Italiens geografi: kort og geografiske fakta

Indholdsfortegnelse:

Italiens geografi: kort og geografiske fakta
Italiens geografi: kort og geografiske fakta

Video: Italiens geografi: kort og geografiske fakta

Video: Italiens geografi: kort og geografiske fakta
Video: Italien - Geografi och historia 2024, April
Anonim
Et kort over Italien, der også markerer større byer og landskaber
Et kort over Italien, der også markerer større byer og landskaber

Italien er et middelhavsland beliggende i det sydlige Europa. Det grænser op til Adriaterhavet på østkysten, det Tyrrhenske Hav på vest- eller middelhavskysten og Det Ioniske Hav mod syd. I nord grænser Italien op til landene Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien.

Det italienske fastland er en lang halvø, der ligner en høj støvle, så meget, at landet ofte omtales som "støvlen", hvor Puglia-regionen i sydøst er "støvlens hæl" og Calabrien-regionen i sydvest er "støvlens tå".

Italien blev først et samlet land i 1861, selvom halvøen har flere tusinde års historie før det.

Italien er kendt for sit middelhavsklima, som hovedsageligt findes ved kysten. Inde i landet er det generelt køligere og vådere, men norm alt varmere om sommeren. Syditalien har et varmt og for det meste tørt klima, mens det nordlige har mere et alpint klima, der får masser af sne om vinteren.

Kort over Italien

Kort over Italien
Kort over Italien

Italiens areal er 116.650 kvadrat miles (301.340 kvadratkilometer), inklusive øerne Sardinien og Sicilien, hvilket gør det kun lidtstørre end staten Arizona i USA. De små suveræne nationer Vatikanstaten og San Marino er enklaver i Italien.

Italien er opdelt i 20 forskellige regioner, herunder øerne Sicilien og Sardinien i Middelhavet, som hver er en separat region. Hver region har sin egen unikke kultur, skikke og køkken, så du vil finde mange forskelle mellem regioner i nord og regioner i syd. Den centrale Italien-region Toscana er nok den mest kendte og mest besøgte af turister. Se dette kort over Italiens regioner for deres placeringer og flere oplysninger om dem.

Italiens befolkning er lidt over 60.400.000 mennesker. Selvom den italienske fødselsrate er lav, stiger befolkningen på grund af indvandrere, der kommer ind i landet. Befolkningstætheden er omkring 200 mennesker per kvadratkilometer. Mens der tales italiensk i hele landet, tales der stadig mange regionale dialekter.

Den største italienske by er Rom, med en befolkning på 4,2 millioner mennesker. Rom er også hovedstaden og står i spidsen for listen over bedste italienske byer at besøge.

Italienske bjergkæder og vulkaner

Violette blomster og grønne enge indrammer Mont Blanc-massivet ved daggry, Graian Alps, Courmayeur, Aosta-dalen, Italien, Europa
Violette blomster og grønne enge indrammer Mont Blanc-massivet ved daggry, Graian Alps, Courmayeur, Aosta-dalen, Italien, Europa

Omkring 40 % af Italiens land er bjergrigt og byder på fantastiske steder at stå på ski om vinteren og vandre om sommeren. Der er to store bjergkæder, Alperne og Appennino eller Appenninerne. Alperne i nord er opdelt i regioner kaldet, fra vest til øst, Occidentali,Centrali og Orientali og er på grænsen til Frankrig, Østrig og Schweiz.

Rygraden i Italien er dannet af den nord-syd-trendende Appennino-kæde. Dolomitterne er virkelig en del af Alperne, der ligger i Sydtyrol, Trentino og Belluno. Det højeste punkt i Italien er Monte Bianco (Mont Blanc) på 15.781 fod i Alperne ved den franske grænse.

Bjerget Vesuv, i det sydlige Italien nær Napoli, er den eneste aktive vulkan på det europæiske fastland. Det var Vesuv, der begravede den berømte romerske by Pompeji, hvis ruiner er et populært turiststed. På øen Sicilien er Etna-bjerget, som også stadig er aktivt, en af verdens største vulkaner.

Floder og søer i Italien

Gardasøen, Italien
Gardasøen, Italien

Floder i Italien svarer til nogle af de store turistdestinationer. Po-floden starter i Alperne i nord og løber østpå fra byen Torino til østkysten og Adriaterhavet, og går gennem den meget frugtbare Po-dal. Ved flodens ende er Po-deltaet et interessant sted at besøge.

Arno-floden flyder fra de nord-centrale Appenninerne gennem byerne Pisa og Firenze (hvor den krydses af den berømte Ponte Vecchio) og munder ud i Det Tyrrhenske Hav på vestkysten.

Tiberfloden flyder fra Appenninerne og går sydpå gennem byen Rom og munder også ud i Det Tyrrhenske Hav.

Italien har mange søer, især i den nordlige del af landet. Gardasøen er den største italienske sø, med en afstand omkring søen på 158 kilometer,eller omkring 100 miles.

Anbefalede: