De bedste ting at gøre i Wan Chai, Hong Kong
De bedste ting at gøre i Wan Chai, Hong Kong

Video: De bedste ting at gøre i Wan Chai, Hong Kong

Video: De bedste ting at gøre i Wan Chai, Hong Kong
Video: 4 days in hong kong 2024, Kan
Anonim
Wan Chai-distriktet, Hong Kong om natten
Wan Chai-distriktet, Hong Kong om natten

Wan Chai, Hong Kong, har bestemt flere attraktioner end Lockhart Road værtindebarer og britiske pubber. Wan Chai er et kommercielt knudepunkt fyldt med kontoransatte og shoppere, der strømmer ind fra udkanten og besøger nudelbutikkerne ved frokosttid.

Shopping er en af de ting, man kan lave i Wan Chai. Tjek Tai Yuen Street for legetøjsbutikker og Wan Chai Computer Center for tekniske gadgets og dele. Det er også interessant at udforske områdets historie - se den daglige flaghejsningsceremoni, der finder sted på Golden Bauhinia Square, stedet for overdragelsen af Hong Kong fra briterne tilbage til kineserne den 1. juli 1997.

Oplev historie i det blå hus

Blue House Wan Chai
Blue House Wan Chai

Det blå hus er opkaldt efter sit lyse blå ydre og er en række af arvehusblokke på 72-74 Stone Nullah Lane i Wan Chai. Efter en tæt samtale med udviklere er det blå hus blevet klassificeret som en beskyttet historisk bygning og er et af de få tilbageværende eksempler i Hongkong på førkrigs-lejehuse.

Tong Lau-balkonbygningerne, der forener kinesiske og vestlige arkitektoniske påvirkninger, er unikke for Hong Kong - hovedetagen er kommerciel, og de øverste etager er lejligheder, hver med en lille balkon. Lejemålene er fortsat i brug til butikker og lejligheder i dag. Du finder Hong Kong House of Stories her, et museum og et samfundscenter. The Old Story Narrative Space er et af udstillingsrummene i Blue House Project, hvor artefakter er blevet indsamlet fra bygningen for at rekonstruere livsstilen for dem, der boede der gennem historien.

Se flagceremonien på Golden Bauhinia Square

Golden Bauhina Square, Hong Kong
Golden Bauhina Square, Hong Kong

Det var her, Hong Kongs berømte fyrværkeri og flagsvingning deltog for at markere Hong Kong-overdragelsen. Guvernør Chris Pattern og prins Charles af England overgav Hongkong tilbage til den kinesiske præsident Jiang Zemin, mens kinesiske tropper og britiske sømænd hilste, da det regnede kraftigt. Datoen, 1. juli 1997, og begivenheden er markeret med den gyldne Bauhinia-statue på pladsen af samme navn. Det er det tætteste Hong Kong har på en patriotisk attraktion. Hver dag klokken 7.50 hejser og hilser politiorkestret nationalflaget. Den første i hver måned spiller et fuldt politipipeband et par melodier klædt i deres traditionelle regalier.

Spis middag i Woo Cheong Pawn Shop

Wan Chai Bonde
Wan Chai Bonde

Klemt ind mellem skyskraberne i Wan Chai var "Pawn" (som navnet antyder) engang en kinesisk pantelånerbutik grundlagt i 1888, selvom du ikke ville gætte det fra at se på bygningen i dag. Efter at have undviget bulldozerne, blev den århundrede gamle bygning renset, og facaden blev restaureret for at fremhæve dens britiske koloniarv. Indenfor er en britegastropub kaldet The Pawn, selvom du ikke behøver at købe bangers og mos for at se dig omkring; taget på fjerde sal er åbent for offentligheden og er et fantastisk sted for en picnic.

Se lysene og handlingen på Lockhart Road

Skilte på Lockhart Road
Skilte på Lockhart Road

At besøge en af Lockhart Roads berygtede værtindebarer (lok alt kaldet "girlie-barer") kan ikke anbefales, men at gå langs denne neonoplyste stribe, mens du bliver bøvlet af mama-sans, er stadig en Hong Kong-oplevelse. "Scenen" er blevet berømt af romanen og filmen The World of Suzy Wong og besøgte amerikanske soldater på R&R fra Vietnam, og "scenen" er ikke så vild og dampende, som den engang var. Men en spadseretur op af Lockhart Road beviser, at saunaerne og de topløse barer stadig gør en blomstrende forretning. På mange måder er dette Wan Chais mest berømte attraktion.

Se udsigten på Hopewell Centre

Hopewell Building, Hong Kong
Hopewell Building, Hong Kong

Engang den højeste bygning i byen, er Hopewell Center blevet overskygget af meget højere konstruktioner. Men hvis du vil have et fugleperspektiv af Wan Chai, så kan dens elevatorer med glasfront stadig ikke slås. Elevatoren stiger fra tredje sal til 52. og lyner op på ydersiden af bygningen og giver en fantastisk udsigt over hele byen. Du finder en roterende restaurant på toppen af skyskraberen, selvom den kantonesiske mad er prissat lige så højt som omgivelserne.

Walk the Wan Chai Heritage Trail

Det
Det

Du kan følge Wan Chai Heritage Trail for at lære mere omWan Chai, en af de tidligste bosættelser i Hong Kong. Sporet (du kan downloade en pjece på engelsk fra hjemmesiden) er opdelt i to dele, arkitektonisk og kulturel. Hele gåturen tager cirka to timer og har i alt 15 stop. Den arkitektoniske sti omfatter Blue House, Wan Chai Market og Nam Koo Terrace. Pak Tai-templet, Old Wan Chai Post Office og Hung Shing-templet fuldender kulturstien. At gå en tur langs denne historiske rute er en nem og gratis måde at opleve ikke kun byens kultur på, men også at værdsætte både dens koloniale og moderne arkitektur.

Spis på Dim Sum

Kinesisk dim sum time, forskellige traditionelle dim sum frisk serveret på bordet
Kinesisk dim sum time, forskellige traditionelle dim sum frisk serveret på bordet

Wan Chai har mange Dim Sum-restauranter, hvor man traditionelt bestiller stykvis fra små vogne, der køres rundt i spisestuen. Et af de mest kendte Dim Sum-etablissementer er Fook Lam Moon, hvor du kan få en budget frokost med favoritter som har gau (en traditionel kantonesisk dumpling) og dampede spareribs.

Et elegant (og dyrt) sted for Dim Sum er Dynasty Restaurant på Renaissance Harbour View Hotel. De friske og kreative tilbud omfatter ting som vegetarisk trøffelsauce og friturestegte toasts fra krabbekød.

Køb legetøj

Tai Yuen
Tai Yuen

Tai Yuen-markedet er et farverigt sted spækket med farvestrålende gaver, husholdningsartikler, tøj og legetøj. Du kan finde gammeldags traditionelt legetøj såvel som det farverige plastiklegetøj, der tiltrækker øjnenebørn.

Markedet ligger på Tai Yuen Street og har butikker, der repræsenterer legetøjet fra 1980'erne, æraen, hvor de fleste legetøjsfremstillingsvirksomheder forlod Hongkong til Kinas fastland. Sammen med legetøjet kan du hente nogle fantastiske kinesiske dekorationer til nogle ideelle souvenirs.

Afhent elektronik og tilbehør

Wan Chai computercenter
Wan Chai computercenter

Wan Chai Computer Center er stedet, hvor du finder moderne elektronik såvel som den undvigende del til et ældre stykke elektronik. Gå indenfor, og du vil finde en samling af uafhængige stadeejere. Butikkerne indenfor tilbyder bedre priser end dem, der ligger udenfor nær indgangen. Der er et Dell Experience Center, hvor du kan se det seneste fra denne virksomhed samt butikker med et komplet udvalg af populære mærkevarer, nogle med officielle garantier og nogle uden.

Ride the Tram

Sporvogn ved Causeway Bay
Sporvogn ved Causeway Bay

Hong Kong Tramway, med en 100-årig historie, er kendt som "Ding Ding"-sporvognen på grund af den lyd, den laver, når chaufføren træder på bremsen. Denne langsomtkørende dobbeltdækker sporvogn kører fra øst til vest over den nordlige kyst af Hong Kong Island og forbinder områder som Central, Causeway Bay og Wan Chai. Det er en billig måde at tage på sightseeing, da du kan ride hele dagen for mindre end en dollar.

Anbefalede: