Den Lille Havfrue-skulptur i København

Indholdsfortegnelse:

Den Lille Havfrue-skulptur i København
Den Lille Havfrue-skulptur i København

Video: Den Lille Havfrue-skulptur i København

Video: Den Lille Havfrue-skulptur i København
Video: Den Lille Havfrue | Langelinie | København | Danmark 2024, Kan
Anonim
Lille Havfrue statue
Lille Havfrue statue

Den Lille Havfrue er et eventyr i sig selv. HC Andersen skrev historien i 1836, senere producerede Disney filmen, og København vedligeholder en statue til hendes ære. Den Lille Havfrue i København er fortsat den mest populære turistattraktion i Danmark og en af de mest fotograferede statuer i verden. Hun kan besøges af rejsende året rundt, men sørg for at tjekke vejret i Danmark, før du planlægger din rejse!

Historien om den lille havfrue

Sikke en trist historie. Som 15-årig bryder vores lille havfrue (på dansk Den lille havfrue) havets overflade for allerførste gang og forelsker sig i den prins, hun reddede fra at drukne. Til gengæld for ben sælger hun sin stemme til den onde havheks - men desværre får hun aldrig sin prins, men bliver i stedet forvandlet til dødbringende, kold havskum.

Skulpturens historie

I 1909 deltog brygger Carl Jacobsen (grundlægger af Carlsberg Beer) i Hans Becks og Fini Henriques' ballet 'Den lille havfrue', som er baseret på HC Andersens eventyr af samme navn. Dybt imponeret bad Carl Jacobsen den danske billedhugger Edvard Eriksen om at skabe en skulptur. Den 4 fod høje Lille Havfrue blev afsløret ved Langelinje i 1913 som led i en generel tendens iKøbenhavn dengang med klassiske og historiske figurer som udsmykning i byens parker og offentlige områder.

Location

Den Lille Havfrue sidder tæt på kysten af krydstogthavnen "Langelinie" på sit granit-hvilested i det gamle havnekvarter i Nyhavn. Det er en kort gåtur fra den største krydstogtmole, i nærheden af mange af Københavns andre store attraktioner.

Tag et kig på baggrunden, når du fotograferer den lille havfrue. Bevæger du dig noget til venstre/nord for hende, får du Holmen-området som baggrund, hvilket er at foretrække frem for de industrikraner, du får, hvis du bare går ned lige foran hende.

Anbefalede: