De 10 bedste steder at besøge i Georgia
De 10 bedste steder at besøge i Georgia

Video: De 10 bedste steder at besøge i Georgia

Video: De 10 bedste steder at besøge i Georgia
Video: What to Do in Savannah, Georgia (BEST Activities) 2024, Kan
Anonim

Når du tænker på "Georgia", tænker du sandsynligvis på Atlanta, ferskentræer og Hartsfield-Jackson International Airport, som er centrum for Delta Air Lines. Georgien er også hjemsted for ældgamle citadeller, udsmykkede østlige ortodokse katedraler, en spirende vinkultur og nogle af de højeste bjerge i verden. Det andet Georgien i hvert fald.

Med al respekt for de modiges hjem tilbyder landet Georgia (kendt på det georgiske sprog som "Sakartvelo") en rigdom af oplevelser for rejsende, som staten bare ikke kan deltage i. Landet Georgia er måske meget længere væk end staten, men det er et besøg værd. Her er de 10 bedste steder at besøge i Georgien.

Narikala-fæstningen

Narikala fæstning
Narikala fæstning

Tbilisis Narikala-fæstning er teknisk set ikke gammel, selvom den ligger på et meget gammelt sted. Kirken fra det 13. århundrede, der oprindeligt sad over Tbilisis gamle bydel, brændte ned, og det meste af det, der findes i øjeblikket, blev bygget i slutningen af 1990'erne. Alligevel er dette et must-see, når du kommer til Georgien, om ikke andet på grund af det panorama, det byder på over Tbilisis bymidte og Kura-floden, som snor sig gennem byen. Hvis du ikke har lyst til at vandre op til fæstningen, som tager omkring 15-20 minutter, så tag svævebaneninde.

Sameba Cathedral

Sameba Katedral
Sameba Katedral

En af de mest iøjnefaldende Tbilisi-attraktioner, du kan se fra Narikala, er Holy Trinity Cathedral of Tbilisi, kendt i daglig tale som Sameba. Uanset om du ser det på afstand eller tæt på, er det smukkest om natten, når det lyser op i en lys gylden farve, der smukt kontrasterer det fra de mere dunkle toner i det omkringliggende kvarter. Sameba er verdens tredjestørste østlige ortodokse kirke i 2018 og er en af de største religiøse strukturer på planeten generelt.

Stepantsminda og Mount Kazbeg

Gergeti Trinity Church
Gergeti Trinity Church

Georgien er en skattekiste af ortodokse arkitektur, det sker, med et andet smukt eksempel er Gergeti Trinity Church fra det 14. århundrede på en bakketop, der ligger i Kaukasusbjergene et par timer nord for Tbilisi. Fra byen Stepantsminda, den nærmeste bebyggelse til kirken, er det omkring 90 minutter til fods i et rask tempo på en relativt stejl stigning. På en klar dag kan du se Mount Kazbeg (en af de højeste tinder i Kaukasus-bjergene) tårne sig op over kirken fra mange steder i byen, inklusive Rooms Hotel.

Davit Gareja Cliff Monastery

Davit Gareja
Davit Gareja

Vil du se et fantastisk religiøst sted i Georgien, men kan du ikke bruge en hel dag og nat på at besøge Kazbegi? En anden mulighed ville være at tage en dagstur fra Tbilisi til Davit Gareja, et massivt klosterkompleks et par timer fra byen, der bogstaveligt t alt er hugget ind i en bjergside. Turbusser til Davit Gareja, som kan dateres tilbage til det 6. århundrede, afgår fra Tbilisis Frihedsplads hver morgen.

Batumis Sortehavskyst

Batumi, Georgia Beach
Batumi, Georgia Beach

Er du ikke i religiøst humør og er du ikke et bjergmenneske? Ikke at bekymre sig. Selvom Georgiens Sortehavskyst er relativt kort i længden, er den idyllisk, og byen Batumi har nogle dejlige strande at besøge. En af de ting, mange besøgende i Georgien elsker ved bystranden i Batumi, er det faktum, at den er lavet af klipper, ikke sand. Det betyder ikke kun, at vandet er klarere, men at du ikke får sand over alt, når du solbader!

Kakheti's Wineries

Kakheti vingård
Kakheti vingård

Blandt de mange grunde til, at Georgien er ved at blive almindelig fremtrædende? Landets længe hemmelige vinscene (Kaukasus-regionen er uden tvivl dér, hvor den moderne vintradition blev født) vinder mere og mere positiv presse, fra den honningsøde hvidvin Tvishi til frugtig Aguna rosé. Populære vingårde i Kakheti-regionen sydøst for Tbilisi omfatter Pheasant's Tears og Shumi Winery Khaketi.

Historisk Sighnaghi

Sighnaghi
Sighnaghi

Ligesom Narikala i Tbilisi er en stor del af byen Sighnaghi (der ligesom vingårdene nævnt ovenfor også ligger i Kakheti-regionen i Georgien) væsentligt genopbygget. Men hvis du kan overse dette faktum, er dette helt sikkert en af dine foretrukne destinationer i Georgien. Bemærkelsesværdige Sighnaghi-attraktioner omfatter Bobde-klosteret, som ligger lige uden for byens centrum, og Kvelatsminda-kirken fra det ottende århundrede. En dag ellerto i Sighnaghi by passer perfekt (ordspil meget tilsigtet) med en tur til en eller flere af Georgia vingårde, der er anført ovenfor.

Stalins hjemby

Stalin-statue i Gori, Georgia
Stalin-statue i Gori, Georgia

Selvom Joseph Stalin og hans mytologi for det meste er forbundet med Rusland, kommer han faktisk fra Georgien (som for at være retfærdig var en sovjetrepublik, omend en modvillig sådan). Bortset fra den massive Stalin-statue og det omfattende Stalin-museum, der ligger i centrum af Gori by, kan du besøge den gamle Gori-fæstning eller Uplistsikhe, et arkitektonisk sted, der kan dateres tilbage til jernalderen. Husk på, at selvom de lokale her er stolte af, at Stalin kommer herfra, er det nok ikke en god idé at forveksle dem som værende russiske eller at omtale dem som sådan.

Billige skisportssteder: Bakuriana og Pasanauri

Pasanauri bjergskibakke
Pasanauri bjergskibakke

Thrifty europæiske skiløbere har længe kendt Georgien som et overkommeligt alternativ til pisterne i Frankrig og Schweiz, og også et smukt. Landets Kaukasus-bjerge er lige så smukke som Alperne, og deres relative mangel på udvikling gør dem uden tvivl mere charmerende. Mens nogle potentielle skiløbere fra Georgia måske føler sig i tvivl om deres beslutning efter videooptagelser af et nyligt uheld cirkuleret online, er feriesteder som Bakuriani og Pasanauri generelt meget sikre og har altid en utrolig værdi.

Tbilisi's Rustaveli Avenue

Tbilisi Rustaveli Avenue
Tbilisi Rustaveli Avenue

Tbilisi er ikke kun der, hvor Georgien begynder for de fleste rejsende, menogså hvor det plejer at ende, idet det er placeringen af landets vigtigste internationale lufthavn. Forudsat at du følger rådene på denne liste og bruger den første del af din tur i Georgien til at se Tbilisis gamle steder, så tilbring din sidste dag eller to i landet på at gå op og ned ad den kosmopolitiske Rustaveli Avenue. Uanset om du nyder high-end shopping, drikker en kop kaffe eller cocktail på trendy caféer, der fremkalder Vesteuropa eller blot ser solnedgangen over Frihedspladsen, er du sikker på at have en dejlig tid i Tbilisi.

Anbefalede: