Kom rundt i Vancouver: Guide til offentlig transport

Indholdsfortegnelse:

Kom rundt i Vancouver: Guide til offentlig transport
Kom rundt i Vancouver: Guide til offentlig transport
Anonim
Skytrain Bridge og Patullo Bridge, New Westminster, British Columbia, Canada
Skytrain Bridge og Patullo Bridge, New Westminster, British Columbia, Canada

Uanset om du er ny i Vancouver eller bare er på besøg, kan det virke forvirrende i starten at komme rundt i Vancouver. Hvordan bruger du Vancouver Public Transportation? Hvad er de bedste muligheder for at komme derhen, hvor du skal hen? Hvordan betaler du for billetter?

Denne hurtige guide til Vancouver Public Transportation vil besvare alle dine spørgsmål og hjælpe dig med at finde den bedste måde at komme derhen, hvor du hurtigt skal hen. Der er også tips og smartphone-apps til at hjælpe dig med at bruge Vancouver Public Transportation mere effektivt, plus oplysninger om brug af offentlig transport til at rejse rundt i British Columbia.

All Vancouver Public Transportation drives af TransLink, Metro Vancouvers transportmyndighed. TransLink driver en række offentlige transportmuligheder i Vancouver, og billetterne er gode på tværs af busser, SkyTrains og SeaBus.

Sådan kører man Vancouvers transitsystem

De fleste bruger Canada Line & SkyTrain Rapid Transit, når de besøger byen, især Canada Line. Vancouvers hurtige transit kører nord-syd fra Vancouver Lufthavn til Waterfront Station i Downtown Vancouver og vest-øst/sydøst fra Waterfront Station til Burnaby og Coquitlam.

  • TransLinker gået fra et pay-as-you-go billetsystem til Compass Cards, multi-brug kort, som brugere tilføjer penge til, svarende til NYC's MetroCard. (Kompaskortene er designet til at blive "genindlæst" med ekstra penge i stedet for at blive smidt væk og kræver et "indskud" på $6 tillægspris for at aktiveres.)
  • Kompaskort er tilgængelige online, telefonisk og hos alle kompasautomater fra SeaBus, West Coast Express og SkyTrain Station. De er også tilgængelige på Compass Vending Machines på London Drugs-lokationer. Det er stadig muligt at betale med kontanter på busser, men nøjagtig ændring er nødvendig.
  • Tryk ind, når du går ind i en bus eller en hvilken som helst Skytrain/SeaBus-station og ud igen ved Skytrain-stationer (ikke busser). Hver billetpris dækker en 90-minutters rejse med bussen, SkyTrain og SeaBus. Byen og forstæderne er opdelt i tre zoner.
  • SkyTrain- og SeaBus-ture kræver en 1-, 2- eller 3-Zone-pris, afhængigt af tidspunktet på dagen og de rejste zoner. Busser er en en-zone billetpris, hele dagen, hver dag. Kontantpriser på busser kan not overføres til SkyTrain, West Coast Express eller SeaBus. Alle rejser starter efter kl. 18.30. (hverdage) og hele dagen i weekender og helligdage i hele Metro Vancouver-regionen er en 1-zone billetpris. Voksenpriser er $3 for én zone, $4,25 for to og $5,75 for tre.

Andre transitmuligheder

  • Busser
  • SeaBuser: SeaBuses transporterer passagerer til og fra Waterfront Station i Downtown Vancouver til North Vancouvers Lonsdale Quay.
  • West Coast Express: Denne pendlertog transporterer folk fra centrumVancouver til Mission, BC.
  • Mobi: Vancouver er et meget cykelvenligt sted, og du kan leje en fra et af de mange cykeludlejningssteder på Davie/Denman eller afhente en Mobi-cykelandel for at tage en tur rundt i Seawall. Du kan medbringe din cykel på alle Vancouvers offentlige transportmuligheder, inklusive busser, Canada Line/SkyTrain hurtig transit og SeaBuses. Alle busser er udstyret med cykelstativer.

Tip til at komme rundt i Vancouver

  • Taxaer dukker ikke altid op til reservationer. Du kan booke en samkørsel som en Uber eller Lyft, eller kør selv med Evo eller Car2Go.
  • Transit er ikke 24 timer i døgnet, så tjek din rejse på forhånd.
  • Downtown er gåbar, men transit er en god måde at komme til Kitsilano, Commercial Drive og North Shore (inklusive Grouse Mountain).

Offentlig transport i BC

Hvis du vil rejse uden for Metro Vancouver - for eksempel, hvis du ville tage på en dagstur til Whistler - og stadig bruge offentlig transport, kan du planlægge din rejse med BC Transit.

BC Transit er det provinsielle kroneagentur, der har til opgave at koordinere offentlig transport i hele British Columbia (uden for Greater Vancouver Regional District).

Der er mange vidunderlige ø-destinationer i nærheden af Vancouver, herunder Vancouver Island/Victoria og Bowen Island. De offentlige færger, der sejler mellem fastlandet (dvs. Vancouver) og de forskellige øer og kystområder i BC, drives af BC Ferries.

Du kan finde færgeplaner og rutevejledninger til afgangsfærgeterminaler for ture fra Vancouvertil Vancouver Island og Sunshine Coast.

Husk: Du kan bruge Vancouver Public Transportation/TransLink til at nå enhver færgeterminal. Brug blot navnet på færgeterminalen som din destination i online TransLink Trip Planner eller TransLink Mobile App.

Anbefalede: