Top thailandske karryretter at prøve i Thailand

Indholdsfortegnelse:

Top thailandske karryretter at prøve i Thailand
Top thailandske karryretter at prøve i Thailand

Video: Top thailandske karryretter at prøve i Thailand

Video: Top thailandske karryretter at prøve i Thailand
Video: 🇹🇭 ЛУЧШАЯ ТАЙСКАЯ ЕДА В Таиланде, которую вы ДОЛЖНЫ ПОПРОБОВАТЬ 2024, Kan
Anonim
Traditionelle thailandske lækkerier bliver håndlavet på de flydende markeder
Traditionelle thailandske lækkerier bliver håndlavet på de flydende markeder

Når du kombinerer kokosmælk med friske urter og krydderier, er resultatet en duftende ret med intens smag kaldet thailandsk karry eller kaeng på thai.

Thai karry indeholder næsten altid noget kød eller fjerkræ og serveres med ris. Du kan også bestille thai karry med tofu, men vegetarer skal være opmærksomme på, at thai karry universelt indeholder rejepasta og fiskesauce. Hvis du ikke er fan af mere krydrede retter, kan du anmode om, at din karry bliver lavet som "mai pet", som er en restaurantbetegnelse i Thailand for "ikke krydret."

Hvis du besøger Thailand, er der ingen mangel på restauranter og gademarkeder, der tilbyder en af disse populære thailandske karryretter. Fra Penang til Massaman, opdag de finesser af smag, der kun findes i dette basiskøkken i det thailandske køkken.

Madkultur i Thailand

Thai mad tilberedt i Bang Bua Thong, Thailand
Thai mad tilberedt i Bang Bua Thong, Thailand

Der er et par vigtige elementer i thailandsk madkultur, du bør huske på på din rejse til Thailand for at forhindre, at nogen af lokalbefolkningen fornærmes, da der er nogle få tydelige forskelle mellem amerikanske traditioner og traditioner i den østlige verden.

Morgenmad, frokost og aftensmad er ofte en og samme, med alle retter serveret hele dagen; om det eren thailandsk kabob eller en skål rissuppe, thailændere nyder en række forskellige retter afhængigt af, hvor de er, og den tid, de skal spise.

Retter deles også typisk, når man går ud at spise på restauranter i Thailand. Selvom hver person i et middagsselskab norm alt bestiller deres "egen" ret, deler hele selskabet måltidet. Det anses også for at være ekstremt uhøfligt at smide mad ud, så du bør undgå at efterlade madrester, da det kan støde ejerne og endda andre lånere.

Panang Curry-Phanaeng

Panang karry med svinekød på træbord
Panang karry med svinekød på træbord

Kaldet phanaeng karry i Thailand, denne ret kan være den mest populære af de thailandske karryretter og er kendt for sin lidt sødere og s altere smag. Karrypastaen laves generelt med jordnødder, s alt, rejepasta, skalotteløg, chilipeber, galangal, citrongræs, hvidløg, kaffir limeskal, spidskommen og korianderrødder og -frø, som giver retten dens unikke smag.

Panang karry er en type rød karry og serveres typisk med oksekød (oksekød Phanaeng) eller kylling (panang gai), selvom du også kan få det med grøntsager eller tofu. Når du bestiller, skal du huske at angive dit krydderiniveau - selvom denne ret norm alt ikke er så krydret.

Red Beef Curry-Kaeng Phet

Thai rød karryret serveret i en restaurant
Thai rød karryret serveret i en restaurant

Thailands basiskarry er kaeng phet, som kan serveres med oksekød, kylling, svinekød, rejer eller and og indeholder de samme ingredienser som panang med tilsætning af tørre røde chilier.

Tofu, seitan eller s alte grøntsager som græskar kan væreerstattet som en vegetarisk mulighed, men husk, at de fleste restauranter tilbereder deres røde karrypasta med rejesauce. Denne ret kan også blive temmelig krydret, så hvis du har en lav tolerance, bør du bestemt anmode om, at din ret bliver tilberedt mai pet.

Grøn karry-Kaeng Khiao Wan

Thai grøn kylling karry
Thai grøn kylling karry

Kaeng khiao wan er bogstaveligt t alt oversat som "sød grøn karry", en af Thailands mest interessante og uventede karryretter, især for dem, der ikke er vant til thailandske smage.

Basismagene, udover kokosmælken og chili, kommer fra en kombination af frisk koriander og basilikum. Thai grøn karry er lidt sødere end de fleste andre thailandske karryretter og kan serveres med ris, men den spises bedst med frisk roti.

Grøn karry kommer fra det centrale Thailand og er lavet med kokosmælk, palmesukker, grøn karrypasta og fiskesauce. Hovedproteinet til grøn karry er norm alt fiskekugler, svinekød, oksekød eller kylling, og forberedelsen til grøn karry varierer lidt efter region i Thailand. Nogle regioner bruger endda thailandsk aubergine, ærteaubergine eller andre grønne grøntsager og frugter til at tilføje til rettens smagspalet.

Massaman Curry-Kaeng Matsaman

Thai oksekød massaman karry med jordnødder
Thai oksekød massaman karry med jordnødder

Massaman karry kommer fra det sydlige Thailand og er mindre populær end røde eller grønne karryer i hele landet, men den er fantastisk, når den er lavet godt. Tilsætningen af kanel og kardemomme giver Massaman karry en aromatisk og noget indisk smag, og disse ikke-hjemmehørende ingredienser ankom sandsynligvisThailand, mens domstolen i Ayutthaya regerede nationen i det 17. århundrede.

Massaman serveres bedst med kylling over ris, men kan også laves med oksekød, svinekød, fisk eller vegetabilske proteiner og serveres med roti eller andet thailandsk brød.

Anbefalede: