Busrejser – Kom rundt i Mexico

Indholdsfortegnelse:

Busrejser – Kom rundt i Mexico
Busrejser – Kom rundt i Mexico

Video: Busrejser – Kom rundt i Mexico

Video: Busrejser – Kom rundt i Mexico
Video: Безопасно ли путешествовать на автобусе в Мексике? Поездка в Плайя дель Кармен 2024, Kan
Anonim
ADO-bus på en motorvej i Mexico
ADO-bus på en motorvej i Mexico

Busrejser i Mexico er generelt effektive, økonomiske og komfortable. Den vigtigste overvejelse, når man overvejer at komme rundt med bus, er de store afstande. Hvis du planlægger at dække en masse jord, kan du være bedre stillet at rejse med fly. Mexico er et stort land, og det er ikke en god udnyttelse af din tid at bruge en stor del af din rejse på at sidde i en bus – selvom landskaberne er smukke! At køre selv vil give dig mere fleksibilitet, men kan også medføre nogle farer; find ud af mere om kørsel i Mexico.

Her er, hvad du skal huske på, hvis du planlægger at rejse med bus i Mexico:

Serviceklasser

Der er flere forskellige klasser af busservice, der kører fra luksusbusser med tilbagelænede sæder, aircondition, videoskærme og wifi, til "kyllingebusser", der ofte er pensionerede Bluebird skolebusser malet i muntre farver. Her er et nærmere kig på de forskellige serviceniveauer, og hvad du kan forvente i hvert.

Luksus "De Lujo" eller "Ejecutivo"Dette er det højeste serviceniveau, der tilbyder alle bekvemmeligheder af førsteklasses plus nogle ekstra faciliteter. I nogle tilfælde lænes sæderne helt tilbage, og der kan kun være tre sæder på tværs i stedet for de sædvanlige fire. Der kan serveres forfriskninger. Ofte vil du have valget mellem at lytte til videoen gennem hovedtelefoner i stedet for at blive tvunget til at lytte til den, som det er tilfældet på de fleste førsteklasses busser.

Førsteklasse "Primera Clase"Disse busser har aircondition og tilbagelænede sæder. Mange viser videoer og har toilet bagerst i bussen. Disse leverer generelt non-stop service på føderale betalingsmotorveje, hvor de er tilgængelige. De tilbyder transport til populære destinationer og byer, men tilbyder generelt ikke service til små byer.

Andenklasses "Segunda Clase"I nogle tilfælde afgår andenklasses busser fra en anden busstation end førsteklasses busser. Nogle tilbyder direkte eller ekspresservice, men de stopper generelt, når de bliver markeret for at hente og aflevere passagerer langs ruten. Der er generelt ingen reserverede pladser, og når bussen er overfyldt, kan nogle passagerer køre stående.

Andenklasses busservice tilbyder transport til landsbyer og destinationer, som førsteklasses busser ikke altid dækker, og kan være et godt valg til korte ture. Andenklasses busser er mere farverige, chauffører dekorerer ofte fronten af deres busser, og sælgere kan stige af og på. At køre på andenklasses busser kan give dig et indblik i fattigere mexicaneres liv, og ja, det er muligt, at din sædekammerat bærer en kylling.

mexicanske buslinjer

Forskellige buslinjer betjener forskellige geografiske områder og tilbyder varierende serviceniveauer.

ETN (Enlaces Terrestres Nacionales)

Comfortable"ejecutivo" klasse busser, der betjener det centrale/nordlige Mexico. Besøg deres hjemmeside: ETN

Estrella de Oro

Forbinder Mexico City med Stillehavskysten (Ixtapa, Acapulco), samt betjener Cuernavaca og Taxco. Visit deres hjemmeside: Estrella de Oro

Omnibuses de Mexico

Betjener det nordlige og centrale Mexico.besøg deres hjemmeside: Omnibuses de Mexico

ADOADO-gruppen betjener det centrale og sydlige Mexico og tilbyder et par forskellige serviceklasser, fra Primera Clase, GL (Gran Lujo) til Platino, den mest luksuriøse mulighed. Tjek tidsplan og priser på deres hjemmeside: ado.com.mx

Tips til busrejser i Mexico

I weekender og på helligdage er det en god idé at købe din billet et par dage i forvejen, fordi busserne kan blive fyldt op på disse datoer, da mexicanerne udnytter fri til at rejse. 48 timer i forvejen er norm alt tilstrækkeligt. At købe din billet på forhånd betyder, at din plads er reserveret, og du kan norm alt vælge din plads. Den, der sælger dig billetten, vil vise dig en graf over bussen. Du vil gerne undgå at sidde helt bagerst, hvis der er toiletfaciliteter, så du kan undgå lugten. Og hvis der er tv-skærme, så tag det også i betragtning, når du vælger din plads.

Når du køber din billet, bliver du ofte spurgt om dit navn. Hvis dit navn er ikke-spansktalende, kan det være nyttigt at få det skrevet ned, så du bare kan vise det til billetsælgeren i stedet for at stave det ud.

Aircondition er nogle gange for koldt på busser, så sørg for at tage ensweater ombord med dig, og måske nogle ekstra sokker. Af og til går klimaanlægget i stykker, så det er en god idé at bære lag, som du kan fjerne.

For lange ture, glem ikke at tage mad og vand med dig. Stop kan være korte og få og langt imellem.

Tidligere var videoer vist på langdistancebusser utrolig dårlige og/eller voldelige B-film fra USA. Dette ser ud til at ændre sig en smule, og der bliver nu vist et større udvalg af film.

De fleste byer har én hovedbusterminal, men nogle kan have forskellige terminaler for anden- og førsteklasses busser. Da det er så stort et knudepunkt, har Mexico City fire forskellige busterminaler, som betjener forskellige destinationer og regioner i hele landet. Tjek vores guide til Mexico City busstationer.

Lær om alle de forskellige transportformer i Mexico.

God rejse!

Anbefalede: