At komme til Pennsylvania Station i New York City

Indholdsfortegnelse:

At komme til Pennsylvania Station i New York City
At komme til Pennsylvania Station i New York City

Video: At komme til Pennsylvania Station i New York City

Video: At komme til Pennsylvania Station i New York City
Video: How to get to Manhattan by train from JFK airport | NYC travel guide 2024, Kan
Anonim
Folk kører på en rulletrappe inden for den nye indgang til Penn Station og Moynihan Train Hall den 10. marts 2021 i New York City
Folk kører på en rulletrappe inden for den nye indgang til Penn Station og Moynihan Train Hall den 10. marts 2021 i New York City

Som New York Citys travleste pendlerknudepunkt betjener Pennsylvania Station (mere kendt som Penn Station) tre passagerjernbanelinjer: Amtrak, New Jersey Transit og Long Island Railroad. Stationen forbinder også til New York Citys undergrundsbane, Penn Plaza og Madison Square Garden og ligger kun en kort gåtur fra Herald Square i Midtown Manhattan.

Hovedindgangen til Penn Station er placeret på 7th Avenue mellem 31st og 33rd street, men der er også indgange via metrostationer på 34th Street og 7th Avenue og på 34th Street og 8th Avenue. Penn Station er altid åben. I 2021 åbnede den helt nye Moynihan Hall på tværs af gaden mellem 31st og 33rd street. Den nye hal betjener Amtrak- og Long Island Railroad-passagerer, men spor 1 til 4, er kun tilgængelige via den gamle placering.

Image
Image

Sådan kommer du dertil

Penn Station er let tilgængelig med metro via 1, 2 og 3 togene til 34th Street og 7th Avenue, som tager dig direkte til stationen eller N, Q og R eller B, D, F, og M-tog til 6th Avenue og 34th Street, nær Macy's og Herald Square. Derudover A-, C- og E-togeneforbinder dig til nærliggende 34th Street og 8th Ave med underjordisk adgang til Penn Station, og der er også 7 stop ved 34th Street ved den nærliggende Hudson Yards. Desuden er M34 Bus Service den eneste MTA-bybus, der forbinder direkte til Penn Station.

togoperatører

Tre togoperatører baserer deres ankomster og afgange ind og ud af New York City i Pennsylvania Station: Amtrak, New Jersey Transit (NJT) og Long Island Railroad (LIRR).

Amtrak tilbyder kort- og langdistancetransit til destinationer i USA og Canada, herunder Montreal, Boston, Albany og Philadelphia. I mellemtiden kører New Jersey Transit-togene fra Penn Station til forskellige destinationer på tværs af staten New Jersey, inklusive Newark Lufthavn, og Long Island Rail Road kører over 700 tog dagligt, der transporterer over 300.000 rejsende til og fra alle punkter langs Long Ø.

LIRR fra Penn Station forbinder dig også med Jamaica Station, som giver adgang til John F. Kennedy International Airport (JFK) via AirTrain, ligesom A- og C-metrolinjerne. Der er ingen direkte adgang til LaGuardia Lufthavn (LGA) fra Penn Station.

Stationslayout

Hvis du lærer, hvor du kan finde disse togknudepunkter og layoutet af Penn Station før din rejse, hjælper du dig med at undgå unødig rejsestress som at gå glip af et tog, fordi du er faret vild på stationen. Den gamle Penn Station har to hovedniveauer over togperronerne - den øvre og den nedre gang - som begge er tilgængelige med elevatorer, rulletrapper og trapper. Moynihan Hall har en overdelniveau og et gadeniveau.

  • Moynihan Train Hall Øvre niveau: På dette niveau finder du Amtrak Metropolitan Lounge og postkontoret.
  • Moynihan Train Hall Gadeniveau: Dette er hovedbanegården, hvor du kan købe billetter til Amtrak og LIRR og få adgang til spor 5 til 17.
  • Upper Concourse: I den gamle station kan du få adgang til Amtrak (spor 7 til 16) og NJ Transit (spor 1 - 10).
  • Lower Concourse: Kun tilgængelig i den gamle Penn Station, hvor du finder flere porte til alle spor og A, C, E metrolinjer. På dette niveau kan du tage forbindelsesbanen mellem den gamle Penn Station og Moynihan Hall.
Jane Jacobs og andre kæmpede for at redde Penn Station fra nedrivning, 1963
Jane Jacobs og andre kæmpede for at redde Penn Station fra nedrivning, 1963

Historie og fremtid for Pennsylvania Station

Den originale Penn Station-bebudet som et "arkitektonisk mesterværk i pink marmor" - blev bygget i 1910 og designet af den legendariske McKim, Meade og White. I mere end 50 år var New Yorks Penn Station et af landets travleste passagertogknudepunkter, men togrejsen faldt dramatisk med fremkomsten af jetmotoren.

Som et resultat blev den underudnyttede Penn Station revet ned i 1960'erne for at gøre plads til Madison Square Garden og den nye, mindre Penn Station. Ødelæggelsen af dette arkitektoniske vartegn i New York vakte forargelse og siges at være den vigtigste katalysator for mange af New Yorks nuværende vedtægter for bevarelse af vartegn.

I 2018 byggede den helt nye togstation iden storslåede Farley Post Office Building (et vartegn også designet af McKim, Meade og White) begyndte. Opkaldt Moynihan Station efter mangeårige New York-senator Daniel Patrick Moynihan - stationens hovedsal er nu placeret i det gamle postsorteringsrum, som har 92 fod højt til loftet og et glasatrium, der fylder det rummelige venteområde med lys. Byggeriet af hallen blev afsluttet i 2021, og flere planer om en foodcourt og nye western-togtunneller er i værk.

Anbefalede: