10 retter til bestilling på en Hong Kong Cha Chaan Teng

Indholdsfortegnelse:

10 retter til bestilling på en Hong Kong Cha Chaan Teng
10 retter til bestilling på en Hong Kong Cha Chaan Teng

Video: 10 retter til bestilling på en Hong Kong Cha Chaan Teng

Video: 10 retter til bestilling på en Hong Kong Cha Chaan Teng
Video: 4 days in hong kong 2024, April
Anonim
Ananasbolle og andre cha chaan teng lækkerier
Ananasbolle og andre cha chaan teng lækkerier

Få oplevelser indkapsler Hongkongs synkretisme og go-go-ånd som at spise på en cha chaan teng (茶餐廳, bogstaveligt t alt "terestaurant" på kantonesisk kinesisk). For mange Hongkongere er morgenmad på en cha chaan teng en uundværlig start på dagen: de er gode steder at få sandwich, nudelretter, risretter og varme drikke i en fart og til (relativt) lave priser..

Hongkongs cha chaan teng har deres rødder i efterkrigstidens økonomiske boom - et voksende antal Hongkong-kinesere udviklede en appetit på britisk eftermiddagste, men foretrak lokaliserede versioner af de ledsagende fødevarer.

Cha chaan teng'en udviklede sig for at opfylde efterspørgslen med et repertoire af retter, der fusionerede britiske og sydkinesiske elementer for at skabe en døgnåben menu, der var ideel til Hongkong-boere på farten.

Når du går ind i en cha chaan teng, er tiden altafgørende: Den korte service og hurtige forberedelse sikrer, at du er ind og ud med et minimum af besvær. Spar tid ved at beslutte din ordre på forhånd, og vælg fra en af de retter, der er anført her.

Stocking Milk Tea

Hong Kong mælkete
Hong Kong mælkete

Cha chaan teng er bogstaveligt t alt opkaldt efter deres signaturdrik, te. Enhver velrenommeret cha chaanteng tilbyder sin egen mælkete (奶茶, naai cha), norm alt baseret på en nøje bevogtet hemmelig blanding. Tebryggere har en tendens til at blande forskellige typer teblade, inklusive (men ikke begrænset til) ceylon, pu-erh, Assam og oolong.

De grundlæggende ingredienser i mælkete er malede teblade og inddampet mælk på dåse. Først brygges en stærk sort te og filtreres gennem en si, der ligner en silkestrømpe. Den varme te hældes varm i en kop og kombineres derefter med en rigelig portion mælk. Resultatet er en sød og silkeblød drink, der passer godt til alt andet på menuen.

Hvor kan man prøve det: Lan Fong Yuen, 2 Gage Street, Central

Nudler med frokostkød

Luncheon Meat on Noodles, Hong Kong
Luncheon Meat on Noodles, Hong Kong

Frokostkød og nudler? Det er på niveau med kurset i Hong Kong, hvor disse dåsekød er en almindelig komfortmad. Stegte skiver af frokostkød, kogte instant-nudler og et stegt æg med solsiden opad er komponenterne i den solide (hvis s alt) cha chaan teng-standard kaldet tsaan dan gung (餐蛋麵).

I stedet for dyrere spam-mærkekød foretrækker cha chaan teng at bruge kinesisk fremstillet Ma Ling og Great Wall-frokostkød i deres nudelretter. Lokalbefolkningen sværger til kontrasten mellem teksturer lavet af ægget, nudlerne og kødet i retten: et umami-hit med en varieret mundfølelse.

Hvor kan man prøve det: Tsui Wah, 15D-19 Wellington Street, Central

Western Toast

French Toast, Hong Kong
French Toast, Hong Kong

Western toast ligner, men alligevel forskellig fra fransk toast i western-stil. Sai do si(西多士), cha chaan tengs version af retten, bruger en peanutbutter sandwich med skorper trimmet af.

Sandwichen går i en æggedej, derefter en frituregryde; det gyldenbrune resultat toppes med en skive smør og kondenseret mælk inden servering. Det er sødt, dryppende af fedt og en massiv trussel mod dit kredsløb - men det er et godt valg til starten af dagen eller som tømmermændshjælper sent om aftenen.

Where to Try It: Hoi On Cafe, 17 Connaught Rd W, Sheung Wan

Ananasbolle

Bolo Yau, Hong Kong
Bolo Yau, Hong Kong

Der er ingen ananas i ananasbolle eller bolo yau (菠蘿包): navnet kommer fra det ujævne udseende af den ydre skorpe, som mindede spisende om huden på ananas. Denne sprøde, søde bolle er friskbagt hver dag, og server den skåret i halve med en skive smør placeret imellem. Alternativt fyld til bolo yau omfatter røde bønnepasta, cremecreme eller endda røræg.

Bolo yau er meget elsket af lokalbefolkningen - i 2014 føjede Hongkongs regering teknikken til at lave ananasboller til sin lange liste af "Immateriel kulturarv"-genstande.

Where to Try It: Tai Tung Bakery, B02-03, B/F, Lee Tung Avenue, 200 Queen's Road East, Wan Chai

Bagt svinekoteletris

Bagt svinekoteletris, Hong Kong
Bagt svinekoteletris, Hong Kong

For noget mere mættende end boller, gå stort og bestil den klassiske cha chaan teng risret, gok ju pa fan (焗豬排飯) eller bagt svinekotelet med ost og tomatsauce. Den er tung, fed og absolut lækker. En gryderet med stegtris og svinekotelet toppes med tomatsauce og ost og bages derefter til sprød, klistret færdighed.

Der er næsten lige så mange varianter af bagt svinekoteletris, som der er cha chaan teng over hele Hong Kong. Der er ingen hurtige måder at lave denne ret på - svinekoteletter, stegte ris og tomatsauce skal tilberedes separat - men ventetiden vil være det værd.

Hvor kan man prøve det: For Kee Restaurant, 200 Hollywood Road, Sheung Wan

Yuanyang

Yuanyang
Yuanyang

Denne hyperkoffeinholdige variant af mælkete stammer fra Hong Kongs cha chaan teng: yuanyang (鴛鴦) er en blanding af to dele mælkete og en del sort kaffe. Ligesom mælkete kan du vælge at have den varm (yit, 熱) eller kold (dong, 凍); uanset hvad, så er yuanyang en fantastisk genopladning for den trætte turist eller den søvnige lønmodtager, der har brug for at få deres koffein på om morgenen.

Hvor kan man prøve det: Lan Fong Yuen, 2 Gage Street, Central

Wonton Noodle

Wonton noodle, Hong Kong
Wonton noodle, Hong Kong

Hongkongers tager wonton-nudler (wonton min, 雲吞麵) seriøst - mere end én Michelin-stjernerestaurant i Hongkong skylder laurbær til en wonton-nudelsuppe, som alle sværger til. Wonton nudlerne i cha chaan teng er meget enklere sager, men ikke mindre tilfredsstillende for sultne lånere, der leder efter et mættende nudelmåltid.

Disse er ret enkle: ægnudler koges, druknes derefter i bouillon og toppes med wontons fyldt med svinekød og rejer. Det er hurtigt lavet og lige så hurtigt spist af lånere med spisepinde.

Hvor henPrøv det: Mak's Noodle. 77 Wellington Street, Central

Beef Chow Fun

beef chow sjovt, Hong Kong
beef chow sjovt, Hong Kong

Denne kantonesiske klassiske nudelret (gon tsau ao hor, 乾炒牛河) bruger flade risnudler kaldet hor fun, stegt i en wok ved høj varme med oksekød og bønnespirer. Rettens lækkerhed koger ned til kvaliteten af det marinerede oksekød og hor sjove nudler, og den fornuftige mængde sojasovs og svinefedt, der bruges til at tilberede retten.

Spiciness af retten varierer mellem cha chaan teng; du kan kontrollere varmen ved at bede om en flaske varm sovs til din tallerken med oksekød.

Hvor kan man prøve det: Ho Hung Kee, 12/F Hysan Place, 500 Hennessy Road, Causeway Bay

Red Bean Ice

Når sommermånederne rammer Hongkong, begynder cha chaan teng-kunderne at bestille rødbønneis (hong dau bing, 紅豆冰) i enorme mængder. Denne dessert er en isnende sød godbid, der effektivt slår varmen. Sødede røde adzukibønner knuses, druknes i inddampet mælk og sirup og toppes derefter med knust is (og af og til en kugle vaniljeis).

Isens knas står i smuk kontrast til mælkens og adzuki-bønnens respektive krop og mundfornemmelse. Dessertens kulde giver fremragende lindring mod Hong Kongs berygtede varme og fugtighed.

Hvor kan man prøve det: Mido Cafe, G/F 63 Temple Street, Yau Ma Tei. Lukket om onsdagen

"Hele dagen" faste måltider

Hele dagen sat måltid, Hong Kong
Hele dagen sat måltid, Hong Kong

Heldagssættene er, hvad du bestiller, hvis du vil have lidtaf alt: makaronisuppe med skinke (fo teoi tung, 火腿通), røræg, smurt toast og en drink. Denne ret udviklede sig fra den engelske morgenmad - lokale iværksættere satte deres eget lokale spin på retten, og voila, opstod en favorit Hong Kong morgenmad, som stadig kan findes i cha chaan teng over alt.

Where to Try It: Australia Dairy Company, 47–49 Parkes Street, Jordan.

Anbefalede: