Juan Santamaría International Airport Guide
Juan Santamaría International Airport Guide

Video: Juan Santamaría International Airport Guide

Video: Juan Santamaría International Airport Guide
Video: San Jose (SJO) International Airport Costa Rica: How to Get Out Quickly 2024, Kan
Anonim
COSTA RICA-VOLKAN-TURRIALBA-LUFTHAVN
COSTA RICA-VOLKAN-TURRIALBA-LUFTHAVN

Lille, men ren og effektiv, Juan Santamaria International Airport sørger for problemfri ankomst og afgang. De fleste rejsende, der kommer til Costa Rica, bruger denne lufthavn, så den kan blive travl, og der vil sandsynligvis være en kø ved immigration, når du ankommer. Der er ikke mange iøjnefaldende butikker eller faciliteter, men servicen er glat, skiltningen er tydelig, faciliteterne er velholdte, og Wi-Fi er gratis. Trafikken til og fra lufthavnen er ofte tung, så planlæg derefter og giv god tid. Har du brug for inspiration til, hvordan du bruger din tid i Costa Ricas hovedstad? Se vores artikel om 48 timer i San José.

Juan Santamaria International Airport Kode, Beliggenhed og Kontakt

  • Lufthavnskode: SJO
  • Placering: San José, Costa Rica
  • Websted
  • Flysporing
  • Kort
  • Telefonnummer: +506 2437-2400

Vid før du går

Juan Santamaria International Airport er en velsmurt maskine: enkel, ren, sikker og effektiv med nødvendige tjenester og en håndfuld butikker og spisesteder. Der er kun én terminal med 20 porte, så det er nemt og ligetil at navigere. Costa Rica er et populært turistmål, så bliv ikke overrasket over at finde en lang kø ved immigration påankomst, og vær forberedt på at give navn og adresse på de boliger, du skal bo på. Der er en exitskat på $29. Mange flyselskaber inkluderer nu dette i prisen på dine flyvninger. Hvis gebyret ikke var inkluderet i din flybillet, skal du betale i lufthavnen, inden du rejser. Når du kommer ind i lufthavnens afgangsområde, er exit-skatteskranken på højre side, overfor United check-in-skrankerne. Skranken er åben hver dag fra kl. 04.00. Betal dit gebyr kontant (koloner eller dollars accepteres) eller med et kredit- eller betalingskort.

Lufthavnsparkering

Der er 24-timers parkering ved siden af terminalen inden for få minutters gåafstand. Det er kun to niveauer: lavere for ankommende passagerer og øvre for afgang. Der er ramper, en elevator og rulletrapper til bevægelseshæmmede passagerer. Betal din billet, før du sætter dig i din bil for at forlade; du kan ikke betale det ved udgangen. Priserne holdes opdateret på lufthavnens websted og er i øjeblikket $2,48 pr. time, $35 pr. dag og $200 pr. uge fra december 2019.

Kørselsvejledning

Lufthavnen ligger i Alajuela, omkring 19 miles fra San Josés centrum. Selvom det ikke er en betydelig afstand fra byens centrum, kan trafikken i San José være ekstremt tung, så det er altid bedst at give dig selv god tid. Fra centrum tager du rute 2 til rute 1/Pan American Highway og følger derefter skiltene til lufthavnen.

Offentlig transport og taxaer

San José har ikke et metrosystem, og mens der er offentlige busser, kan de være ret overfyldte, så det er bedst at bestille entransfer, tag en taxa eller lej en bil.

Når du forlader lufthavnen ved ankomsten, vil der være en flok chauffører og guider, der venter lige uden for døren. Det anbefales at bestille din lufthavnstransport i forvejen for at undgå potentielle svindlere. Spørg dit hotel på forhånd, hvis de har lufthavnstransport. Hvis du har bestilt gennem en rejsearrangør, vil de typisk arrangere din afhentning i lufthavnen, men sørg for at bekræfte og anmode om chaufførens navn og nummer på forhånd. Hvis du tager en taxa, skal du være sikker på, at det er en registreret taxa, som du kan finde, når du forlader lufthavnen; de er orange, mærket med et nummer og firmalogo og bruger en korrekt måler.

Hvor skal man spise og drikke

Du vil ikke finde meget i vejen for gourmet; det er mest fastfood og øl her. Spisemuligheder er begrænsede og overpris, men hvis du har brug for noget i en knivspids, er der en lille madbane, der inkluderer Smashburger, Cinnabon og Quizno's overfor Gate 5. Restaurate Malinche nær Gate 10 serverer costaricansk mad, men dæmp dine forventninger; det vil sandsynligvis ikke være så godt som den mad, du har spist på sodavand (små restauranter i lokal stil) rundt om i landet eller på nogen af de bedste restauranter i San José. Hvis du mangler tid, kan du få fat i noget at gå fra 45°Gastropub's Kiosko nær Gate 10 eller Quizno's to Go overfor Gate 4. Men hvis du har tid til at slå ihjel og vil prøve noget rom, så tag til Ron Centenario Bar & Café ved Gate 11.

Hvor kan man handle

De fleste butikker her er til souvenirs. Selvom det er bedst at købe gaver fra lokale leverandører under din rejse i stedet forend i lufthavnen, hvis du har brug for at hente et par ting, kan du finde nogle håndlavede varer i butikker som Colibri (nær Gate 5) og Coope MiPymes (nær Gate 2). SJOs toldfrie butikker, hvor du kan købe produkter som spiritus, kaffe og parfume, har en god-attitude: En procentdel af salget giver støtte til mennesker i fattigdom i Costa Rica. Kig efter skiltene med "Gør godt indkøb".

Airport Lounge

Der er en Copa Club placeret på det nederste niveau, tilgængelig via trapper eller elevator overfor gate 5. Copa Club og Star Alliance Gold-medlemmer kan komme gratis ind. Pladsen er lille, og faciliteterne er begrænsede; der er typisk drinks og et par snacks og frugt til rådighed.

Star Alliance Business Class-passagerer, American Express Cardomatic-kortholdere og eksklusive passagerer fra Taca, Iberia kan nyde drikkevarer og snacks i VIP Santamaria-loungen ved siden af Gate 5. Andre rejsende kan få adgang til denne lounge for $28. Begge har åbent fra 4:30 til 20:00

Wi-Fi

Der er gratis WiFi i hele terminalen gennem Free SJO WiFi by Samsung-netværket. Premium WiFi kan også købes.

Anbefalede: