Kom rundt i Kolkata: Guide til offentlig transport
Kom rundt i Kolkata: Guide til offentlig transport

Video: Kom rundt i Kolkata: Guide til offentlig transport

Video: Kom rundt i Kolkata: Guide til offentlig transport
Video: How to use Public Transportation in Oslo (a guide) 2024, Kan
Anonim
Taxaer og en blå bus på en gade i Kolkata
Taxaer og en blå bus på en gade i Kolkata

Kolkata, hovedstaden i Vestbengalen, er en klassisk sammenstilling af gammelt og nyt. Byens transport afspejler også dette, hvor hurtig massetransport møder håndtrukne rickshaws. Indian Railways kontrollerer metrotogsystemet, mens West Bengal Transportation Corporation (WBTC) kører busser, sporvogne/gadevogne og færger. WBTC introducerede for nylig et ubegrænset endags, alt-i-én rejsepas på 100 rupees til problemfri rejse på tværs af disse tjenester. Budgetbevidste besøgende vil dog finde toget som mest nyttigt, især hvis de rejser mellem byens nord og syd. Hvis du er på vej tværs over byen, er taxaer eller app-baserede førerhuse som Uber den mest bekvemme mulighed. Sådan navigerer du transport i Kolkata, så du kan få mest muligt ud af din rejse.

Sådan kører man i Kolkata Metro-tog

Kolkata Metro åbnede i 1984. Det var Indiens første hurtige transitsystem og første underjordiske jernbane, selvom dele af den er over jorden. På trods af at det ikke er så moderne som andre metrosystemer i Indien, er det velholdt og giver en anstændig service. Metroens hovedlinje er en nord-syd-korridor. Men flere nye linjer er ved at blive bygget, herunder en tiltrængt øst-vest korridor, der forbinder Howrah Maidan medS alt Lake (dette vil være den første undersøiske metrolinje i Indien). Når den er færdig, vil den forbinde Kolkatas to travleste jernbaneterminaler (Howrah og Sealdah) og to af dets største forretningsdistrikter (BBD Bagh og S alt Lake City Sector V).

  • Ruter: To metrolinjer er i drift lige nu. Linje 1 (nord-syd) kører fra Noapara i Kolkatas nord nær Netaji Subhas Chandra Bose Lufthavn, gennem Esplanade i hjertet af byen, til Kavi Subhash Metro Station ved New Garia i syd. Linje 2 (øst-vest) er i øjeblikket funktionel fra S alt Lake Sector V til Phoolbagan.
  • Typer af kort: Poletter er praktiske til enkeltrejser, mens genopladelige smartkort er at foretrække for almindelige rejsende. Et Smart Card, der giver ubegrænsede ture for turister, er også tilgængeligt. Det koster 250 rupees for en dag eller 550 rupees for tre dage.
  • Billetter: Priserne er baseret på tilbagelagt afstand og varierer fra 5 rupees til 25 rupees for en enkelt rejse, én vej. Et billetprisskema er tilgængeligt online.
  • Sådan betaler du: Poletter og smartkort kan købes på metrostationer. Smart Cards koster fra 100 rupees, hvilket inkluderer et depositum på 60 rupees. En minimumsaldo på 25 rupees skal opretholdes. Smart Cards kan genoplades ved billetskranker, genopladningsautomater på stationerne eller online (hvis du har et indisk bankkort og mobiltelefonnummer).
  • Åbningstider: På linje 1 kører togene fra kl. 07.00 til 22.30 mandag til lørdag og fra kl. 9 om søndagen. Der er afgange hvert 6. til 15. minut, medhyppigste tjenester mellem 9.00 og 20.00. Togene på linje 2 kører fra 8.00 til 20.00. Tidsplaner kan ændres, og en tidsplan er tilgængelig online.
  • Vigtige ting at vide: Visse sektioner af hver vogn er reserveret til kvinder, ældre borgere og fysisk handicappede passagerer.
  • Tip: Download den officielle Kolkata Metro-jernbaneapp (kun Android-enheder) til toginformation og genopladning af smartkort.

Bussen i Kolkata

Kolkatas omfattende netværk af busser vil tage dig over alt, hvor du vil hen i byen, og det også billigt. Der er dog en stejl indlæringskurve på grund af busruternes kompleksitet. Busserne er en blanding af private og offentligt drevne tjenester af vidt varierende kvalitet. De bedste er de nyeste elektriske modeller med aircondition, men ældre ikke-klimaanlæg er mere udbredte. Der er også privatdrevne minibusser, hvoraf mange afgår fra standpladsen på den østlige side af BBD Bagh.

Billetter kan købes hos konduktørerne ombord på busserne. Det kan dog være en udfordring at bestemme busruterne. WBTC Pathadisha-appen er nyttig, men den er kun tilgængelig på Android-enheder. Alternativt har WBTC-webstedet nogle oplysninger om ruter og priser. Billetter til WBTC-busser starter fra 8 rupier for tjenester uden aircondition og 20 rupier for tjenester med aircondition. Priserne for private busser er højere og starter fra 20 rupier for ikke-aircondition og 50 rupier for airconditionerede tjenester.

Visse WBTC-busruter gårvia Kolkata lufthavn. Disse er VS1 og VS14 Lufthavn til Esplanade, VS2 Lufthavn til Howrah Station, V1 Lufthavn til Tollygunge, AC40 Lufthavn til Howrah Maidan og S10 Lufthavn til Nabbana. Busserne afgår fra foran terminalen hvert 10.-30. minut mellem kl. 8.00 og 21.30. Der er også en natservice, inklusive NS1 og NS10 fra lufthavnen til Howrah Station.

Sporvogne (gadebiler) i Kolkata

Sporvejen i Kolkata er en rest fra den britiske kolonitid, og dateres tilbage til 1902 og er den ældste sporvogn i Asien. At tage en tur med en sporvogn er en atmosfærisk, sjov måde at opleve Kolkata og dens arv. Sporvognene er langsomme og passerer gennem interessante gamle dele af byen, hvilket gør dem ideelle til sightseeing. Seks sporvognsruter er i øjeblikket funktionelle og kører nord-syd: Rute 5 Shayambazar-Esplanade, Rute 11 Shayambazar-Howrah Bridge, Rute 18 Bidhannaghar-Howrah Bridge, Rute 25 Gariahat-Esplanade, Rute 24/29 Tollygunge-Ballygunge og Rute 36 Khidderpurge - Esplanade. Detaljer om ruter er tilgængelige online. Billetter til en enkeltrejse koster 6 til 7 rupees.

En speciel Paat Rani (Jute Queen) turistsporvognsservice kører også fire daglige rundture fra Esplanade Tram Depot til Tram World-museet ved Gariahat Tram Depot. Juteprodukter udstilles og sælges inde i sporvognen. Prisen er 99 rupier for turen plus 30 rupier for museumsadgang.

Færger i Kolkata

Færger krydser Hooghly-floden og er nyttige til at undgå overbelastede veje, især i myldretiden. Færgerne afgår fra ghats langs floden hver 15til 20 minutter fra 8.00 til 20.00. De vigtigste ghats på Kolkata-siden er Chandpal Ghat (ved siden af Babu Ghat), Shipping Corporation Ghat, Fairlie Place Ghat (for forretningsdistriktet Dalhousie BBD Bagh), Armenian Ghat, Ahiritola Ghat, Sovabazar Ghat, Bagbazar Ghat (for Kumartuli, hvor Durga idoler er håndlavede). På Howrah-siden er de vigtigste ghats Howrah Station, Golabari Ghat, Bandha Ghat, Ramkrishnapur Ghat og Belur Ghat (for Belur Math). Forvent at betale op mod 6 rupees for en billet.

Taxaer i Kolkata

Du vil støde på Kolkatas ikoniske gule ambassadør-taxaer over hele byen. De kan flages ned fra vejkanten og bør oplades i metermål. Priserne starter ved 30 rupees og stiger med 3 rupees for hver 200 meter efter de første 2 kilometer.

Rideshare-apps såsom Uber og Ola (den indiske ækvivalent) er populære i Kolkata. Prisen omfatter en basispris på 47 rupees for afhentning plus en minimumspris på 63 rupees. Prisen pr. kilometer er 8,40 rupees.

Auto Rickshaws i Kolkata

Auto-rickshaws kører på faste ruter i Kolkata. De deles med andre passagerer, og du kan hoppe på og af over alt på ruten. Prisen er omkring 10 rupier for rejsen. Men i lighed med busser i Kolkata kan ruterne være svære at tyde, hvis du ikke er bekendt med dem.

Uber er desuden begyndt at tilbyde Uber Toto-tjenester ved hjælp af en flåde på 500 ikke-forurenende elektriske rickshaws. Rickshawerne kan bookes på appen til en pris på 30 rupees basispris plus et reservationsgebyr på 15 rupees og et minimumbilletpris på 30 rupier. De opererer i Howrah, Barasat og Madhyamgram i North Kolkata og Rajarhat og S alt Lake i East Kolkata.

Hand-Pulled and Cycle Rickshaws i Kolkata

Kolkata er en af de få byer i verden, der stadig har håndtrukne rickshaws. I disse dage er de for det meste placeret i områder som New Market, College Street og Burrabazar i det centrale Kolkata. En billetpris på 20 rupees er rimelig, men tip vil blive værdsat.

Allestedsnærværende cykelrickshaws bliver erstattet af batteridrevne e-rickshaws i flere områder af byen. Du bliver nødt til at forhandle prisen.

Tip til at komme rundt i Kolkata

  • Gaderne i Kolkata går ofte under mere end ét navn, efter at de er blevet omdøbt af på hinanden følgende regeringer som en del af afkoloniseringen. Du vil opdage, at beboere og taxachauffører ofte refererer til gader med deres bedre kendte gamle navne. Nogle eksempler er: Camac Street (Rabanindranath Thakur Sarani), Park Street (Mother Teresa Sarani), Elgin Road (Lala Lajpat Rai Sarani) og Ballygunge Circular Road (Promothesh Baruah Sarani).
  • Husk på, at Kolkata har adskillige ensrettede gader, der vender retningen på bestemte tidspunkter af dagen (norm alt morgen og eftermiddag) for at lette trafikken til og fra det centrale forretningsdistrikt. Dette får også busruterne til at skifte. Google Maps viser de ensrettede gader.
  • Køb et sporvognspas til 100 rupees for gratis adgang til Tram World-museet, samt ubegrænset rejse med alle sporvogne for dagen. Dette inkluderer den særlige Paat Rani (Jute Queen) turistsporvogn.
  • Offentlig transport kan undgås i myldretiden, da det bliver virkelig overfyldt og ubehageligt.
  • Tag Ahiritola/Sovabazar-Howrah-færgen for en spektakulær udsigt over Howrah-broen. Dakshineswar-Belur-færgen giver en enestående udsigt over Vivekananda Setu- og Nibedita Setu-broerne.

Anbefalede: