Planlæg din tur for at se Münchens Vor Frue Kirke

Indholdsfortegnelse:

Planlæg din tur for at se Münchens Vor Frue Kirke
Planlæg din tur for at se Münchens Vor Frue Kirke

Video: Planlæg din tur for at se Münchens Vor Frue Kirke

Video: Planlæg din tur for at se Münchens Vor Frue Kirke
Video: Тест каравана в -25° . Ночёвка зимой. Как не замёрзнуть? 2024, Kan
Anonim
Klassisk udsigt fra München fra 'Alter Peter' til 'Marienplatz' og 'Frauenkirche&39
Klassisk udsigt fra München fra 'Alter Peter' til 'Marienplatz' og 'Frauenkirche&39

The Catholic Church of Our Blessed Lady (eller Dom zu Unserer Lieben Frau) kaldes norm alt bare Frauenkirche på tysk. Det er Münchens største kirke og et vigtigt vartegn for byen.

Betydningen af Münchens Frauenkirche

Frauenkirche er en af de mest identificerbare kirker i Tyskland. Sammen med rådhuset former katedralens elegante tvillingetårne Münchens skyline. På grund af dette gør det et godt punkt for orientering over alt i byen.

Det er faktisk byens epicenter. Hvis et skilt siger "München 12 km", svarer det til afstanden mellem dig og kirkens nordtårn.

Historien om Münchens Frauenkirche

Den ydmyge Marienkirche sognekirke blev etableret på dette sted i 1271. Alligevel tog det næsten 200 år at lægge grunden til den sengotiske kirke, vi ser i dag.

Duke Sigismund bestilte værket af Jörg von Halsbach. Mursten blev valgt til bygningen, da der ikke var nogen stenbrud i nærheden. Tårnene blev rejst i 1488 med de karakteristiske løgkupler tilføjet i 1525. De var modelleret efter Klippekuplen i Jerusalem. Kirketårnene er til dels sådan et vartegn, fordi de kan ses fra hele byen. Detteer ikke et uheld. Lokale højdegrænser forbyder bygninger med en højde på over 99 meter i byens centrum.

Frauenkirche blev stærkt beskadiget under Anden Verdenskrigs bombeangreb. Taget kollapsede, et tårn blev ramt, og det historiske indre blev næsten fuldstændig ødelagt. En af de få ting, der overlevede intakt var Teufelstritt, eller Djævlens fodspor. Dette er et sort mærke, der ligner et fodspor og siges at være dér, hvor djævelen stod, da han latterliggjorde kirken.

En anden teori er, at det er resultatet af en pagt med djævelen indgået af von Halsbach for at finansiere opførelsen af kirken. Og endnu en historie fortæller, at udseendet af ingen vinduer set fra verandaen glædede djævelen så meget, at han trampede med foden og efterlod et mærke.

Den kunne rumme imponerende 20.000 stående personer (dagens siddepladser er 4.000). Dette er især bemærkelsesværdigt, da München kun t alte 13.000 indbyggere i slutningen af det 15. århundrede. Et interessant punkt er legenden om, at dens skaber, von Halsbach, faldt død i samme øjeblik, hvor den sidste sten blev sat på plads.

Efter krigen begyndte restaureringen straks. Arbejdet blev endelig afsluttet i 1994, og siden er nu åben for offentligheden og til service.

Besøgsoplysninger for Münchens Frauenkirche

Besøgende kan besøge det storslåede interiør og endda klatre helt op i det sydlige tårn for en spektakulær udsigt over München.

Højdepunkter i interiøret:

  • Teufelstritt
  • Glasmosaikvindue fra det 15. århundrede bag alteret
  • Enorm skikkelse af St. Christopher fra 1520
  • Bronzerelieffer af tre mennesker, der er saligkåret af paven: Moder Theresa, Rupert Mayer (en tysk præst, der kæmpede mod nazisterne) og Kaspar Stanggassinger (berømt tysk præst)
  • Træbuster af apostlene, helgenerne og profeterne udskåret af München-skulptøren Erasmus Grasser fra det 15. århundrede
  • De mere end 20 individuelle kapeller dedikeret til helgener, apostle og lokale håndværk og laug.

Der er guidede ture fra maj til september søndag, tirsdag og torsdag kl. 15:00 i Orgelmpore.

Adresse

Frauenplatz 1, 80331 München

Kontakt

Websted: www.muenchner-dom.de

Telefon: +49 (0)89/29 00 820

Kom derhen

Tag metroen U3 eller U6 til "Marienplatz"

Åbningstider

Dagligt: 7:30 – 20:30 sommer; 7:30 – 20:00 vinter

Climbing the Tower

Aktive besøgende kan klatre op i Frauenkirches tårn for at få en betagende udsigt over Münchens bybillede og de bayerske alper. Vær opmærksom på, at der er 86 trin til elevatoren, men det har ikke stoppet legender som Anton Adner med at finde på af egen kraft i 1819 i en alder af 110 år!

Bemærk, at tårnene i øjeblikket er lukket på grund af byggeri

Kirketjenester

Hvis du planlægger et besøg, så bemærk, at besøgende ikke må komme ind i kirken under en gudstjeneste.

mandag – lørdag: 9:00 og 17:30Søndag og helligdage: 7:00, 8:00, 9:00, 10:45, 12:00 og 18:30

Koncerter

Tjek den officielle hjemmeside forVor Frue Kirke for koncertplanen og billetter.

Anbefalede: