret er åbent fra 8.00 til 16.00. fra mandag til fredag og 9.00 til 16.00. lørdag og søndag. Entré koster 35 rand for voksne og 20 rand for børn. Hvis du har tid, er det også værd at besøge Isandlwana Battlefield. Det ligger 20 minutters kørsel fra Rorke's Drift. Også af interesse for sydafrikanske historieinteresserede er Blood River Battlefield, der ligger en times kørsel nordpå. Det markerer stedet for en konflikt mellem hollandske voortrekkere og kong Dingane's zulu-krigere den 16. december 1838.

En af de bedste måder at besøge Rorke's Drift på er på en slagmarkstur, ledet af en ekspert lokalhistoriker. De måske mest respekterede ture i området er dem, der tilbydes af Fugitive's Drift Lodge. De tilbyder halvdagsture til både Isandlwana (om morgenen) og Rorke's Drift (om eftermiddagen), så du kan besøge begge i den korrekte kronologiske rækkefølge. Hvis du vælger at overnatte, tilbyder lodgen luksuriøse værelser med eget bad med verandaer med udsigt over Buffalo River-kløften. Det har også en restaurant, en swimmingpool og sit eget Fugitive's Drift Museum fyldt med artefakter på slagmarken.

Kom derhen

Rorke's Drift er tilgængelig via grusvejefører af R68-motorvejen mellem Nqutu og Dundee, eller R33-motorvejen mellem Pomeroy og Dundee. Uanset hvilken rute du tager, er frakørslen til slagmarken godt skiltet. For internationale besøgende er hovedporten til KwaZulu-Natal-provinsen King Shaka International Airport i Durban. Derfra er der 170 miles til Rorke's Drift. Du kan leje en bil fra lufthavnen og køre dertil på under fire timer.

Anbefalede: