5 berømte Mumbai Ganesh Idols

Indholdsfortegnelse:

5 berømte Mumbai Ganesh Idols
5 berømte Mumbai Ganesh Idols

Video: 5 berømte Mumbai Ganesh Idols

Video: 5 berømte Mumbai Ganesh Idols
Video: 2021 New Attractive Ganpati Idols at Mauli Arts Mumbai || Mumbai Cha Ganpati 2024, April
Anonim
Lalbaugcha Raja
Lalbaugcha Raja

Hvert år i enten august eller september fejrer hinduer Ganeshs fødselsdag, den elefanthovedede Gud, under Ganesh Chaturthi-festivalen. Under festivalen gør mange tilbedere i Mumbai et punkt for at besøge nogle af byens mest populære idoler, hvoraf nogle endda trækker over en million mennesker om dagen. Køerne og menneskemængderne under festivalen kan være meget lange og svære at navigere i, så læs op om, hvad du kan forvente på forhånd, hvis du planlægger at opleve dette.

Lalbaugcha Raja

Lalbaugcha Raja
Lalbaugcha Raja

Lalbaugcha Raja, kongen af Lalbaug, er uden tvivl den mest berømte Ganesh-statue i Mumbai og den mest besøgte. Mandalen (arrangørgruppen) blev dannet i 1934, og Kambli-familien fra Kambli Arts har lavet idolet siden 1935. Dets legendariske design er nu patentbeskyttet. Hvis du vil se de længder, folk er parate til at gå til for hengivenhed, er Lalbaugcha Raja idolet at besøge. Det trækker i gennemsnit 1,5 millioner mennesker om dagen! Folk tror, at dette Ganesh-idol kan opfylde deres ønsker, og der er en masse medieopmærksomhed på det.

Der er to hovedlinjer for at se idolet: en generel Mukh Darshan-linje og en speciel Navas Charan Sparsh Darshan-linje for dem, der ønsker at afgive et løfte eller få et ønske opfyldt (navaer) og røre ved idolets fødder. Navas Darshan-linjen tager hengivne lige til idolets fødder, mens Mukh Darshan-linjen tilbyder udsigt (darshan) fra en afstand på omkring 10 meter væk.

Kinjen til Mukh Darshan nærmer sig typisk idolet fra Garam Khada Maidan og løber langs Doctor B. Ambedkar Road, Dattaram Lad Marg, TB Kadam Marg og Rani Baug. Navas Darshan-linjen dannes langs G. D. Ambekar Marg og Dinshaw Petit Marg (Ambewadi). Det er placeret i Putlabai Chawl, ved siden af Lalbaug politistation på Lalbaug-markedet i det centrale Mumbai.

Selv om Navas Darshan-linjen er bedre administreret i disse dage, kan du stadig forvente at vente op til 15 timer (eller mere), afhængigt af hvornår du rejser. Ventetider på syv til 10 timer kan forventes i Mukh Darshan-linjen, når der er travlt. Ellers er det en time eller to. Der er åbent hele døgnet. Den travleste tid er dog om aftenen indtil midnat.

Optoget for fordybelsen (visarjan) starter typisk kl. 10.00 fra Lalbaug-markedet på festivalens sidste dag og tager følgende rute: Bharat Mata Theatre, Sane Guruji Marg, Byculla Railway Station, Clare Road, Nagpada, Dunkan Road, Don Taki, Sant Sena Maharaj Marg (Kumbharwada), Suthar Gully, Madhav Baug, C. P. Tank, V. P. Road, Operahuset, Girgaum Chowpatty. Nedsænkningen sker kl. 8.00 næste morgen ved hjælp af en speciel tømmerflåde.

Ganesh Galli Mumbaicha Raja

Mumbaicha Raja
Mumbaicha Raja

Mumbaicha Raja, i Ganesh Galli (Lane), er kun et par baner væk fra Lalbaugcha Raja og også meget populær. Mandalen er godkendt for sine nye nye temaer hvert år, ofte en kopi af et berømt sted i Indien. Det blev dannet til fordel for møllearbejderne i 1928, hvilket gør det til det ældste idol i området. Det er vigtigt, at brugen af Gips af Paris er blevet reduceret for at forhindre forurening. Ventetiden kan være så lidt som 20 minutter, eller et par timer og myldretiden er om eftermiddagen og natten fra kl. 15.00 til kl. 02.00

Optoget for fordybelsen (visarjan) på festivalens sidste dag starter typisk fra kl. 8 og tager følgende rute: Dr. S. S Rao Road, Ganesh Cinema, Chinchpokli Bridge, Arthur Road Corner, Saat Rasta, Sane Guruji Marg, Agreepada, Dr. Bhadkamkar Marg, Operahuset, Wilson College, Girgaum Chowpatty. Fordybelsen er afsluttet klokken 20.30. samme dag.

Khetwadicha Ganraj

Khetwadi Ganraj
Khetwadi Ganraj

Den prisvindende Khetwadicha Ganraj anses for at være et af de mest spektakulære Ganesh-idoler i Mumbai. Mandalen blev etableret i 1959, men blev berømt i 2000, da den lavede det højeste Ganesh-idol i indisk historie, der stod 40 fod højt. Idolet er pyntet med ægte guldsmykker og prydet med diamanter.

En ekstra attraktion, når du besøger Khetwadi Ganraj, er, at der er et Ganesh-idol i næsten hver bane i området - så du har masser at se! Det er bedst at besøge i løbet af dagen, fordi spidsbelastningstiden plejer at være om aftenen fra skumring til midnat.

GSB Seva Kings Circle

GSB Seva Kings Circle
GSB Seva Kings Circle

Idolet fra GSB Seva Kings Circle er kærligt kendt som Mumbais guldGanesh. Ja, det er rent guld, det er prydet med - mere end 60 kg af det! Mandalen, der ofte angives at være den rigeste i byen, blev grundlagt af Gowd Saraswat Brahmin-samfundet fra Karnataka i 1954. De har haft fremgang i Mumbai, og som et tegn på respekt for byen, gennemfører de forskellige sociale programmer sammen med en storslået fejring af Ganesh-festivalen.

Idolet er altid et miljøvenligt, lavet af ler. Mandalen er også karakteristisk, fordi der ikke er noget af det sædvanlige indspillede musik der. I stedet spilles traditionelle indiske musikinstrumenter, der bruges i sydindiske templer. Et praktisk aspekt ved denne mandal er, at den har en forhøjet gangbro, der er indrettet til at hjælpe med at se idolet. Dette Ganesh-idol bliver kun i de første fem dage af festivalen, så prøv at se det så tidligt som muligt.

Andhericha Raja

Andhericha Raja
Andhericha Raja

Andhericha Raja er for Mumbais forstæder, hvad Lalbaugcha Raja er for det sydlige Mumbai. Mandalen blev etableret i 1966 af arbejderne fra tobaksfirmaet Tata Special Steel og Excel Industries Ltd, som flyttede fra Lalbaug for at være tættere på deres fabrikker.

Sammenlignet med mange andre berømte mandaler i Mumbai er idolet ikke så tårnhøjt eller imponerende. Det har dog ry for at opfylde ønsker. Mandalens tema er norm alt en kopi af et betydningsfuldt tempel i Indien. Idolet er det eneste i Mumbai, der er nedsænket på Sankashti Chaturthi, hvilket er omkring fem dage efter Anant Chaturdashi (den sidste dag på festivalen, hvor store idoler almindeligvis nedsænkes). Kjolekonservativt med tildækket ben, ellers får du ikke adgang.

Optoget til fordybelsen starter typisk kl. på Sankashti Chaturthi og følger denne rute: Azad Nagar II, Veera Desai Road, JP Road Amboli, SV Road, Andheri Market, Navrang Cinema, Sony Mony, Apna Bazar, Indian Oil Nagar Junction, Four Bungalows, Seven Bungalows, Versova Bus Depot, og endelig til Versova landsby. Det tager omkring 20 timer.

Anbefalede: