Romantisk Dublin Irland-attraktioner for par
Romantisk Dublin Irland-attraktioner for par

Video: Romantisk Dublin Irland-attraktioner for par

Video: Romantisk Dublin Irland-attraktioner for par
Video: Dublin Travel Guide - Ireland 2024, Kan
Anonim
Dublin bro
Dublin bro

Gåbar, menneskelig skala Dublin, Irland med sine utallige attraktioner, er en vidunderlig by for romantikere at besøge.

Par, der elsker teater, musik, kunst og at lære beboerne på et særligt sted at kende, vil sætte pris på et ophold i Dublin. En del af det, der gør byen så tiltalende, er Dublinboernes afslappede ånd af venlighed og gode humor.

Fra det grønne område i centrum af byen til dets Grafton Street-butikker til dets historiske skatte og værtshusfornøjelser fortjener Dublin-attraktioner en plads på ethvert berejst romantisk pars "must-visit"-liste.

En af de mest effektive og overkommelige måder at opleve Dublins største turistattraktioner på er ved at købe et Dublin Pass, som giver adgang til mere end 30 steder.

Søg efter et Dublin-hotel

Trinity College i Dublin, Irland

Trinity College Library i Dublin, Irland
Trinity College Library i Dublin, Irland

Trinity College, grundlagt i 1592, er det ældste universitet i Irland og en stor attraktion i Dublin.

Det er opbevaringsstedet for Book of Kells, et ældgammelt oplyst manuskript af evangelierne udført af keltiske munke, omkring 800 e. Kr.

Bemærk: Der kræves en adgangsgebyr for at se Book of Kells, som er udstillet permanent i det gamle bibliotek på Trinity College.

Dublin besøgende på Trinity College vil finde denne aktive campus i live med studerende og et dejligt sted at gå en tur. Det er 40 acres, der omfatter grønne enge, historiske bygninger og gader brolagt med brosten.

St. Stephen's Green i Dublin, Irland

St. Stephen's Green i Dublin, Irland
St. Stephen's Green i Dublin, Irland

St. Stephen's Green, en bypark midt i byen, er et førsteklasses sted at picnic, slentre og se på mennesker.

Den skyggefulde park indeholder en prydsø, bænke, monumenter og skulptur (inklusive et stykke af Henry Moore). Der er også en have dedikeret til den irske digter W. B. Yeats, og i hele St. Stephen's blomstrer grønne blomster strålende om foråret og sommeren.

The Shelbourne Hotel ligger på nordsiden af Stephen's Green. Det er trendy No. 27 Bar and Lounge, der vender direkte mod parken og har også malerier af Dublins greensward.

Stephen's Green Shopping Center, som har omkring 100 butikker og en foodcourt, ligger overfor Fusilier's Arch, parkens statelige indgang på vestsiden.

Oscar Wilde Statue i Dublin, Irland

Oscar Wilde statue
Oscar Wilde statue

Oscar Wilde blev født i Dublin i 1854 og gik på Trinity College og fortsatte med at skrive The Picture of Dorian Gray og The Importance of Being Earnest, blandt mange andre satirer, der er blevet litterære klassikere.

Wildes barndomshjem var en statelig georgiansk struktur beliggende på 1 Merrion Square, tæt på St. Stephen's Green. Det er åbent for offentligheden at turnere. Statuen af Oscar Wilde er placeret i nordvesthjørnet af parken på tværs af gaden fra Merrion Square. Statuens kaldenavn "The Fag on the Crag" er velkendt lok alt.

Forfulgt for sin flamboyante homoseksualitet og finpudsende victorianske skikke, blev Wilde arresteret for "grov uanstændighed" i forbindelse med "den kærlighed, der ikke tør sige dens navn." Han blev fundet skyldig, idømt to års fængsel og fængslet. Efter sin løsladelse skrev han det berømte digt "The Ballad of Reading Gaol", baseret på en hængning, som han var vidne til, mens han var fængslet.

Find ud af mere om Irlands litterære arv ved at besøge Dublin Writers' Museum.

Guinness Brewery i Dublin

Guinness Brewery, Dublin, Irland
Guinness Brewery, Dublin, Irland

Guinness Brewery har stået i Dublin siden 1670 og er en af Irlands største attraktioner.

Det er St. James's Gate, bygget i 1759, markerer indgangen til planten, som er vokset til 64 acres.

I dag består Guinness-bryggeriet af et stegehus, et bryggeri, fermenterings- og ølforarbejdningsanlægget og Market Street Storehouse. De første fire spiller alle vigtige roller i produktionen af Guinness-øl, en af Irlands stolteste eksportvarer.

The Storehouse, en restaureret struktur fra 1904, der er redesignet til at ligne et overdimensioneret pintglas, er Guinness Brewery's officielle besøgscenter.

The Storehouse er syv etager højt (gør det til en af Dublins højeste bygninger) og tilbyder besøgende et overblik over ølfremstillingsprocessen, et smagningslaboratorium og en interaktiv udstilling. Detindeholder også en butik, to restauranter og tre barer.

På den øverste etage, glasindkapslede Gravity Bar i Guinness Brewery, kan besøgende nyde en gratis pint sammen med en panoramaudsigt over byen.

Horseshoe Bar at The Shelbourne

Horseshoe Bar
Horseshoe Bar

Horseshoe Bar er opkaldt efter sin form, og som fik en omtale i James Joyces Ulysses, er stedet, hvor irske polere har diskuteret spørgsmål i generationer.

Det har længe været en af Dublins mest populære barer, og selv teetotalers burde kigge ind for at se denne prøvesten fra irsk historie.

National Gallery of Ireland

National Gallery of Ireland i Dublin
National Gallery of Ireland i Dublin

The National Gallery of Ireland i Dublin er hjemsted for landets irske og europæiske kunstsamlinger fra det 14. til det 20. århundrede. Entré er gratis.

Dramatiker George Bernard Shaw, der tilbragte en stor del af sin barndom fordybet i samlingerne, overlod en tredjedel af sine roy alties til National Gallery. Pygmalion-forfatterens taknemmelighed gjorde det muligt for den at erhverve fremragende malerier og skulpturer fra de sidste to århundreder, inklusive en statue i fuld størrelse af velgøreren.

Besøgende, der nyder at se moderne kunst, kan gøre det på Irish Museum of Modern Art, ironisk nok placeret inde i en struktur fra det 17. århundrede.

Temple Bar Area

Temple Bar i Dublin, Irland
Temple Bar i Dublin, Irland

Dublin's Temple Bar-område er et distrikt - snarere end et enestående drikkested - hvor voksne samles til underholdning ogopbyggelse.

Området er hjemsted for adskillige kulturelle institutioner, adskillige kunstgallerier, butikker (herunder en Amnesty International Fair Trade Shop), restauranter og steder at sove. For det meste bliver Temple Bar dog levende om natten.

En traditionel irsk pub, Oliver St. John Gogarty (den malede væg er afbilledet ovenfor) er stedet, hvor du kan høre irsk livemusik. Gogarty's omfatter også en restaurant og billig indkvartering.

Christ Church Cathedral i Dublin

Christchurch katedral
Christchurch katedral

Dublins ældste bygning, den middelalderlige Christ Church Cathedral, er et populært stop for besøgende til Dublin, især de katolske. Det er hjemsted for ærkebiskoppen af Dublin.

Christ Church Cathedral blev oprindeligt bygget i 1038 og blev renoveret i den victorianske æra.

Det er fungerende klokker, skyhøje skib, farvede glasvinduer og andre arkitektoniske detaljer er en fornøjelse at se.

Dublin's Ha'penny Bridge

Ha'penny Bridge i Dublin, Irland
Ha'penny Bridge i Dublin, Irland

Ha'penny Bridge, der kun er til fodgængere, er en af de adskillige broer, der krydser floden Liffey i Dublin.

Selv om den har fået forskellige navne, siden den oprindeligt blev bygget i 1816 (Wellington Bridge, Liffey Bridge og Penny Ha'penny Bridge blandt dem), er den bedst kendt for at komme fra det vejafgiftsbeløb, der engang var opkrævet for at krydse det.

Ha'penny Bridge, som forbinder nord- og sydsiden af Dublin, ligger få skridt fra Temple Bar-området. Oplyst om natten er det et fint sted for en romantisk spadseretur at afslutte en mindeværdig dag påDublin.

Hvis du har ekstra tid i Dublin, så overvej at besøge:

  • Abbey Theatre - Irlands nation alteater
  • Croke Park - stadion, hvor de nationale sportsgrene kast og gælisk fodbold spilles
  • Dublin Zoo - grundlagt i 1830 og omdannet til en moderne zoologisk have.

Få mere at vide: Irlands officielle websted for turisme

Anbefalede: