De bedste restauranter i Lissabon

Indholdsfortegnelse:

De bedste restauranter i Lissabon
De bedste restauranter i Lissabon

Video: De bedste restauranter i Lissabon

Video: De bedste restauranter i Lissabon
Video: Epic LISBON Food Tour (BEST Restaurants & Portuguese Dishes) 2024, Kan
Anonim

Det er ingen nem opgave at sammensætte en liste over Lissabons bedste restauranter, fordi byens kulinariske scene bliver mere interessant og varieret fra dag til dag. Etablerede klassikere kappes med smarte, nye spillesteder for ganen af kræsne gourmeter. Portugisiske kokke, der tog til udlandet for at forfine deres færdigheder, strømmer tilbage til Lissabon og åbner nye restauranter, som gør madscenen til en af de mest populære i Europa.

Uanset om du leder efter petiscos (den portugisiske ækvivalent til Spaniens tapas), fisk, kød, vegansk mad eller den lækre pastel de nata, så finder du det allerbedste i Lissabon. Asiatiske og fusionskøkkener bliver heller ikke forsømt, og for de hårde: du kan endda få en klassisk burger med et portugisisk præg!

Taberna da Rua das Flores

brændt fisk på en tallerken ved Taberna da Rua das Flores
brændt fisk på en tallerken ved Taberna da Rua das Flores

En meget elsket traditionel restaurant, mere hyggelig end elegant, med blå klinkegulve, skabe med glasfronter med tallerkener og andre artefakter og menuer på individuelle tavler, du vil føle, som om du spiser i en af de nærliggende Baixa Chiado hjem. Menuen, som skifter dagligt afhængigt af, hvad der er frisk, er en blanding af fisk, skaldyr og kød. Det er bedst at smage på muslingerne, makreltataren og, for at toppe det, en spiritusrig chokolademousse. Som i gamle Portugal, dukan kun betale kontant.

Pharmacia

pharmacias interiør
pharmacias interiør

Indretningen er halvdelen af det sjove ved denne funky restaurant, der deler en paladslignende bygning med Museu do Farmacia. Alt hænger sammen med apotekstemaet: drikkevarer kommer i målebægre og isspande er lavet af førstehjælpskasser. Udenfor er en terrasse med en fantastisk udsigt over floden Targus, hvor du kan nyde aperitif, og derefter bevæge dig indenfor for at blive behandlet med nogle af de bedste petiscos, såsom andekroketter med appelsinmarmelade eller varme retter som ris med græskar og mynte. Alt sammen traditionelt og meget portugisisk.

Ceia

Cockles på fransk toast på en marmor coaster fra Ceia
Cockles på fransk toast på en marmor coaster fra Ceia

Ceia, som er det portugisiske ord for aftensmad, er en restaurant af en anden art. Beliggende i hjertet af byen i Santa Clara 1728, var stedet længe kendt af insidere for sine overdådige brunch, nydt ved et fællesbord. Kokken Pedro Pena Bastos udvidede konceptet til et sted, hvor selskab og samtale er lige så vigtigt som maden. Nu er Ceia kun åben til middag, men det er mere som et privat middagsselskab. Der lukkes kun 14 gæster ind hver nat, og retterne bliver bare ved med at komme. Festen strækker sig let til tre eller fire timer, startende med cocktails (kombuches) i baghaven. Herefter flytter de, ofte internationale, gæster ind i den elegante restaurant, og snakken flyder over skaldyr eller pattegris. Kun de bedste lokale produkter bruges sammen med vine, der matcher. Udover at nyde fremragende mad kan du endda få nye venner. Det er overflødigt at sige, at enreservation er nødvendig, og sådan en oplevelse er ikke billig. En fast middag koster 100 euro, og cocktails og drinks er ekstra.

The Food Temple

Kasseapparat og bord i The Food Temple i Lissabon
Kasseapparat og bord i The Food Temple i Lissabon

Det portugisiske køkken er tungt på fisk og kød, så hvis du vil afgifte dig med et vegetarisk alternativ, er Food Temple det helt rigtige for dig. Restauranten ligger i det kommende Mouraria-distrikt og viser boheme-chic og nepalesiske bønneflag i køkkenet. For drinks, har urte-tonics eller økologisk vin; til mad, prøv den varme quinoasalat med pistacienødder eller polenta med artiskokker og svampe. Til dessert skal du gå efter den rå kaffekage. Nærende og sundt, du vil nyde maden i en livlig atmosfære, selvom du ikke er en overbevist vegetar.

slagtere

Tre skærebrætter med bøffer og en grøn chili på
Tre skærebrætter med bøffer og en grøn chili på

Du finder dit kød- og grillparadis i Butchers. Kødet, grillet til perfektion, det vil sige sjældent, kommer til dit bord i 500 gram (17,6 ounce) plader, perfekt til deling. Eller du kan få mindre stykker i form af en mørbradbøf eller Butcher-steak, serveret med salater og søde kartoffelfries.

Bota Sal

Denne restaurant åbnede i 2017 som en forlængelse af den legendariske Sal i Praia do Pego, som Madonna foretrækker. Beliggende i Lapa Estrela kan du nyde blæksprutte i Algarve-stil, fiskesuppe med stegt brød og sort blæksprutteris med strimler af bacon. Et par kødretter er også tilgængelige. Til dessert prøv den lavendel-infunderede mælkecreme.

Indretningen ermaritimt tema med lysegrønne bølgede metalvægge og forvitrede træstole. Det er et sted, hvor servicen er hurtig og ideel til en pause fra shopping eller sightseeing, og det er familievenligt.

A Cevicheria

Opbevar front med fugleudskæringer i metal
Opbevar front med fugleudskæringer i metal

Som navnet indikerer, er ceviche hovedpunktet på menuen på denne fremragende restaurant af kokken Kiko Marins. Beliggende i Príncipe Real-kvarteret i Lissabon, har han bragt kunsten at servere marineret, rå fisk til nye højder. Du finder cevich, der bruger tigermælk, mango, alger eller grønmynte, alt sammen serveret under den iøjnefaldende skulptur af en kæmpe blæksprutte, der dingler fra loftet. Du vil måske også nyde rejegazpacho som forret.

Pesca

Hummerhale på toppen af risottoen
Hummerhale på toppen af risottoen

Du vil elske denne eksklusive fiskerestaurant, fordi maden behager ganen og øjnene. Hemmeligheden ligger i præsentationen. Afkølede østers kommer med mandelkrummer, tuntartar med vilde jordbær og rødbedejuice, hummerris med boghvede og ansjoser med sukkermajsbisque. På varme nætter kan du spise i baghaven.

O Talho

Stryg med pommes frites på et bræt fra O Talho i Lissabon
Stryg med pommes frites på et bræt fra O Talho i Lissabon

Med en egentlig slagterbutik i lokalerne kan du være sikker på at få det bedste kød her, og du kan vælge dine udskæringer. Beliggende i nærheden af Corte Ingles stormagasin, kan du genoplade dine batterier her efter din shoppingtur. En særlig godbid er deres tatar, som blandes med et skud vodka. Du kan haveburgere, bøffer eller pølser, alle smukt præsenteret og tilberedt til perfektion. Forudsat at du ikke har en nøddeallergi, vil du måske også have peanut dulce de leche til ørken.

Atalho Real

Tjener holder en kurv og et charcuteribræt
Tjener holder en kurv og et charcuteribræt

Hvis du ønsker at nyde dit måltid i en udsøgt atmosfære, så tag til Atalho Real, et antikt palads i Príncipe Real nær den botaniske have. Det tidligere paladskøkken er blevet omdannet til en smuk restaurant, der serverer kødretter fra hele verden. Hvis vejret tillader det, kan du også sidde i haven med udsigt over Botanisk Have, mens du nyder dit kødmåltid.

Ground Burger

osteburger på et bord fra Ground Burger
osteburger på et bord fra Ground Burger

Denne restaurant serverer uden tvivl nogle af de bedste burgere i byen. Kværnet sort angus oksekød burgere, klappet til brioche brød, friskbagt på stedet og ledsaget af løgringe og pommes frites, vil få dig til at føle, at du er i USA uden at forlade Lissabon. Vask det ned med enten en håndværksøl eller en kæmpe milkshake.

Picamiolos

Portugiserne er et folk, der ikke spilder mad. Indmad og svineører har altid været en del af det traditionelle køkken, men ejerne af denne restaurant tager brugen af indmad til en ny dimension med grillet svinetryne, oksehale med pastinak og andre mere eksotiske dele som lever og lam testikler. Dette er stedet at tage hen for at prøve noget usædvanligt i Lissabon.

Chutnify

Bord på Chutnify fyldt med sydindisk mad
Bord på Chutnify fyldt med sydindisk mad

Chutnify giver en afveksling fra portugisisk mad med sine eksotiske cocktails og krydrede sydindiske retter. Karryretter, gryderetter og dosas frister din gane. Start med Kachumba Cooler eller Oh Calcutta, en cocktail med mørk rom, karrypulver, æggehvide, citron og mango. Til dessert kan du prøve mango kardemommemoussen.

Pastelaria Santo António

Pastelaria Santo António beliggende på en sidegade på vej op til Castelo de São Jorge er det rette sted at forkæle sig med Portugals mest berømte søde: pastel de nata. Vanillecreme-tærten, smagt til med kanel, er endnu bedre med en espresso. Bygningen, med sin blå og hvide flisebelagt front, er ikke kun hjemsted for pastel de nata, men også for lækre is, kager og sandwich.

Beco Cabaret Gourmet

Lille tallerken hos Beco Cabaret Gourmet
Lille tallerken hos Beco Cabaret Gourmet

For en mindeværdig aften i byen planlæg et besøg på Beco Cabaret Gourmet. På denne restaurant, der ejes af den kendte kok Jose Avillez, møder fine middage et burlesk show i Hollywood-stil kun for voksne. Beliggende bag en diskret dør, er dette spillested sofistikeret og intimt med kun 20 borde, og du skal først købe din billet for at blive optaget. God mad og underholdning supplerer hinanden, hvilket i sandhed er konceptet for kokken Avillez. Vinsmagningsmenuen er fuld af overraskelser og er et show i sig selv, ligesom hakkede s altlagede æbler skåret i en rose eller ceviche dekoreret med spiselige blomster.

Anbefalede: