Rio de Janeiros fedeste arkitektur
Rio de Janeiros fedeste arkitektur

Video: Rio de Janeiros fedeste arkitektur

Video: Rio de Janeiros fedeste arkitektur
Video: ARTBAT at Bondinho Pão de Açúcar in Rio de Janeiro, Brazil for Cercle 2024, Kan
Anonim

Utrolig arkitektur er måske ikke det første, du tænker på, når du forestiller dig Rio de Janeiro. Rio er trods alt en by berømt for strande og karneval, ikke for katedraler eller støttepiller. På din næste tur til Rio de Janeiro skal du bruge lidt tid på at opdage byens unikke og eklektiske arkitektur, der spænder fra portugisisk-kolonial til direkte ude af denne verden, og som er spredt over hele byen, så du kan finde eksempler af det næsten over alt, hvor du går.

Metropolitan Cathedral of Rio de Janeiro

Rio Metropolitan Cathedral
Rio Metropolitan Cathedral

Der er fantastisk Rio de Janeiro-arkitektur, og så er der det direkte bizarre. En struktur, der sidder i skæringspunktet mellem disse to ideer, er Metropolitan Cathedral of Rio de Janeiro, som ligger i Rio de Janeiros undervurderede centrum omkring 15-30 minutter med metro fra Copacabana og Ipanema. Bygget i 1960'erne og 70'erne til at repræsentere et modernistisk syn på en Maya-pyramide, er denne katedral i regelmæssig brug, selvom du selvfølgelig kan gå indenfor, når som helst en messe ikke finder sted (eller hvis man gør det, forudsat at du er katolik eller ikke har noget imod at være det i en time).

Lapa Arches

Lapa buer
Lapa buer

Lapa Arches ligger kun et stenkast fra Metropolitan Cathedral og er et fantastisk stedfor at fortsætte din udforskning af arkitekturen i Rio. En del af Carioca-akvædukten, der leverer drikkevand til byen, har Lapa-buerne en lighed med romerske akvædukter, der er alt andet end tilfældig. Lapa Arches ligger kun et stenkast fra den farverige Escadaria Selarón-trappe plus Santa Teresa, som er et af de mest fantastiske kvarterer i Rio. Lapa-buerne er især fantastiske et par timer efter solopgang eller før solnedgang, når de kaster deres mest dramatiske skygger på jorden under dem.

Niterói Contemporary Art Museum

Niterói Museum for Samtidskunst
Niterói Museum for Samtidskunst

Et andet eksempel på utrolig Rio de Janeiro-arkitektur ligger lige uden for Rios bymidte - men det er meget værd at rejsen. Beliggende på tværs af Guanabara-bugten i Niterói, som er tilgængelig via en kort færgetur, ser Niterói Contemporary Art Museum ud, som om det er fra en anden planet. Faktisk er det udtænkt af et geni, der er blevet designet af den ikoniske brasilianske arkitekt Oscar Niemeyer i 1990'erne. Og det er utvivlsomt et kunstværk, for ikke at sige noget om dem, det rummer i det.

Maracanã Stadium

Maracanã Stadion
Maracanã Stadion

Du behøver ikke at være fan af fodbold for at værdsætte arkitekturen på Maracanã Stadium, Brasiliens (og velsagtens, Sydamerikas) førende spillested for futebol. Beliggende i et distrikt, der bærer sit navn ikke langt fra centrum af Rio, kan dette massive, runde stadion rumme op til 78.000 mennesker ad gangen. Hvis du besøger Rio, og et spil ikke finder sted, er organiserede turetilbydes flere gange om dagen.

Rio de Janeiros kommunale teater

Rio de Janeiros kommunale teater
Rio de Janeiros kommunale teater

Argentinas hovedstad Buenos Aires får sædvanligvis kredit som værende den mest europæiske by i Sydamerika. Alligevel er der tilfælde, hvor Rio de Janeiro giver det løb for pengene. Et særligt eksempel på dette ville være byens kommunale teater, et udsmykket operahus inspireret til dels af Paris' Opera Garnier. Det mest bemærkelsesværdige eksempel på Art Nouveau-arkitektur i Rio de Janeiro, Rio de Janeiros kommunale teater, er et vidunder at se på, uanset om du ser en forestilling her eller slentrer forbi den om natten.

Modern Art Museum

Museum for moderne kunst
Museum for moderne kunst

Et af flere museer på denne liste, Modern Art Museum of Rio de Janeiro, ville være let nok at gå glip af, selv blandt de to andre: Det er hverken så overjordisk som Niteroi Museum of Contemporary Art eller som grænse. -skubber som morgendagens museum. På trods af dette er den modernistiske bygning, der huser museet, som stod færdig i 1948, en underspillet perle. Dens designblomstrer er ikke kun visuelt tiltalende, men tjener også et formål, idet de bader de permanente og roterende udstillinger med naturligt lys det meste af året.

Emiliano Hotel

Emiliano Hotel
Emiliano Hotel

Copacabanas Emiliano Hotel, som er en spin-off af en ejendom af samme navn i São Paulo, åbnede i 2016 til velfortjent fanfare. Ud over at tilbyde en tagterrasse med enestående udsigt over Copacabana Beach (og Atlanterhavetmere generelt), er hotellet et eksempel på arkitektonisk ekspertise, både i bygningen fra 1950'erne, som det er bygget ind i, og udfordrer det med afgjort moderne interiør og eksteriør accenter.

Parque Lage

Parque Lage
Parque Lage

Hvis du leder efter frodige grønne områder i Rio for at løsrive dig fra byens travlhed (eller for at opleve en slags skønhed, der ikke har noget at gøre med stranden), kan Rio de Janeiro Botanical Have er det bedste sted at tage hen. Lige nord og øst for haven finder du dog et af Rios undervurderede arkitektoniske vidundere: Parque Lage. Bygget af industriarkitekten Enrique Lage i 1920'erne, passer dette udsmykkede palæ perfekt sammen med Corcovado-bjergets frodige grønne områder, som rejser sig over det.

Kongelig portugisisk læsesal

Kongelig portugisisk læsesal
Kongelig portugisisk læsesal

Hvem sagde, at Europa havde monopol på Instagram-værdige biblioteker? Som navnet antyder, daterer den kongelige portugisiske læsesal tilbage til portugisisk-koloni altiden og blev åbnet i 1837. Det er dog ikke kun bygningens europæisk udseende facade eller de udsmykkede hvælvede lofter i dens neo-manuelinske interiør, der gør dette til et must-besøg for entusiaster af arkitektur i Rio. Blandt andre anerkendelser er den kongelige portugisiske læsesal hjemsted for den største samling af portugisisksproget litteratur uden for Portugal.

Museum of Tomorrow

Morgendagens museum
Morgendagens museum

Åbnet i slutningen af 2015 og dedikeret til verdens seneste videnskabelige innovationer,Museum of Tomorrow (Museu do Amanhã på portugisisk) lever bestemt op til sit navn. Bygget forud for OL i 2016 som en del af regeringens bestræbelser på at revitalisere Rios havneområde, er denne udkragede struktur et kig og et besøg værd på din næste tur til Rio, selvom du ikke planlægger at gå indenfor.

Anbefalede: