Theater i London: Den komplette guide

Indholdsfortegnelse:

Theater i London: Den komplette guide
Theater i London: Den komplette guide

Video: Theater i London: Den komplette guide

Video: Theater i London: Den komplette guide
Video: Visit LONDON City Guide | What to SEE, DO & EAT in London, England 2024, Kan
Anonim
Billboard for Les Miserables i den vestlige ende
Billboard for Les Miserables i den vestlige ende

Med en Shakespeare-arv og en berømt West End, der summer af stjernekraft, er London en drømmeby for fans af teatret. Her er en kort og sød oversigt over, hvad du har brug for at vide om Londons berømte tespiske scene.

Det grundlæggende

West End og andre store spillere

The West End, der ligger i det centrale London, er Londons teaterdistrikt og indeholder omkring 40 spillesteder. Med al Broadways prestige (hvis ikke mere) er West End-shows sværvægterne med de store navne. De kan være enhver genre, herunder musicals, skuespil, komedier eller endda pantomime (en familievenlig musikalsk komedie). Nogle af West Ends hotteste sceneproduktioner inkluderer det verdensberømte "Hamilton" på Victoria Palace Theatre; "Matilda The Musical" på Cambridge Theatre; "Harry Potter og det forbandede barn" på Palace Theatre; og West Ends længstvarende musical, "Les Misérables" på The Queen's Theatre.

Selv om det ikke betragtes som West End, er der en række prestigefyldte "ikke-kommercielle" teatre. Nogle af de mest ikoniske uafhængige teatre er Old Vic og Young Vic; som begge er placeret på The Cut, en gade i Waterloo ved South Bank. Den anden store institution i det områdeer det velansete Nation alteater. Til huse i et massivt kompleks med tre auditorier, er dette South Bank-etablissement vært for op til femogtyve produktioner om året.

Off West End

Ligesom Off Broadway refererer Off West End til "udkantsteatre" i London, der ligger uden for West End, såsom Lyric Hammersmith, Bush Theatre og Donmar Warehouse.

Pubteater

Også inkluderet i kategorien Off West End og udkantsteater er pubteater, som består af mere afslappede produktioner placeret i separate lokaler på pubber. Et par bemærkelsesværdige pubber omfatter Earl's Courts prisvindende Finborough, som opfører både skuespil og musikteater og Upstairs at The Gatehouse, et hyggeligt pubteater i Camden, der iscenesætter en række genrer og shows.

Shakespeare

London elsker Shakespeare (det var trods alt hans adoptivby), og når du kommer til hovedstaden, er du sikker på at finde noget klassisk Shakespeare på scenen. Et godt sted at starte er friluftsteatret Shakespeare's Globe, som er en rekonstruktion af det originale Elizabethanske legehus ved siden af Themsen i Londons Southwark-område. Spillestedet er vært for guidede ture og opfører Shakespeares berømte skuespil. Sæderne er dækket, men området lige foran scenen, kaldet gården, er kun til stående og er udsat for elementerne.

The Royal Shakespeare Company, selvom det er baseret i Bards hjemby Stratford-upon-Avon, har altid produktioner i London. Lige nu kan du se "The Taming of the Shrew" til og med august 2019.

Afselvfølgelig er der også andre steder at se Shakespeare i London. For eksempel frem til august 2019 sætter The Bridge Theatre en helt fordybende produktion af den berømte komedie "En skærsommernatsdrøm."

Udendørsteater

Udover Shakespeares Globe er der adskillige andre al fresco-steder for shows, hvoraf de fleste kun dukker op i de varme sommermåneder. Regent's Park Open Air Theatre iscenesætter Shakespeare, musicals og operaer, og der er Holland Park Opera i Holland Park med samme navn.

Sang og dans

Hele året rundt er det historiske Royal Opera House i Covent Garden vært for The Royal Opera og The Royal Ballet, og The London Coliseum i West End er vært for den engelske nationalballet.

Sådan får du billetter

Online

De fleste billetter kan bookes online via forestillingens hjemmeside. Tilmeld dig teatrets nyhedsbrev for at være den første til at høre om nye udgivelser og billetter.

Der er også andre onlinesider, der sælger billetter som TodayTix, som sælger billetter i sidste øjeblik til reducerede priser til over 50 London-shows via deres hjemmeside og app. Der er billetter til shows, der spilles den dag, såvel som shows, der spilles op til tredive dage i forvejen.

Personlig

Næsten alle teatre har billetkontorer, så for at undgå onlinegebyrer, prøv at kigge forbi personligt. For udsolgte shows er det værd at tjekke ved billetkontoret for eventuelle forsinket udgivelse eller returnerede billetter.

En anden måde at score sidste minut og rabatterede billetter på er at gå til TKTS-standen på Leicester Square. Det sælger billetter tilforestillinger, der er den pågældende dag, samt billetter til forestillinger op til en uge i forvejen.

Anbefalede: