Turistguide til Thien Mu-pagoden i Hue, Vietnam
Turistguide til Thien Mu-pagoden i Hue, Vietnam

Video: Turistguide til Thien Mu-pagoden i Hue, Vietnam

Video: Turistguide til Thien Mu-pagoden i Hue, Vietnam
Video: 72 Hours in Ninh Binh (Our Favorite Town in Vietnam!) 🇻🇳 2024, Kan
Anonim
Thien Mu Pagoda i Hue, Vietnam
Thien Mu Pagoda i Hue, Vietnam

Thien Mu Pagoda (også kaldet Linh Mu Pagoda) er en historisk pagode på bredden af Perfume-floden i Vietnams historiske by Hue. Ud over deres naturskønne flodside og beliggenhed på en bakketop er Thien Mu-pagoden og dens omegn også rig på historie, og den er vidne til næsten fire hundrede års tumultarisk nationsopbygning og religiøs tro i Vietnam.

Thien Mu-pagoden er ofte inkluderet i mange Hue City-pakkerejser, da beliggenheden ved floden gør den let tilgængelig for Hues mange turist-"dragebåde". Du kan også besøge Thien Mu-pagoden alene, da stedet er let tilgængeligt med cykel eller båd.

Førstegangsgæst? Læs vores vigtigste grunde til at besøge Vietnam.

Layout af Thien Mu-pagoden

Thien Mu Pagoda ligger på toppen af Ha Khe Hill i landsbyen Huong Long omkring tre miles fra Hues centrum. Pagoden har udsigt over den nordlige bred af Perfume-floden. Pagoden udstråler en fredfyldt luft, pyntet som den er af fyrretræer og blomster.

fronten af Pagoden kan nås ved at klatre op ad en stejl trappe fra flodens kant. (Templet som helhed er IKKE kørestolsvenligt.)

Når du når toppen af trappen, vender du mod nord, vil du se PhuocDuyen-tårnet, flankeret af to mindre pavilloner, der indeholder hellige genstande. Mere om dem om lidt.

Phuoc Duyen Tower: Pagodens mest ikoniske struktur

Den ottekantede syv-niveau pagode kendt som Phuoc Duyen Tower er den mest fremtrædende enkeltbygning i Thien Mu Pagoda; stående på toppen af bakken er tårnet synligt langvejs fra.

Tårnet er en 68-fod høj ottekantet struktur, indført i syv niveauer. Hvert niveau er viet til én Buddha, der kom til Jorden i menneskelig skikkelse, repræsenteret på hvert niveau af tårnet som en enkelt Buddha-statue arrangeret til at vende mod syd.

På trods af sin relative ungdom betragtes Phuoc Duyen-tårnet nu som Hues uofficielle symbol, ikke ringe hjulpet af de talrige folkerim og sange, der er komponeret til dets ære.

Men det er ikke alt, der er til pagodekomplekset. Området er faktisk spredt ud over to hektar jord med andre strukturer omkring og bagved tårnet. Faktisk er Phuoc Duyen-tårnet langt yngre end selve pagodekomplekset; tårnet blev bygget i 1844, over to hundrede år efter, at pagoden blev grundlagt i 1601.

Thien Mu Pagoda's Stone Steles

På hver side af Phuoc Duyen-tårnet står to mindre pavilloner.

Til højre for tårnet (ret øst) er en pavillon, der indeholder en otte fod høj stenstele placeret på ryggen af en kæmpe marmorskildpadde. Stelen blev udskåret i 1715 for at mindes Lord Nguyen Phuc Chus nyligt afsluttede renovering af pagoden; Herren skrev selv teksten indskrevet påstele, som beskriver pagodens nye bygninger, hyldes buddhismen og roser munken, der hjalp Herren med at sprede troen i regionen.

Til venstre for tårnet (ret vest) er en pavillon, der rummer en gigantisk bronzeklokke, kendt som Dai Hong Chung. Klokken blev støbt i 1710, og dens dimensioner gør den til en af Vietnams mest betydningsfulde bedrifter inden for bronzestøbning for sin tid. Dai Hong Chung vejer 5.800 pund og er fire og en halv fod i omkreds. Det siges, at klokken kan høres fra op til seks miles væk.

Turist poserer i Thien Mu Pagoda, Hue, Vietnam
Turist poserer i Thien Mu Pagoda, Hue, Vietnam

Thien Mu Pagoda's Sanctuary Hall

Hovedhelligdommen, også kendt som Dai Hung-helligdommen, er tilgængelig gennem en port og en lang gangbro, der krydser en behagelig gårdhave.

Helligdomshallen er opdelt i to separate segmenter - forhallen er adskilt fra hovedhelligdommen af et antal foldedøre af træ. Helligdomshallen omslutter tre statuer af Buddha (som symboliserer tidligere, nuværende og fremtidige liv) samt adskillige andre vigtige relikvier, herunder en bronzegong og et forgyldt bræt prydet med inskriptioner af Lord Nguyen Phuc Chu.

Dai Hung-helligdommen er besat af Thien Mu-pagodens beboere - de buddhistiske munke, der tilbeder i helligdommen og vedligeholder den. De bor i en anden gårdsplads forbi Dai Hung-helligdommen, der er tilgængelig via en sti til venstre for helligdomshallen.

Thien Mu-pagoden og Vietnamkrigen

The Shrine rummer en temmelig dyster påmindelse om det kaos, der rev gennemland midt i Vietnamkrigen.

I 1963 red en buddhistisk munk fra Thien Mu Pagoda, Thich Quang Duc, fra Hue til Saigon. Da han kom til hovedstaden, brændte han sig selv på gaden i en trodshandling mod det pro-katolske Ngo-regime. Bilen, der bragte ham til hovedstaden, er i øjeblikket forankret bagerst i helligdomshallen - ikke meget at se på nu, en rusten gammel Austin, der sidder på træklodser, men stadig giver genklang med kraften i den selvopofrende gestus.

Den nordlige del af pagoden består af en fredelig fyrreskov.

Thien Mu Pagoda's Ghostly Lady

Thien Mu Pagoda skylder sin eksistens til en lokal profeti og en herre, der påtog sig at opfylde den.

Pagodens navn oversættes til "Himmelsk Dame", der henviser til en legende om, at en gammel kvinde var dukket op på bakken, der fort alte de lokale om en Herre, der ville bygge en pagode på netop det sted.

Da Hues guvernør Lord Nguyen Hoang gik forbi og hørte om legenden, besluttede han selv at opfylde profetien. I 1601 beordrede han opførelsen af Thien Mu-pagoden, på det tidspunkt en ret simpel struktur, som blev tilføjet til og forbedret af hans efterfølgere.

Renoveringer i 1665 og 1710 sikrede tilføjelsen af klokken og stelen, der nu flankerer Phuoc Duyen-tårnet. Tårnet blev tilføjet i 1844 af Nguyen-kejseren Thieu Tri. Anden Verdenskrig gjorde sin del af skaden, men et 30-årigt renoveringsprogram iværksat af den buddhistiske munk Thich Don Hau har restaureret templet til dets nuværende tilstand.

At komme til Thien Mu-pagoden

Thien Mu Pagoda kan nås til lands eller ad floden - lejet cykel, cykel eller turbus til førstnævnte og "dragebåd" for sidstnævnte.

Hvis vejret tillader det, kan du leje en cykel og køre de tre kilometer fra byens centrum til foden af bakken. Pakkerejser til Hue by gør nogle gange Thien Mu Pagoda til det sidste stop i turen, efter at have besøgt byens berømte grave, hvilket giver turdeltagere mulighed for at afslutte turen med en dragebådstur fra Thien Mu Pagoda til Hues centrum.

Individuelle bådture kan også bestilles fra de fleste hoteller i Hue, til en gennemsnitlig pris på $15. (Læs om penge i Vietnam.) Thien Mu Pagoda tager omkring en time at nå med båd fra byens centrum.

Indgangen til Thien Mu-pagoden er gratis.

Anbefalede: