Navne, kaldenavne og geografi i staten Hawaii

Indholdsfortegnelse:

Navne, kaldenavne og geografi i staten Hawaii
Navne, kaldenavne og geografi i staten Hawaii

Video: Navne, kaldenavne og geografi i staten Hawaii

Video: Navne, kaldenavne og geografi i staten Hawaii
Video: Топ 10 самых больших стран в мире по площади. 2024, Kan
Anonim
USS Arizona mindesmærke
USS Arizona mindesmærke

Forståelse af stednavne i staten Hawaii er et vigtigt første skridt i planlægningen af din rejse til Hawaii-øerne. Det hele begynder med at forstå navnene på selve øerne, da selv dette kan være forvirrende for en førstegangsbesøgende. Ud over deres ønavne og amtsnavne har hver ø et eller flere kaldenavne.

Når du har fået dem på det rene, kan du begynde at se på, hvad hver ø har at tilbyde dig til din rejse.

Staten Hawaii

Staten Hawaii består af otte store øer og en anslået befolkning på 1,42 millioner i 2018. I rækkefølge efter de mest folkerige er øerne Oʻahu, den store ø Hawaii, Maui, Kauaʻi, Molokaʻi, Lanaʻi, Niʻihau og Kahoʻolawe.

Staten Hawaii består af fem amter: Hawaii County, Honolulu County, Kalawao County, Kauaʻi County og Maui County.

For at forstå de navne, du vil se på hele dette websted og i hele staten Hawaii, er det vigtigt at genkende alle disse navne. Lad os se på hver af øerne individuelt.

Kualoa Ranch
Kualoa Ranch

Øen O'ahu

O'ahu, med tilnavnet "The Gathering Place" er den mest folkerige ø i staten Hawaii med et estimat for 2015 på 998.714mennesker og et areal på 597 kvadratkilometer. På O'ahu finder du Honolulu, statens hovedstad. Faktisk er det officielle navn for hele øen byen og amtet Honolulu.

Alle på Oʻahu bor teknisk set i Honolulu. Alle andre stednavne er blot lokale bynavne. Lokalbefolkningen kan sige, at de bor i for eksempel Kailua. Teknisk set bor de i byen Honolulu.

Honolulu er den vigtigste havn for staten Hawaii, det største forretnings- og finanscenter og uddannelsescentret i staten Hawaii.

Oʻahu er også det militære kommandocenter i Stillehavet med adskillige militærbaser på tværs af øen, herunder den amerikanske flådebase i Pearl Harbor. Honolulu International Airport er statens største lufthavn, og hvor de fleste internationale fly ankommer.

Waikiki og den verdensberømte Waikiki Beach ligger også på Oʻahu, kort afstand fra centrum af Honolulu. Også placeret på øen Oʻahu er så berømte steder som Diamond Head, Hanauma Bay og North Shore, hjemsted for nogle af verdens bedste steder at surfe.

Panoramaudsigt over havet mod himlen under solnedgang
Panoramaudsigt over havet mod himlen under solnedgang

Hawaii Island (Big Island of Hawaii)

Hawaii Island, mere almindeligt kendt som "The Big Island of Hawaii", har en befolkning på 196.428 og et areal på 4.028 kvadratkilometer. Hele øen udgør Hawaii County.

Øen omtales oftest som "Big Island" på grund af dens størrelse. Du kunne passe alle syv andre øer inde på øen Hawaii og stadig have masser af pladstilbage.

The Big Island er også den nyeste af Hawaii-øerne. Faktisk vokser øen stadig hver dag på grund af dens mest berømte vartegn - Hawaii Volcanoes National Park, hvor Kilauea Volcano har været i udbrud kontinuerligt i over 33 år.

Det meste af Big Island består af to enorme vulkaner: Mauna Loa (13.679 fod) og Mauna Kea (13.796 fod). Faktisk betyder Mauna Kea "hvidt bjerg" på det hawaiiske sprog. Det sner faktisk på toppen om vinteren.

The Big Island er geologisk forskelligartet med næsten alle jordens store geologiske zoner undtagen Arktis og Antarktis. Den har endda sin egen ørken, Kau-ørkenen.

Øen har mange smukke vandfald, dybe dale, tropiske regnskove og vidunderlige strande. Øen er hjemsted for den største privatejede ranch i USA, Parker Ranch.

Alle slags landbrugsprodukter dyrkes på Big Island, herunder kaffe, sukker, macadamianødder samt kvæg. De to store byer på øen er Kailua-Kona og Hilo, en af de vådeste byer på jorden.

Det farverige Haleakala-krater, Maui, Hawaii
Det farverige Haleakala-krater, Maui, Hawaii

Øen Maui

Maui er en af de fire øer, der udgør Maui County. (De andre er øerne Lanaʻi, det meste af øen Molokaʻi og øen Kahoʻolawe.)

Avskabet Maui har en anslået befolkning på 164.726. Øen Maui har et areal på 727 kvadratkilometer. Det kaldes ofte som "Valley Isle" og bliver ofte kåret som bedste ø iverden.

Øen består af to store vulkaner adskilt af en stor central dal.

Den centrale dal er hjemsted for Kahului Lufthavn. Det er også her, de fleste af øens virksomheder ligger – i byerne Kahului og Wailuku. Meget af den centrale dal består af sukkerrørsmarker, men den sidste sukkerrørsafgrøde blev høstet i 2016.

Den østlige del af øen består af Haleakala, den største sovende vulkan i verden. Dens indre minder dig om Mars' overflade.

På skråningerne af Haleakala ligger Upcountry Maui, hvor de fleste af de fantastiske produkter og blomster på Maui dyrkes. De opdrætter også kvæg og heste i dette område. Langs kysten ligger Hana Highway, en af de mest berømte og naturskønne køreture i verden. Langs den sydlige kyst ligger feriestedet South Maui.

Den vestlige del af øen er adskilt fra den centrale dal af West Maui-bjergene.

Langs den vestlige kyst ligger de berømte resort- og golfområder i Kāʻanapali og Kapalua samt Hawaiis hovedstad før 1845 og en tidligere hvalfangerhavn, byen Lahaina.

Udsigt over den isolerede halvø Kalaupapa, Molokai omgivet af nogle af de højeste havklipper i verden
Udsigt over den isolerede halvø Kalaupapa, Molokai omgivet af nogle af de højeste havklipper i verden

Lanaʻi, Kahoʻolawe og Molokaʻi

Øerne Lanaʻi, Kahoʻolawe og Molokaʻi er de tre andre øer, der udgør Maui County.

Lanaʻi har en befolkning på 3.135 og et areal på 140 kvadratkilometer. Den plejede at få tilnavnet "Ananas-øen", da Dole Company ejede en enorm ananasplantage der. Desværre dyrkes der ikke længere ananas på Lanaʻi.

Nu kan de godt lide at kalde sig "den afsondrede ø". Turisme er den største industri nu på Lanai. Øen er hjemsted for to feriesteder i verdensklasse.

Molokaʻi har en befolkning på 7.255 og et areal på 260 kvadratkilometer. Den har to kaldenavne: "Friendly Isle" og "Most Hawaiian Isle." Det har den største befolkning af indfødte hawaiianere på Hawaii. Få besøgende kommer til Molokaʻi, men dem, der gør, kommer derfra med en ægte hawaiiansk oplevelse.

Langs øernes nordkyst er de højeste havklipper i verden og en halvø på 13 kvadratkilometer under de høje klipper kaldet Kalaupapa, Hansen's Disease-bosættelsen, officielt kaldet Kalawao County (befolkning 90), en national historisk Park.

Kahoʻolawe er en ubeboet ø på 45 kvadratkilometer. Det blev engang brugt til måløvelse af den amerikanske flåde og luftvåben, og på trods af en kostbar oprydning er der stadig mange ueksploderede granater. Ingen må gå i land uden tilladelse.

Fern Grotte
Fern Grotte

Kauaʻi og Niʻihau

De to Hawaii-øer, der ligger længst mod nordvest, er øerne Kauaʻi og Niʻihau.

Kauaʻi har en anslået befolkning på 71.735 og et areal på 552 kvadratkilometer. Den omtales ofte som "Haveøen" på grund af dens storslåede natur og frodige vegetation. Øen har mange smukke vandfald, hvoraf de fleste kun kan ses fra en helikopter.

Det er hjemsted for Waimea Canyon, den"Stillehavets Grand Canyon", Nā Pali-kysten med sine tårnhøje klipper og smukke Kalalau-dal, og Wailua-floddalen, som er hjemsted for den berømte Fern-grotte.

Kauaʻis solrige sydlige kyst er hjemsted for nogle af øens bedste feriesteder og strande.

Niʻihau har en befolkning på 160 og et areal på 69 kvadratkilometer. Det er en privatejet ø, med husdyravl som dens vigtigste industri. Offentligheden kan kun besøge med tilladelse.

Anbefalede: