Slotte i Østeuropa: Ruiner, museer og hoteller
Slotte i Østeuropa: Ruiner, museer og hoteller

Video: Slotte i Østeuropa: Ruiner, museer og hoteller

Video: Slotte i Østeuropa: Ruiner, museer og hoteller
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, Kan
Anonim
Prags borg med udsigt over byen
Prags borg med udsigt over byen

Et besøg på et slot eller et palads er ofte et stort højdepunkt for rejsende i Østeuropa. De mange slotte i landskabet er blevet til ruiner, hoteller eller museer, og nogle er fortsat i brug af regeringer. De tilføjer romantik og historisk betydning til ture gennem Østeuropa.

Nogle slotte er i hjertet af historiske centre, mens andre måske kræver, at du tager en tur ud i landskabet. Nogle er stadig ejet af de aristokratiske familier, der arvede dem, mens andre er blevet omdannet til museer, der underviser om livet i middelalderen, da de fleste af dem blev bygget.

Tag et hurtigt kig på de slotte, du kan besøge fra Polen til Ungarn og Rumænien til Tjekkiet.

Polens slotte

Lazienki-paladset i Polen
Lazienki-paladset i Polen

Polens landskab er fyldt med slotsmuseer, slotsruiner og slotshoteller. Besøg en af Polens større byer, og du kan finde slotte, for eksempel Warszawa Barbican eller Krakow Barbican, begge afrundede slotte bygget til at modstå kanonføde.

Nogle slotte har tjent som vigtige administrative centre eller kongelige boliger. Andre er nu museer, som ruinerne af Janowiec Castle Museum fra det 16. århundrede, der ligger på landetsyd for Warszawa.

Ungarns slotte

Fuldmåne over Budapest Slot
Fuldmåne over Budapest Slot

Ungarn har mange storslåede slotte. Vajdahunyad Slot og Buda Slot ligger i Budapest og er vigtige vartegn i Ungarns hovedstad.

At vove sig ud over Budapest vil belønne enhver slot-kender. Slottet i Eger, nu et museum, er omgivet af vingårde og butikker. Det middelalderlige slot Diosgyor, der ligger i Miskolc, den største by i det nordøstlige Ungarn, fungerer nu som et offentligt knudepunkt for koncerter, teaterforestillinger og begivenheder.

Rumæniens slotte

Fagaras fæstning - fæstningen, der aldrig blev erobret
Fagaras fæstning - fæstningen, der aldrig blev erobret

Rumæniens fredelige landskab er den perfekte ramme for majestætiske og mystiske slotte, forbundet med Rumæniens gamle kongelige.

Rumæniens slotte har også en makaber kvalitet, forbundet med Vlad the Impaler, mere populært kendt under sit efternavn, Dracula. Regionen Transsylvanien kan prale af nogle imponerende eksempler på Dracula-historie og legende.

Kroatiens slotte

Fæstning på klippetoppen ved Klis, nær Split
Fæstning på klippetoppen ved Klis, nær Split

Mange kroatiske slotte er blevet renoveret og istandsat af senere ejere. Veliki Tabor er et sådant nyligt renoveret slot i Zagorje, en region nord for Zagreb. Veliki Tabor genåbnede for offentligheden i 2011 og byder på fæstningens eklektiske blanding af arkitektoniske stilarter, herunder sengotik, renæssance og barok.

Varazdins Stari Grad er en af det nordøstlige Kroatiens mest populære turistattraktioner. Detvelbevaret slot huser byens historiske museum, som viser møbler, våben og malerier. I dag nyder Stari Grad-slottet status som et UNESCO-beskyttet sted.

Slovakiets slotte

Ydersiden af Bratislava Slot
Ydersiden af Bratislava Slot

Bratislava Slot er Slovakiets mest genkendelige slot, men Slovakiet har mange andre smukke og vigtige slotte, som Spis Slot og Bojnice Slot.

Spis Slot blev bygget i det 12. århundrede. Slotskomplekset blev ødelagt af brand i 1780, og ruinerne er aldrig blevet restaureret til dets oprindelige udseende. Det er et af de største slotte i Europa og har fungeret som filmbagtæppe for Dragonheart, The Lion in Winter eller The Last Legion.

Bojnice Slot, en anden konstruktion fra det 12. århundrede, er et af Slovakiets mest besøgte steder på grund af dets eventyrlignende udseende og underjordiske hulesystem.

Trakai Castle i Litauen

Trakai Island Castle i Galve Lake
Trakai Island Castle i Galve Lake

Litauens slotskompleks med tre slotte ved Trakai er en interessant udflugt til udforskning fra hovedstaden Vilnius, 27 miles væk.

Litauens middelalderlige herskere byggede disse slotte, da området var vigtigt for administrative og forsvarsformål. Det omkringliggende område er et rekreativt område for vandrere og elskere af vandsport.

Gjirokastra-citadellet i Albanien

Fæstning i Gjirokastra, Albanien
Fæstning i Gjirokastra, Albanien

Beskyttet som UNESCOs verdensarvssted, Albaniens "Museum City", Gjirokastra, er hjemsted for det 12. århundredes GjirokastraCitadel, kendt som "Sølvfæstningen". Det har fem tårne og huse, det nye Gjirokastra Museum, et klokketårn, en kirke, en cisterne, scenen for National Folk Festival og mange andre seværdigheder.

Kremlin i Moskva

Kreml på Den Røde Plads
Kreml på Den Røde Plads

Ordet "kremlin" betyder "fæstning i en by." Kreml i Moskva, omgivet af befæstningsmure, indeholder mange paladser, der var residenser for Ruslands kongelige ledere.

Det Store Kreml-palads og Terem-paladset er to paladser inden for dets mure. Inkluderet i Kreml er Armory Chamber, katedraler og Den Røde Plads.

Den Tjekkiske Republiks slotte

Karlstejn Slot i Tjekkiet
Karlstejn Slot i Tjekkiet

Slotte er der masser af i Den Tjekkiske Republik - både i hovedstaden Prag og i det udsøgte tjekkiske landskab.

Besøg Karlstejn Slot lige uden for Prag for at lære mere om, hvordan kronjuvelerne blev beskyttet af de bøhmiske konger.

En anden favorit er Cesky Krumlovs fæstningsværk fra det 13. århundrede, som omfatter et slot og et udkigstårn i renæssancestil. Fra tårnets højdepunkt kan du få postkort-perfekt udsigt over landsbyen og bølgende bakker.

Eastern Europe Castle Hotels

Udsigt over den gamle kirke gennem slottets tårnvindue, Reszel, Warmia, Polen
Udsigt over den gamle kirke gennem slottets tårnvindue, Reszel, Warmia, Polen

Tilbring en romantisk, luksuriøs weekend på et af Østeuropas slotshoteller. Disse hoteller tilbyder besøgende den kongelige behandling. De fleste kan prale af kurbade, ridning ogsuiter dekoreret med autentiske antikviteter eller tidstypiske kopier af høj kvalitet og kan tilbyde ferie- eller bryllupsrejsepakker.

Et eksempel, Reszel Castle i det nordlige Polen, går tilbage til det 14. århundrede. Ejendommen er i øjeblikket et moderne hotel og har en historie. I 1780 blev en del af slottet indrettet til fængsel. I 1806 ødelagde en brand middelalderborgen. Slottet blev rekonstrueret i 1822 og husede derefter en luthersk kirke. I mellemkrigstiden husede slottet et museum.

Anbefalede: