Besøg vagtskiftet på Oslo Palace i Norge

Indholdsfortegnelse:

Besøg vagtskiftet på Oslo Palace i Norge
Besøg vagtskiftet på Oslo Palace i Norge

Video: Besøg vagtskiftet på Oslo Palace i Norge

Video: Besøg vagtskiftet på Oslo Palace i Norge
Video: The Changing of the Guards at Oslo's Royal Palace 2024, Kan
Anonim
Skift af vagter
Skift af vagter

Vagtskiftet i Oslo ved Kongeslottet, kongen af Norges residens, er et must-see-begivenhed for besøgende til Norge. Den gratis begivenhed, som finder sted hver dag hjemme hos kong Harald V og dronning Sonja, trækker skarer af turister og lokale til at overvære militærritualet.

Historie om Kongens Garde

Kongens Garde er den militære gruppe, der er ansvarlig for sikkerheden for den kongelige familie "i tider med fred, krise og krig", ifølge Kongehuset i Norge. Vagtposterne har været på patrulje ved Det Kongelige Slot i 24 timer i døgnet, 365 dage om året siden 1888. Oprindeligt blev Det Kongelige Norske Skyttekompagni oprettet i 1856 for at varetage sikkerheden for kong Oscar I og blev derefter omdøbt til "Kongens Garde". " i 1866.

Vagtskiftet

Den kongelige begivenhed, der finder sted klokken 13.30. dagligt, uanset vejret i Oslo, og tager cirka 40 minutter fra start til slut. For at se vagtskiftet skal du gå op ad Karl Johans Gate mod Kongeslottet og slutte dig til de andre besøgende, der venter på, at ceremonien starter.

I løbet af sommeren fører beredne politibetjente og et norsk militærkorps vagterne gennem Oslos gader med start kl. Akershus fæstning kl.13.10. Optoget flytter til Kirkegaten og derefter til Karl Johans Gate og Det Kongelige Slot for vagtskifte. Den officielle ændring begynder, når de nye vægtere (kaldet gardister) ankommer, marcherende gennem parken bag paladset. Gardisteren mødes derefter med den nuværende vagt ved vægterhuset til skiftet.

Skift af vagter
Skift af vagter

Hvornår skal man besøge det kongelige palads

Mens vagtskiftet finder sted hver dag hele året, er der én dato, der er bedre end andre at besøge. Den 17. maj (Grundlovsdag i Norge) bliver vagtskiftet en omfattende, bydækkende begivenhed med marchorkestre, der ledsager kongefamilien i en procession.

Det kongelige palads

Ud over at se vagterne i aktion, er det kongelige palads et besøg værd, da det er et historisk betydningsfuldt og arkitektonisk betagende vartegn. Det blev færdiggjort i 1849 og fremviser en fantastisk neo-klassisk stil. Paladset er omgivet af en park med damme, statuer og velplejede haver, perfekt til en eftermiddagstur eller en hurtig picnic. Besøgende kan deltage i gudstjeneste i paladskapellet kl. 11 om søndagen eller tilmelde sig daglige guidede ture om sommeren.

Mens det er muligt at få en ekstra billet ved døren, er ture ofte udsolgt, så det er bedst at bestille billetter online på forhånd. Turene varer 1 time og starter hvert 20. minut. Rundvisninger gives på norsk, men der er flere engelske rundvisninger dagligt.

Den kongelige garde i Norge

Der er også en ændring afvagtceremoni på Akershus fæstning uden for Oslo, som er residens for andre vigtige medlemmer af kongefamilien: kronprinsparret. Denne begivenhed finder også sted kl. 13.30

Derudover kan besøgende også finde ceremonien på Bygdøy Kongsgård, Skaugum og Husebylejren, Den Kongelige Gardes kaserne og hovedkvarter.

Anbefalede: