S alt Lake Citys mest ikoniske bygninger
S alt Lake Citys mest ikoniske bygninger
Anonim

S alt Lake Temple

Image
Image

S alt Lake Temple behandles som centrum af S alt Lake City, da adresser inden for byens grænser måles efter deres afstand nord, syd, øst eller vest for Temple Square. Templet blev bygget over en periode på 40 år fra 1853 til 1893. Med sine 253.000 kvadratmeter er S alt Lake Temple det største tempel i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, mere almindeligt kendt som mormoner.

Væggene er mellem fem og ni fod tykke og er lavet af kvartsmonzonit, der ligner granit. Kvartsen blev udvundet fra Little Cottonwood Canyon 20 miles sydøst for S alt Lake City, og derefter transporteret med okser og så senere via jernbanen.

På et tidspunkt blev templets fundament fuldstændig begravet og fik til at ligne en pløjemark i forventning om Utah-krigen. Temple Square tiltrækker omkring fem millioner besøgende om året, hvilket gør det til det mest besøgte sted i Utah og det 16. mest besøgte sted i USA.

S alt Lake Tabernacle

Image
Image

Øst for templet står S alt Lake Tabernacle, som det berømte Mormon Tabernacle Choir er opkaldt efter. Tabernaklets skildpadde-bag-tag er understøttet af gitter-tømmerspær designet af brobygger Henry Grow.

Dens udseende er overraskende moderne og funktionelt for en bygning af sin tid. Dettabernaklet blev første gang brugt i 1867, men det blev først færdigt i 1875. Gratis offentlige arrangementer på tabernaklet inkluderer rundvisninger hele dagen, Mormon Tabernacle Choir-øvelser og musik og Spoken Word-udsendelser. I løbet af sommeren flyttes korarrangementer til konferencecentret, og besøgende kan dagligt deltage i orgelkoncerter.

S alt Lake Assembly Hall

Image
Image

På det sydvestlige hjørne af Temple Square ligger S alt Lake Assembly Hall, en bygning i gotisk stil med farvede glasvinduer. Denne juvel af en bygning blev bygget af sidste dages hellige mellem 1877 og 1882 ved at bruge materialer, der var tilbage fra tempelkonstruktionen.

Forsamlingshuset har plads til omkring 1.400 og har et orgel med 3.489 piber. Der er hundredvis af gratis musikarrangementer i forsamlingshuset hvert år. I juletiden viser forsamlingshuset en af S alt Lake Citys mest charmerende julelysudstillinger.

Sidste Dages Hellige Conference Center

Image
Image

The Latter-Days Saints Conference Center, færdiggjort i 2000, ligger lige nord for Temple Square. Den indeholder et auditorium med 21.000 pladser og et 7.667-rørs orgel uden synlige støttebjælker.

Centret har et teater i proscenium-stil med 900 sæder og 1.300 parkeringspladser under bygningen på fire niveauer. Dets mest unikke egenskab er fire hektar taghave med alpine enge, træer, springvand og et vandfald.

To gange om året er konferencecentret vært for Latter-Days Saint General Conference, og hele året afholdes musikalske og andre kunstneriske optrædener iKonferencecentrets teater. Konferencecentret er åbent for gratis guidede ture, inklusive rundvisninger i taghaven, dagligt.

Joseph Smith Memorial Building

Image
Image

Joseph Smith Memorial Building, tidligere Hotel Utah, blev bygget i 1911. Hotellet, som var det mest overdådige og mest berømte i Utah, lukkede i 1987, og bygningen blev genåbnet i 1993 som en mødefacilitet og besøgscenter.

Joseph Smith Memorial-bygningen er et populært sted for bryllupper og andre sociale begivenheder. Dets offentlige faciliteter inkluderer Legacy Theatre, et FamilySearch-center og tre restauranter, Nauvoo Cafe, The Roof og The Garden restaurant.

Utah State Capitol

Image
Image

Utahs statshovedstad blev bygget mellem 1912 og 1916 ved hjælp af granit fra den nærliggende Little Cottonwood Canyon. Kuppelen er dækket af Utah-kobber, og bygningens ydre har 52 søjler i korintisk stil. Bikuben, et symbol på staten Utah, ses i bygningens interiør, eksteriør og grund.

Hovedstadens område omfatter en stor græsplæne, træer, haver og statuer. Adskillige historiske bygninger omgiver hovedstaden, herunder S alt Lake City Council Hall, White Memorial Chapel og The Pioneer Memorial Building.

Cathedral of the Madeleine

Image
Image

S alt Lake Citys katedral i Madeleine blev bygget mellem 1900 og 1909. Bygningen blev renoveret og genindviet i 1993. Ud over almindelige romersk-katolske gudstjenester er katedralen vært for kor og orgelkoncerter og andre kulturelle begivenheder samt en meget populær julens midnatsmesse.

Kearns Mansion

Image
Image

South Temple, som engang var byens mest fashionable gader, er besat med adskillige elegante palæer, især Kearns Mansion ved 603 E. South Temple.

Palæet blev bygget i 1902 som residens for minemagnaten Thomas Kearns og er nu den officielle residens for Utahs guvernør. Rundvisninger i palæet tilbydes i juni, juli, august og december af Utah Heritage Foundation.

S alt Lake City and County Building

Image
Image

Med tiden har det ti hektar store område, der i dag er kendt som Washington Square, haft flere navne, Emigration Square, Eightth Ward Square og endelig i 1865, Washington Square. I dag er det hjemsted for S alt Lake Citys historiske by- og amtsbygning.

Den arkitektoniske stil i City & County Building, kaldet Richardson Romanesque, understreger tyngde, med stenkonstruktion, dybe vinduesåbninger, hule døråbninger og vinduesbånd.

Henry Hobson Richardson, designeren af S alt Lake City og County Building, betragtes som en af de største arkitekter i sin tid. Som et af de mest repræsentative eksempler på Richardsons romanske stil i Utah er S alt Lake City og County Building i National Register of Historic Places.

Utah Heritage Foundation tilbyder gratis rundvisninger i City and County Building fra juni til august.

S alt Lake Citys hovedbibliotek

Image
Image

S alt Lake Citys hovedbibliotek,designet af den internation alt anerkendte arkitekt Moshe Safdie, legemliggør ideen om, at et bibliotek er mere end et lager af bøger og computere; det afspejler og engagerer byens fantasi og forhåbninger.

Biblioteket, der åbnede i februar 2003, er på 240.000 kvadratfod, dobbelt så stort som det tidligere bibliotek, som nu er kendt som Leonardo Science and Technology Museum.

Den buede bygning byder på kunstudstillinger, et auditorium, legeområder for børn og butikker i stueplan. Library Square, der forbinder biblioteksområdet med S alt Lake City og County Building og Leonardo, byder på springvand, haver og skulpturer.

Fortsæt til 11 af 11 nedenfor. >

Natural History Museum of Utah

Image
Image

The Natural History Museum of Utah har til huse i Rio Tinto Center og hviler på en række terrasser, der følger konturerne af Wasatch-foden øst for University of Utah. Bygningen er placeret langs Bonneville Shoreline Trail, et populært sted for vandreture og mountainbiking.

Den fantastiske bygning er pakket ind med 42.000 kvadratfod kobber med stående søm, udvundet fra Kennecott Utah Copper's Bingham Canyon Mine. Kobberet er installeret i vandrette bånd i forskellige højder for at repræsentere de lagdelte klippeformationer set i hele Utah.

Anbefalede: