Atlantas mest ikoniske arkitektoniske vartegn

Indholdsfortegnelse:

Atlantas mest ikoniske arkitektoniske vartegn
Atlantas mest ikoniske arkitektoniske vartegn

Video: Atlantas mest ikoniske arkitektoniske vartegn

Video: Atlantas mest ikoniske arkitektoniske vartegn
Video: Лучшее во Франции: 10 незабываемых мест 2024, April
Anonim
USA, Georgia, Atlanta, Udsigt over centrum
USA, Georgia, Atlanta, Udsigt over centrum

Mens Atlanta er en relativt ung by, har Atlanta stadig en markant skyline, der er synlig for dem, der flyver til Hartsfield-Jackson International Airport, såvel som for dem, der kører på dens hovedfærdselsåre, Peachtree Street. Ud over de tårnhøje skyskrabere i centrum omfatter byens arkitektur alt fra de victorianske hjem i den historiske Inman Park til genvundne industrirum fra depressionstiden til moderne museer og stadioner. Fra det centrale forretningsdistrikts ikoniske højhuse som Westin Peachtree Plaza til det maurisk-inspirerede Fox Theatre i Midtown er her byens mest bemærkelsesværdige arkitektoniske vartegn.

Westin Peachtree Plaza Hotel

Westin Peachtree Plaza
Westin Peachtree Plaza

Designet af John Portman fra Atlanta og genkendeligt på sine reflekterende vinduer og cylindriske form, Westin Peachtree Plaza Hotel var den højeste hotelstruktur i verden, da det åbnede i 1976 og byens højeste bygning indtil 1987. Besøgende og beboere både strømmer til hotellets tagrestaurant, Sun Dial, for at få panoramaudsigt over byen.

Fox Theatre

Fox Theatre i Midtown Atlanta, GA
Fox Theatre i Midtown Atlanta, GA

Oprindeligt udtænkt som et hjem for Atlanta Shriners i 1929, denne historiske biograf i Midtownblev reddet fra nedrivning i midten af 1970'erne, da det blev opført som et nation alt historisk vartegn og omdannet til et moderne spillested. Det maurisk-inspirerede teater er designet af Olivier Vinour og er vært for over 250 forestillinger hvert år, inklusive turnerende Broadway-shows som "Hamilton", live-optrædener fra populære musikere (Princes sidste show var her) og Atlanta Ballets årlige ferietradition, "The Nøddeknækkeren." Book en rundvisning bag kulisserne i rummet mandage, torsdage og lørdage.

Bank of America Plaza

Bank of America Plaza
Bank of America Plaza

Med sine 55 etager og 1.023 fod høje har Bank of America Plaza været byens højeste bygning siden dens opførelse i 1982. Genkendelig på både dens postmoderne art deco-stil, der minder om Empire State Building, og dens 90-fods spir med bladguld, strukturen blev designet af det samme Connecticut-baserede firma med ansvar for New Yorks Central Park Zoo.

Mercedes-Benz Stadium

Meredes-Benz Stadium i Atlanta, Georgia
Meredes-Benz Stadium i Atlanta, Georgia

En af de nyeste tilføjelser til Atlantas downtown-landskab, Mercedes-Benz Stadium er hjemsted for Atlanta Falcons og Atlanta United FC. Stadionet stod færdigt i 2017 og erstattede Georgia Dome, som åbnede i 1992. Det nye stadions otte panel, udtrækkelige tag er designet til at ligne fuglevinger, når det er helt udstrakt, og dets videoboard er verdens største.

High Museum of Art

High Museum of Art, Atlanta, GA
High Museum of Art, Atlanta, GA

Åbnet i 1983, denHigh Museums statelige, hvidemaljerede 135.000 kvadratmeter store hovedbygning ligger oppe på en bakke i Midtown Atlanta. Designet af den anerkendte arkitekt Richard Meier, der vandt Pritzker-prisen i 1984 for sit arbejde, blev rummet udvidet med yderligere tre aluminiumsbeklædte bygninger af Renzo Piano i 2005 og omfatter over 15.000 værker i sin permanente samling, lige fra europæiske malerier til afroamerikansk kunst og dekorativ kunst fra det 19. og 20. århundrede.

Ponce City Market

Ponce City Market, Atlanta
Ponce City Market, Atlanta

Ponce City Market ligger i Atlantas historiske Old Fourth Ward-kvarter og er en 2 millioner kvadratmeter stor 1920'er-æra, ombygget Sears, Roebuck & Company-bygning, der er opført i National Register of Historic Places. Det adaptive genbrugsrum - byens største - åbnede i 2014 ved siden af Beltline Eastside Trail og byder på en ekspansiv madhal, lokale og nationale detailbutikker og en forlystelsespark på taget samt kontorlokaler og eksklusive lejligheder.

Center for Civile og Menneskerettigheder

Center for Civile og Menneskerettigheder
Center for Civile og Menneskerettigheder

En af Atlantas største attraktioner, dette downtown museum er designet af arkitektfirmaet HOK i samarbejde med Philip Freelon, bedst kendt for at designe Smithsonian National Museum of African American History and Culture i Washington, D. C. Inspireret af byrum som D. C. 's National Mall og Beijings Himmelske Freds Plads, er bygningen defineret af to buede vægge for at symbolisere menneskelig forbindelse og omfatter en stor plads, der ofte bruges til samfundssammenkomster.

SvaneHus

Swan House i Atlanta, GA
Swan House i Atlanta, GA

Oprindeligt residensen for Emily og Edward Inman, dette historiske palæ blev bygget i 1928 af arkitekten Philip Trammell Shutze og er nu en del af Atlanta History Center i Buckhead.. Den omfattende hovedfacade kombinerer renæssance og klassisk stil, og fans af filmserien "Hunger Games" genkender muligvis hjemmet: det blev brugt som præsident Snows bolig i de populære film.

Flatiron Building

Flatiron Building i Atlanta, Georgia
Flatiron Building i Atlanta, Georgia

Ja, Atlanta har en Flatiron-bygning. Og det blev bygget i 1897, fem år før New York Citys bygning af samme navn og designet af den samme arkitekt, Bradford Gilbert. Den 11-etagers, kilelignende bygning er Atlantas ældste stående skyskraber og sidder ved skæringspunkterne mellem Peachtree, Poplar og Broad Streets i downtown Atlanta.

Anbefalede: