En guide til den japanske tehave i Golden Gate Park

Indholdsfortegnelse:

En guide til den japanske tehave i Golden Gate Park
En guide til den japanske tehave i Golden Gate Park

Video: En guide til den japanske tehave i Golden Gate Park

Video: En guide til den japanske tehave i Golden Gate Park
Video: How to Spend 5 Days in TOKYO 2024 - Japan Travel Itinerary 2024, Kan
Anonim
Tea House, Japanese Tea Garden i Golden Gate Park, San Francisco
Tea House, Japanese Tea Garden i Golden Gate Park, San Francisco

San Franciscos japanske tehave er et af byens roligste hjørner, et sted, der er en selvmodsigelse: samtidig en af byens mest populære seværdigheder og et fredeligt sted at komme væk fra byens stress og jag. Du kan besøge den, når du går til Golden Gate Park.

Før du rejser, kan det hjælpe dig at vide lidt om, hvordan den ældste japanske have i USA kom dertil. Haven blev skabt til San Francisco Mid-Winter Exhibition i 1894 som en japansk landsby. Efter udstillingen sluttede, lod Golden Gate Park-inspektør John McLaren den japanske gartner Makoto Hagiwara forvandle den til en have i japansk stil.

Besøg den japanske tehave

Den japanske tehave dækker omkring tre hektar. Du kan tage et hurtigt besøg om en time eller deromkring, men du kan også blive hængende i et par timer for at slentre gennem alle haveområderne.

Foråret er et af de smukkeste tidspunkter at besøge den japanske tehave, når du kan se kirsebærblomster i marts og april. Det er også særligt fotogent om efteråret, når bladene skifter farve.

Tehaven kan blive midlertidigt travl og overfyldt, når en busfuld turister ankommer. Hvis du ankommer på samme tid som en stor gruppe, så gå til et fjerne hjørne af havenførst og vent, indtil de spreder sig.

Drum Bridge, Japanese Team Garden i Golden Gate Park, San Francisco
Drum Bridge, Japanese Team Garden i Golden Gate Park, San Francisco

Ting at lave i den japanske tehave

Den japanske tehave er først og fremmest en have. Som de fleste japanske haver består den af små haveområder og har også smukke bygninger, vandfald og skulpturer.

Hver tid på året er havens klassiske strukturer iøjnefaldende (og Instagram-værdige). Indgangsdøren er lavet af japansk Hinoki Cypres og bygget uden brug af søm. I nærheden vil du se et Monterey fyrretræ, som har vokset der siden 1900. Lige inden for porten er en hæk klippet ind i omridset af Japans Mount Fuji.

Trommebroen er et klassisk træk, der reflekteres i det stille vand under den og skaber illusionen af en hel cirkel. Den mest spektakulære struktur i haven er den fem etager høje pagode. Det kom fra en anden verdensudstilling afholdt i San Francisco i 1915.

I haven finder du kirsebærtræer, azaleaer, magnolier, kameliaer, japanske ahorn, fyrretræer, cedertræer og cypresser. Blandt de unikke eksemplarer er dværgtræer bragt til Californien af Hagiwara-familien. Du vil også se masser af vandelementer og sten, som betragtes som rygraden i havens design.

Hver tid på året serverer Japanese Garden Tea House varm te og lykkekager. Du tænker måske på lykkekager som en kinesisk lækkerbisken. Faktisk har du måske endda besøgt Fortune Cookie Factory i San Franciscos Chinatown. Og det kan du væreundrer sig over, hvorfor den japanske have serverer kinesiske småkager. Faktisk opfandt havens skaber Makoto Hagiwara lykkekagen, som han først serverede til gæsterne i den japanske tehave.

Teen og snacksene er i bedste fald middelmådige, og oplevelsen er bestemt "turistisk", men det afskrækker ikke besøgende, og tehaven er ofte fyldt.

En god måde at forstå den japanske tehave på er på en guidet tur. Docents fra San Francisco City Guides leder rundvisninger i den japanske tehave, og tidsplanen er på deres hjemmeside.

Det du behøver at vide om den japanske tehave

The Tea Garden ligger på 75 Hagiwara Tea Garden Drive, lige ved John F. Kennedy Drive og ved siden af De Young Museum i Golden Gate Park. Du kan parkere på gaden i nærheden eller på den offentlige parkeringsplads under Academy of Sciences.

Haven er åben 365 dage om året. De opkræver entré (hvilket er lavere for indbyggere i City of San Francisco), men du kan komme gratis ind et par dage om ugen, hvis du går tidligt på dagen. Tjek deres aktuelle åbningstider og billetpriser på Tea Garden-webstedet.

Kørestole og klapvogne er tilladt i haven, men det kan være svært at komme rundt med dem. Nogle af stierne i haven er lavet af sten og andre er brolagt. Nogle af stierne er stejle og andre har trin. Der er tilgængelige stier, men afmærkning kan være svær at følge. The Tea House kan rumme kørestole, men du skal op ad et par trapper for at komme ind i gavebutikken.

Du kan også se flere planter og blomster iSan Francisco Botanical Garden og Conservatory of Flowers.

Anbefalede: