En uge i Oaxaca City og Huatulco

Indholdsfortegnelse:

En uge i Oaxaca City og Huatulco
En uge i Oaxaca City og Huatulco

Video: En uge i Oaxaca City og Huatulco

Video: En uge i Oaxaca City og Huatulco
Video: My First Week In OAXACA CITY, MEXICO (+ ideas for first time visitors!) 2024, Kan
Anonim
Gult hus i Oaxaca, Mexico
Gult hus i Oaxaca, Mexico

Oaxaca-staten i det sydlige Mexico er den femtestørste stat i Den Mexicanske Republik. Økonomisk er det en af Mexicos fattigste stater, men den er rig på kultur og turistattraktioner.

Takket være sin højde på 1.500 meter over havets overflade er klimaet i Oaxaca City generelt mildt, mens vejret på kysten er ret varmt året rundt, perfekt til at nyde stranden. Området er kendt for sit fine indfødte kunsthåndværk, farverige fester og fascinerende historie, herunder mange arkæologiske steder såvel som koloniarkitektur. Oaxaca er også kendt som en foodie-destination med mange retter baseret på præ-spanske ingredienser, især majs og forskellige typer chili. Den mangfoldige befolkning i denne stat består af omkring 3,2 millioner og omfatter omkring 1,25 millioner indfødte mennesker af 16 forskellige etnolinguistiske grupper.

At tilbringe en uge i Oaxaca og dele din tid mellem byen og kysten, vil give dig mulighed for at værdsætte den kulturelle og historiske betydning af kolonibyen Oaxaca og derefter tilbringe et par dage med at slappe af på stranden. Hvis du har mere tid, kan du nemt tilføje et par dage på begge destinationer.

Oaxaca City foreslået rejseplan

Lav vinkel udsigt over Santo Domingo De Guzman kirke, Oaxaca, Oaxaca State, Mexico
Lav vinkel udsigt over Santo Domingo De Guzman kirke, Oaxaca, Oaxaca State, Mexico

Oaxaca anses af nogle for at være den ultimative mexicanske destination. Blandt Oaxacas attraktioner er dens koloniale arkitektur, oprindelige kultur, smukke kunsthåndværk, nærliggende ruiner og et karakteristisk region alt køkken. Et par dage i denne by kan tilbringes meget behageligt med dagsture til håndværkslandsbyer og arkæologiske steder, som afslutter dine dage i Oaxacas pulserende Zocalo.

Sådan kommer du til Oaxaca

Flyv ind i Oaxaca-Xoxocotlan Internationale lufthavn (der er nogle fly fra Houston, men de fleste kommer gennem Mexico City), eller ankomme over land i bil eller bus fra Mexico City (ca. 5 timer).

Fire dage i Oaxaca City

Dag 1: Tag en vandretur i Oaxacas historiske centrum, besøg Santo Domingo-kirken og museet, og gå derefter ned ad Alcalá-gaden til Zocalo. Besøg markederne Benito Juarez og 20 de Noviembre og chokoladefabrikken Mayordomo. Spis middag på en af Oaxacas fremragende restauranter.

Dag 2: Tag på en dagstur til Oaxacas østlige dal og besøg landsbyerne Santa Maria el Tule, hvor du kan se verdens fedeste træ, Teotitlan del Valle vævelandsby og Mitla arkæologiske område.

Dag 3: Besøg det arkæologiske sted Monte Alban og San Bartolo Coyotepec, landsbyen, hvor Oaxacas berømte sorte keramik fremstilles.

Dag 4 – Brug formiddagen på at besøge museer eller købe nogle souvenirs. Prøv ARIPO, den statsdrevne kunsthåndværksbutik på Garcia Vigil, eller kvindekooperativet MARO på 5 de Mayo street.

Om eftermiddagen, flyvtil Huatulco.

Huatulco foreslået rejseplan

Person på stranden i Huatulco, Oaxaca State, Mexico
Person på stranden i Huatulco, Oaxaca State, Mexico

Huatulco, på Oaxaca-statens stillehavskyst, er et ferieområde med 9 bugter, hvoraf flere er afsat som økologiske reserver og beskyttet mod udvikling.

Sådan kommer du dertil:

Flyv ind til Huatulcos internationale lufthavn (HUX) fra Oaxaca på AeroTucan. Alternativt kan du tage en bus eller varevogn til kysten, men vejen er lang og snoet. Selvom det kun er 150 miles, tager køreturen omkring seks timer.

Hvor skal man bo

Vælg fra et af Huatulcos bedste feriesteder og hoteller.

Tre dage i Huatulco

Dag 5 - Tag på en bådudflugt for at udforske Huatulcos mange bugter, tag på snorkling og nyd en fiske- og skaldyrsfrokost.

Dag 6 - Tag på en dagstur til Mazunte for at besøge Museo de la Tortuga Turtle Museum.

Dag 7 - Slap af på stranden, og få tjenere til at bringe dig kolde drikkevarer, mens du læser den roman, du medbragte, men ikke har nået at læse, og døs med mellemrum.

Anbefalede: