Saint Paul Outside the Walls Basilica i Rom

Indholdsfortegnelse:

Saint Paul Outside the Walls Basilica i Rom
Saint Paul Outside the Walls Basilica i Rom

Video: Saint Paul Outside the Walls Basilica i Rom

Video: Saint Paul Outside the Walls Basilica i Rom
Video: Rome guided tour ➧ Basilica of Saint Paul Outside the Walls [4K Ultra HD] 2024, Kan
Anonim
En udvendig udsigt over Basilica of Saint Paul uden for murene, Rom, Italien, omkring 1960
En udvendig udsigt over Basilica of Saint Paul uden for murene, Rom, Italien, omkring 1960

Basilica Papale San Paolo Fuori le Mure, eller Sankt Paul uden for murene, er en af Roms vigtigste kirker. Det er en af de fire pavelige kirker sammen med Peterskirken i Vatikanstaten, Roms katedral Sankt Johannes Lateran og Basilica di Santa Maria Maggiore i Rom.

Konstantin fik bygget en basilika over Saint Pauls grav, markeret med en mindesten på en romersk gravplads to kilometer uden for Roms mure. Den oprindelige basilika blev indviet i 324. Gennem årene fortsatte Sankt Paulus-basilikaen med at være et populært pilgrimsmål, og tilføjelser til bygningen gjorde den til den største basilika i Rom indtil opførelsen af Peterskirken i 1626. I 1823 en brand ødelagde kirken, men den blev straks rekonstrueret i sin oprindelige form ved hjælp af alle stykker, der forblev intakte, og mosaikkerne på facaden blev skabt. Cirka 100 år senere blev indgangsportalen med 150 søjler tilføjet.

I det 13. århundrede blev der tilføjet mange kunstværker, herunder det storslåede mosaikværk, der dominerer kirkens front over alteret. Kirkens vigtigste relikvie er et stykke af kæden, der menes at være blevet brugt af Sankt Paul, da han blev fængsleti Rom, udstillet på et lille alter over hans grav.

The Chains That Holdt Saint Paul

Paulus skriver sine breve i fængslet
Paulus skriver sine breve i fængslet

Paul ankom til Rom i 61 e. Kr. for den retssag, der dømte ham til døden for at være kristen. Han blev halshugget engang mellem 65 og 67 AD. De lænker, der menes at være blevet brugt til at slutte Paulus til den romerske soldat, der bevogtede ham, er blevet et vigtigt levn. Andre relikvier, der tilhører kirken, er udstillet i Relikviekapellet.

Under jorden, under alteret, der viser kæderne, er en marmorgravsten med inskriptionen PAULO APOSTOLO MART eller apostlen Paulus martyr. Gravstenen sidder over en enorm sarkofag. For nylig blev der lavet en åbning under det pavelige alter, så graven kunne ses.

romansk påskelys marmorskulptur

Romansk påskelys
Romansk påskelys

Skabt i det 12. og 13. århundrede af de berømte romerske marmorskulptører Nicola d'Angelo og Pietro Vassalletto, den enorme skulpturerede påskelysstand er et mesterværk af romansk kunst. Den 5,6 meter høje marmorsøjle er opdelt i otte sektioner, alle dekoreret med figurer, der enten viser bibelske scener eller verdslige scener og figurer inklusive dyr og planter.

Inde i kirken er der også en frise med mosaikmedaljonportrætter af alle paverne. Fire sidekapeller indeholder vigtige kunstværker.

San Paolo Kapel af relikvier og billedgalleri

Mandlig statue mod basilikaen Saint Paul uden for murene
Mandlig statue mod basilikaen Saint Paul uden for murene

Lige før indgangen til billedetgalleri (hvor billeder ikke er tilladt) er det interessante Chapel of Relics, der viser nogle af kirkens relikvier med relikvier lige fra fingernegle til knogle- og kraniefragmenter, primært fra hellige eller tidligere paver. Der er også et stykke træ, der siges at være fra Santa Croce, eller det hellige kors.

Inde i billedgalleriet er malerier, en udstilling af liturgiske klæder og religiøse genstande og en kopi af det 9. århundredes karolingiske bibel.

For at se Relikviekapellet og billedgalleriet skal du købe en billet i biglietteria, billetbod. Billetten inkluderer også et besøg i det smukke klosterkloster.

The Cloister at Basilica San Paolo

Rom, Saint Paul uden for murene, kloster
Rom, Saint Paul uden for murene, kloster

Klostersamfundet i San Paolo går tilbage til slutningen af det 6. århundrede. Pave Gregor VII (1073-1085) var oprindeligt munk i dette kloster.

Mosaikarbejde og udsmykkede søjler dekorerer klostret, som kan besøges mod entré (som også inkluderer billedgalleriet og relikviekapellet). I midten er et springvand omgivet af en have og rundt om omkredsen er en udstilling af romerske sarkofager og gravstensfragmenter fundet under udgravninger omkring basilikaen. En del af en udgravet nekropolis kan ses på grunden uden for kirken.

Besøgsoplysninger

Basilica of Saint Paul uden for murene, San Paolo fuori le mura, Rom, Lazio, Italien, Europa
Basilica of Saint Paul uden for murene, San Paolo fuori le mura, Rom, Lazio, Italien, Europa

Saint Paul-basilikaen ligger på Via Ostiense omkring to kilometer fra Porta San Paolo.

  • Kom derhen: Metrolinje B, Basilica San Paolo stop eller på bus 271 eller 23.
  • Entré: Der er gratis adgang, men der er et gebyr for at se billedgalleriet, relikvierkapellet og klosteret.
  • Lydguider, på engelsk eller italiensk, kan lejes i billetlugen.
  • A gavebutik sælger produkter fra klostret, bøger og religiøse genstande.

Anbefalede: