Den komplette guide til costaricanske øl

Indholdsfortegnelse:

Den komplette guide til costaricanske øl
Den komplette guide til costaricanske øl

Video: Den komplette guide til costaricanske øl

Video: Den komplette guide til costaricanske øl
Video: MANUEL ANTONIO COSTA RICA is AWESOME! (BEST DAY) 2024, Kan
Anonim
Øl med udsigt
Øl med udsigt

Costa Rica er en tiltalende destination kun et par timers flyvning væk fra mange byer i USA. Dens tiltrækningskraft: regnskove, vulkaner og smukke strande ved både Det Caribiske Hav og Stillehavet. Så hvis du er til natur, er dette sted noget for dig. Når du er klar til et urbant eventyr, skal du tage til San Jose, hovedstaden. Tjek et par museer, beundre dens arkitektur og spis nogle gode spisesteder. Unge kokke, kyndige bartendere og håndværksbryggere gør denne by til en cool kulinarisk oplevelse, rapporterer Travel + Leisure. Uanset om du har en jones til italiensk mad, autentiske costaricanske retter, fransk, schweizisk, indonesisk, peruviansk, argentinsk eller cubansk, så finder du den i San Jose.

Hvis du er som de fleste andre, vil du være på jagt efter nogle iskolde. De passer især godt til cubansk og sydamerikansk mad. Der er kun én stor aktør i den costaricanske ølindustri, og det er Florida Ice & Farm Company eller FIFCO. Den producerer i alt 10 øl og distribuerer desuden flere udenlandske bryg. Det meste af udvalget er let, og forskellen mellem valgene er subtil, men forbrugerne gennemgår dem med en hastighed på 4,2 milliarder om året.

Så hvis du planlægger at besøge Costa Rica, og du tænker på øl, så lav en marathon smagstest på disse costaricanskeøl. (Men drik ansvarligt.) Salud!

Imperial, Imperial Light og Imperial Silver

Imperial Beer Cruiser i Costa Rica
Imperial Beer Cruiser i Costa Rica

Imperial blev opfundet i 1924 med den hensigt at kombinere tyske traditioner med costaricansk smag, og er den indiskutable foretrukne øl for costaricanere. I 2007 vandt den en guldmedalje i Monde Selection ølkonkurrencen afholdt i Belgien. Smagen er afbalanceret og giver et forfriskende valg til det tropiske vejr i Costa Rica. Imperial Light og Imperial Silver er relativt nye bryg; begge er lettere end den traditionelle Imperial og har lavere alkoholindhold.

Pilsen

Pilsen på verandaen
Pilsen på verandaen

Plisen blev skabt i 1888 og er det bryg med den længste historie i Costa Rica. Den har et alkoholindhold på 5,1 procent, hvilket gør den til blandt de højeste af Floridas øl. Det er en såkaldt blond øl på grund af dens lyse farve. Smagen kan karakteriseres som bitter og passer godt til ethvert måltid.

Rock Ice, Rock Ice Limon og Rock Ice Golden Monkey

Et glas Imperial og Rock Ice Limon
Et glas Imperial og Rock Ice Limon

Brugt for første gang i 1995, disse øl er flokkens babyer. Det er "isøl", hvilket betyder, at efter brygning på sædvanlig måde, bliver de afkølet, så noget af vandet i brygget bliver til iskrystaller. Efter ølalderen filtrerer Florida isen ud, og tilbage er 5,2 procent alkoholindhold og en mere jævn smag. Rock Ice Limon har en stærk citronsmag, mens Rock Ice Golden Monkey hælder mere mod den frugtagtige side.

Bavaria, Bavaria Dark, Bavaria Light

Bavaria mørk øl i et klart glas
Bavaria mørk øl i et klart glas

Bavaria, første gang brygget i 1932, er Costa Ricas premium-serie. Den vandt priser i Monde Selection-konkurrencen i 2006 og 2007 i Belgien. Det er karakteriseret som en "Dortmunder"-øl, hvilket betyder, at det er en fyldig, moderat humlet øl med mindst 5 procents alkoholindhold. Bavaria Dark er den eneste mørke ølmulighed blandt alle Floridas bryg.

Anbefalede: