Château of Chaumont-sur-Loire i Loire-dalen

Indholdsfortegnelse:

Château of Chaumont-sur-Loire i Loire-dalen
Château of Chaumont-sur-Loire i Loire-dalen

Video: Château of Chaumont-sur-Loire i Loire-dalen

Video: Château of Chaumont-sur-Loire i Loire-dalen
Video: Chateau de Chaumont & French Father of American Revolution, France 4K 2024, Kan
Anonim
Chateau de Chaumont, Chaumont Sur Loire, Loir-et-Cher, Loire-dalen, Centret, Frankrig, Europa
Chateau de Chaumont, Chaumont Sur Loire, Loir-et-Cher, Loire-dalen, Centret, Frankrig, Europa

Det antikke slot, der oprindeligt blev bygget i slutningen af det 10. århundrede, blev berygtet i det 16. århundrede, da det blev erhvervet af Catherine de Medicis, enke efter kong Henri II i 1560. I en typisk hævnaktion mod Henris yndlings elskerinde og hendes ærkerival, Diane de Poitiers, ejeren, hun tvang Diane til at give hende Chenonceau, som Catherine og Diane meget foretrak, i bytte for Chaumont.

Bliv ikke afskrækket af historien; Chaumont er dejlig. Det er en elskværdig, hvid stenbygning med udsigt over Loire-dalen. Kraftfuld og stadig ligner en fæstning på vestsiden, den har flere renæssancetræk på de to andre fronter. Hold øje med det sammenflettede 'D' af Diane de Poitiers, omgivet af buer og kogger, jagthorn, deltaer og månehalvmåner, der repræsenterer Diana, den romerske jagtgudinde.

Châteauet havde en temmelig glorværdig tilværelse, især i det 18. og 19. århundrede under den daværende ejer, Le Ray de Chaumont, som gjorde stedet til et soci alt og intellektuelt centrum. Fremtrædende skikkelser strømmede til slottet, deriblandt den italienske billedhugger fra det 18. århundrede Nini, der lavede smukke terracotta-medaljoner i biblioteket, forfatteren Germainede Stael og Benjamin Franklin.

Senere tilføjede prinsen og prinsesse de Broglie ejendommen og byggede storslåede stalde i 1877 med alle moderne faciliteter til hestene, inklusive elektricitet installeret i 1906. De ansatte også landskabsarkitekten Henri Duchene til at skabe den rullende park, som du ser i dag. Prinsen bragte oblaten; prinsessen, datter af en sukkerbaron, kom med kontanterne.

Det du ser

I dag besøger du soveværelserne hos de to store rivaler Catherine de Medicis og Diane de Poitiers samt den store salle du Conseil med dets spanske klinkegulv. Gå ikke glip af rummet i Ruggieri, hvor Catherine konsulterede stjernerne med sin astrolog. Det er her hun ifølge legenden (der skal altid være et par legender) så skæbnen for sine tre sønner, Frans II, Charles IX og Henri III og opkomsten af Bourbon-familien, der overtog kongeriget med tiltrædelsen af Henri IV.

Derefter er det noget af en lettelse at gå ned i de restaurerede køkkener, der fodrede den massive husstand, og udenfor til staldene.

The Park

Parken er enorm, strækker sig rundt om slottet og giver dig yderligere en fantastisk udsigt over floden Loire. Parken er spækket med forskellige skulpturer i stor skala, inklusive en, som i virkeligheden er en enorm trægangbro, der tilbyder et panoramaudsigt over floden.

En ny 10 hektar stor have har udvidet domænets historiske haver. I denne, Pr é s du Goualoup, den første have ved navn Ermitage sur la Loire og skabt af den kinesiske arkitekt og havespecialist, Che BingChiu, er designet i den kinesiske haves ånd. Med ideen om, at det vil udvikle sig gennem årene med tilføjelse af pavilloner, træer og sten, sigter det mod at tage den besøgende med ind i kinesiske lærdes meditationsverden. Andre vil følge efter, men dette er et meget langsigtet projekt, der tager mange år.

The International Festival of Gardens

Denne berømte årlige festival løber altid fra april til oktober. Hvis du overhovedet er interesseret i have- eller havedesign, så gå ikke glip af det. Sammen med slottet og de andre haver gør et besøg i Chaumont en fantastisk dag.

Spisning på Chaumont

Der er flere restauranter på grunden. Den flotteste, Le Grand Velum, er anbragt i en drivhuslignende struktur. Tre faste menuer tilbyder opfindsomme, smukt præsenterede retter med årstidens råvarer. Du bør ikke forsømme desserterne, som inkluderer en chokoladekegle på en kiksebund med kirsebærsauce, pannacotta og sorbet.

Le Comptoir Mediterranee (Mediterranean Bistro) tilbyder frisklavede retter som pasta og hjemmelavede saucer.

L’Estaminet er stedet for en let snack med sandwich og kager samt hjemmelavede sorbeter.

Le Café du Parc er tæt på slottet og byder på flere lette snacks.

Praktiske oplysninger

Tlf.: 00 33 (0)2 54 20 99 22

ÅbenChâteau and Grounds dagligt 10.00-18.00

Tjek online for aktuelle entrépriser.

Kom derhen

Chaumont-sur-Loire er mellem Blois og Tours, 115miles sydvest for Paris.

Med bil Tag autorute A10 og A86 og tag frakørsel Blois (afkørsel 17) eller Amboise (afkørsel 18), følg derefter skiltene til Chaumont, som er på D952.

Med tog Dagligt fra Paris Gare d'Austerlitz på linjen Orleans – Tour. Gå ud ved Onzain og tag en taxa derfra.

Anbefalede: