Guide til Gastown i Vancouver, BC

Indholdsfortegnelse:

Guide til Gastown i Vancouver, BC
Guide til Gastown i Vancouver, BC

Video: Guide til Gastown i Vancouver, BC

Video: Guide til Gastown i Vancouver, BC
Video: Vancouver Travel Guide: 24 Hours Exploring Gastown, Stanley Park, Granville Island & More 2024, Kan
Anonim
Gastown i Vancouver, BC
Gastown i Vancouver, BC

Et nation alt historisk sted, Gastown i Vancouver, BC, er et travlt bycentrum, fuld af charme, natteliv, fabelagtig shopping og mange af byens mest anerkendte restauranter.

Det ældste kvarter i Downtown Vancouver (og stadig teknisk set en del af "Downtown" som defineret af City of Vancouvers officielle kvartersgrænser), Gastown blev opkaldt efter "Gassy" Jack Deighton, en dampbådskaptajn, der åbnede den første salon i Gastown i 1867. Gastown var også stedet for Hastings Mill savværk og havn, samt termineringspunktet for Canadian Pacific Railway. Disse elementer kombineret for at gøre Gastown til et industrielt knudepunkt og et barskt sted for barer, natteliv og bordeller. (I dag er The Diamond cocktailbar placeret i en bygning, der engang holdt et af de berygtede bordeller.)

Gastown faldt i forfald efter den store depression og nåede sit nadir i 1960'erne som Vancouvers "udskridningsrække;" efter "rehabilitering" i 1970'erne, fortsatte det med at være et lavindkomstområde langt ind i 1990'erne/begyndelsen af 2000'erne. Selvom det tiltrak nogle turister til dens historiske bygning, brostensbelagte gader og vartegn, var det først i begyndelsen af 2000'erne, at området begyndte at gentrificeres. I dag er Gastown model forurban genoplivning og gentrificering: det er nu et af de mest eftertragtede steder for unge urbane professionelle og hjemsted for mange af byens bedste restauranter, barer og shopping.

Trafik omkring Dominion Building i West Hastings Street, Vancouver
Trafik omkring Dominion Building i West Hastings Street, Vancouver

Boundaries of Gastown

Gastown er beliggende i det nordøstlige hjørne af Downtown Vancouver og grænser op til Downtown Eastside og Chinatown/Strathcona på dens østside. Gastowns officielle grænser løber fra Water Street i nord, Richards Street mod vest, Main Street i øst og Cordova Street mod syd.

De sidste ti år har set en så hurtig gentrificering i Gastown, at der nu er mange unge fagfolk (20 - 40), der tager fat på de nye, eksklusive boliger. Gastown-beboere har i gennemsnit mindre husstande end Vancouver-gennemsnittet, sandsynligvis fordi de har tendens til at være yngre, single eller par uden børn.

Selvom området ikke er så forskelligartet som dets nabo, Strathcona (hjemsted for det historiske Chinatown), tiltrækker det mange internationale immigranter.

Restaurant pub i Gastown downtown Vancouver Canada
Restaurant pub i Gastown downtown Vancouver Canada

Restauranter og natteliv i Gastown

Gastown er et af de travleste og mest populære nattelivsdistrikter i Vancouver; det er hjemsted for barer, pubber og flere af Vancouvers bedste cocktailbarer (inklusive The Diamond og L'Abattoir).

Gastown-restauranter inkluderer flere unikke restauranter fra den banebrydende Gastown-restaurant, Sean Heather, inklusive The Irish Heather (og det er den berømte Long Table Series affællesspisning) og Judasged. Andre populære restauranter omfatter Pourhouse og Chill Winston (som har en af de bedste terrasser i Vancouver).

Gastown-restauranter har modtaget international presse med Mark Brands (en anden af Gastowns førende restaurantejere) Gastown Gamble, et reality-show fra 2011-2012, der profilerede Brands overtagelse af det ikoniske Save-on-Meats.

Flagskib Fleuvog butik
Flagskib Fleuvog butik

Shopping i Gastown

Gastown er stedet at shoppe i Vancouver for interiørdesign/møbler og herremode og er hjemsted for mange uafhængige butikker og lokale designere. Det er også hjemsted for flagskibet Fleuvog-butikken; John Fleuvog skabte sit verdensberømte brand i Gastown under hippie-1970'erne.

Maple tree square i Gastown District
Maple tree square i Gastown District

Gastown-landemærker

Sammen med Gastowns brostensbelagte gader og historiske bygninger er området også hjemsted for flere berømte vartegn. Der er Maple Tree Square, som har en statue af "Gassy" Jack Deighton i midten, og det dampdrevne ur på hjørnet af Cambie og Water Street, afbilledet ovenfor og på mange Gastown-postkort. The Gastown Steam Clock vises også på coveret af Nickelbacks album fra 2011 Here and Now.

Anbefalede: