Tlatelolco - Plaza of 3 Cultures i Mexico City

Indholdsfortegnelse:

Tlatelolco - Plaza of 3 Cultures i Mexico City
Tlatelolco - Plaza of 3 Cultures i Mexico City

Video: Tlatelolco - Plaza of 3 Cultures i Mexico City

Video: Tlatelolco - Plaza of 3 Cultures i Mexico City
Video: Walking Tlatelolco "Plaza of the Three Cultures" 🇲🇽 | Ambient sounds of Mexico City Sonido Ambiental 2024, Kan
Anonim
Three Cultures Square ved Tlatelolco
Three Cultures Square ved Tlatelolco

Plaza de las Tres Culturas ("Plaza of Three Cultures"), som ligger i Mexico Citys Cuauhtémoc-bydel, er et sted, hvor et arkæologisk sted, en kirke fra kolonitiden og højhuse i moderne lejligheder mødes. På et besøg på stedet kan du se arkitektur fra de tre hovedfaser af Mexico Citys historie: det før-spanske, koloniale og moderne, omgivet af en enkelt plads.

Den gamle by

Tlatelolco var engang stedet for et vigtigt aztekisk ceremonicenter og en travl markedsplads, og Tlatelolco blev erobret af en rivaliserende indfødt gruppe i 1473, kun for at blive ødelagt med spaniernes ankomst. Navnet Tlatelolco kommer fra Nahuatl-sproget og betyder oversat "høj af sand". Dette var det vigtigste kommercielle centrum for det aztekiske imperium og en venskabsby til den aztekiske hovedstad Tenochtitlan, selvom den blev grundlagt omkring 1337, omkring 13 år efter grundlæggelsen af Tenochtitlan.

Det store, velorganiserede marked, der blev afholdt her, blev beskrevet meget detaljeret af den spanske conquistador Bernal Diaz del Castillo, som ankom til Mexico i midten af det femtende århundrede sammen med Hernán Cortés. I sin bog The True History of the Conquest of New Spain skrev han, at omkring 20.000 til 25.000 menneskersamlet på markedet her hver dag, med varer bragt til salg af "pochtecas", handelsrejsende fra hele regionen. En bred vifte af varer blev solgt på Tlatelolco-markedet, herunder mad, dyrehuder, lerkrukker og redskaber, tøj, sandaler, møbler, eksotiske genstande og endda slaver. Spanierne og deres allierede, Tlaxc altecanerne, belejrede byen i 1521, og byen blev raseret. Da dette var stedet, hvor den sidste aztekiske hersker Cuauhtémoc blev fanget af spanierne i 1521, er det her, Mexico-Tenochtitlans fald mindes.

Church of Santiago Tlatelolco

Denne kirke blev bygget i 1527 på stedet for aztekernes sidste kamp mod spanierne. Conquistador Hernan Cortes udpegede Tlatelolco som indfødt herredømme og Cuauhtemoc som dets hersker, og kaldte det Santiago til ære for hans troppers skytshelgen. Kirken var under kontrol af franciskanerordenen. Colegio de la Santa Cruz de Tlatelolco, skolen på grunden, hvor mange vigtige religiøse mænd fra kolonitiden blev uddannet, blev grundlagt i 1536. I 1585 blev kirken flankeret af hospitalet og kollegiet i Santa Cruz. Kirken var i brug, indtil reformlovene blev vedtaget i 1860'erne, og efter det blev den plyndret og forladt i mange år.

Modern Tlatelolco

I begyndelsen af 1960'erne var dette område rammen om et ambitiøst boligprojekt. I et forsøg på at løse problemet med Mexicos voksende befolkning og urbaniseringsproblemer fik arkitekten Mario Pani ideen om at gøre dette til en by inden for enby. Conjunto Urbano Nonoalco Tlatelolco er det største lejlighedskompleks i Mexico og næststørst i Nordamerika. Komplekset havde oprindeligt 102 lejlighedsbygninger sammen med dets egne skoler, hospitaler, butikker, offentlige kunstværker og grønne områder.

Tlatelolco er også stedet, hvor en af Mexicos moderne tragedier fandt sted: den 2. oktober 1968 massakrerede mexicansk hær og politi omkring 300 studerende, der var samlet her for at protestere mod præsident Diaz Ordaz's undertrykkende regering blot ti dage før starten på OL, som blev afholdt i Mexico City det år.

Tlatelolco arkæologisk sted og museum

På et besøg på Plaza of Three Cultures kan besøgende besøge det arkæologiske sted og kirken samt stedets museum. Det er et sted, hvor du kan mærke tidens gang, og hvor dybt rodfæstet mexicansk historie er. Et par af de vigtigste højdepunkter på det arkæologiske sted omfatter Maleriernes Tempel, Calendrics Temple, Temple of Ehecatl-Quetzalcoatl og Coatepantli, eller "slangernes mur", som omslutter det hellige område. Det nyligt åbnede Tlatelolco Museum huser over 300 artefakter og arkæologiske levn, der blev reddet fra stedet.

Besøgsoplysninger

Location: Eje Central Lázaro Cardenas, hjørne med Flores Magón, Tlatelolco, Mexico City

Nærmeste metrostation: Tlatelolco (linje 3). Tjek Mexico City metrokort på forhånd.

Åbningstider: Det arkæologiske område er åbent dagligt fra kl. 8.00 til kl. 18.00. TlatelolcoMuseum (Museo de Tlatelolco) er åben tirsdag til søndag fra 10.00 til 18.00.

Entré: Adgang til det arkæologiske område er gratis, ligesom mange andre ting i byen. Indgangsgebyret til museet er 20 pesos pr. person.

Anbefalede: