Sådan går du på hvalsafari i Baja California Sur, Mexico

Indholdsfortegnelse:

Sådan går du på hvalsafari i Baja California Sur, Mexico
Sådan går du på hvalsafari i Baja California Sur, Mexico

Video: Sådan går du på hvalsafari i Baja California Sur, Mexico

Video: Sådan går du på hvalsafari i Baja California Sur, Mexico
Video: Exploring Mulege and it’s BEAUTIFUL beaches! (Baja California Sur, Mexico) 2024, Kan
Anonim
Mexico, Baja California State, Cortez hav, opført som verdensarv af UNESCO, Magdalen bay, gråhval (Eschrichtius robustus) og turister, hvalsafari
Mexico, Baja California State, Cortez hav, opført som verdensarv af UNESCO, Magdalen bay, gråhval (Eschrichtius robustus) og turister, hvalsafari

Den er flankeret mod vest af det mægtige Stillehav og mod øst af det næringsrige vand i Cortezhavet, så det er ingen overraskelse, at den mexicanske stat Baja California Sur (BCS) er en af de bedste destinationer i verden for hvalsafari. Cortezhavet blev passende opfundet som "verdens akvarium" af Jacques Cousteau. Havet er hjemsted for alt fra bestande af sportsfisk til bælge af spækhuggere, og regionen har ret til at vise sine indbyggere frem.

Den populære ferieby Cabo San Lucas er det vigtigste knudepunkt for turister, men der er ikke et sted, der passer alle til at se alle typer hvaler. Turister kan se gråhvaler, pukkelrygge, blåhvaler og hvalhajer, men de bør forvente at lette fra forskellige steder på jagt efter hver enkelt art.

Andre arter, såsom spækhuggere, kaskelothvaler, finryghvaler, grindehvaler og vågehvaler, er også rundt omkring i regionen, men de bliver mindre tilbøjelige til at blive set. Der er ingen dedikerede ture for disse væsner, men hvis du er heldig, kan du også se en af dem.

gråhvaler

Mexico, Baja California State, hav afCortez, opført som verdensarv af UNESCO, Magdalen-bugten, gråhval (Eschrichtius robustus) og turister, hvalsafari
Mexico, Baja California State, hav afCortez, opført som verdensarv af UNESCO, Magdalen-bugten, gråhval (Eschrichtius robustus) og turister, hvalsafari

Gråhvaler er en af de mest almindeligt plettede hvaler på hvalsafariture i BCS. Ture for at se gråhvaler finder sted mellem december og april, hvor hvalerne ankommer fra så langt nord som Beringhavet for at føde, opfostre deres unger og gemme sig for spækhuggere i det beskyttede og lave vand i bugten. Magdalena. I denne smalle bugt kan mødre og kalve let ses kun få minutter ud for kysten, og de er endda kendt for at byde velkommen til interaktion fra menneskelige besøgende.

To-timers hvalsafariture i Magdalenabugten starter fra byerne Puerto San Carlos og Puerto Adolfo Lopez Mateos, som ligger omkring fem timer i bil fra Cabo San Lucas og tre timer i bil fra statens hovedstaden La Paz. Turene foregår på små både, kendt som pangas, styret af lokale fiskere og kan arrangeres af turudbydere i La Paz eller ved ankomst til kajen. Turpakker fra La Paz inkluderer typisk transport til og fra Lopez Mateos, morgenmad og frokost og to timers hvalsafari.

Choya Tours tilbyder dagsture med afgang fra La Paz. De sejler i januar, februar og marts.

Bestande af voksne gråhvaler kan også ses ud for Cabo San Lucas på spidsen af halvøen, men er mindre almindelige i dette område end pukkelhvaler. Hvis du er baseret i Cabo San Lucas, men ønsker at se gråhvaler, tilbyder Whale Watch Cabo en to-dages udflugt fra Cabo til Magdalenabugten. Deværdsætter også bæredygtig turisme og havrensning, så du kan føle dig sikker på at køre med dem.

pukkelhvaler

Voksne på snorkeltur ombord på Pez Gato, nær Cabo San Lucas, Baja CA, Mexico
Voksne på snorkeltur ombord på Pez Gato, nær Cabo San Lucas, Baja CA, Mexico

Pukkelhvaler passerer også gennem vandet i BCS mellem december og april og kan ses bryde ud i horisonten i både Stillehavet og Cortezhavet. Men for at se på pukkelture er det bedst at tage til havet fra Los Cabos-regionen på spidsen af Baja California-halvøen, hvor vandet i Cortezhavet og Stillehavet mødes. Det er højst sandsynligt, at der bliver observeret pukkelhval på ture i januar og februar

De fleste pukkelhvalsafariture i Los Cabos varer 2-3 timer. Besøgende kan vælge mellem en række bådmuligheder, fra små både som oppustelige stjernetegn til større katamaraner og piratskibsmiddagskrydstogter. De mindre både giver en mere intim oplevelse med hvalerne, men er også mere tilbøjelige til at gynge rundt i uroligt vand. Besøgende, der er tilbøjelige til køresyge, foretrækker måske at ride ud på et større fartøj.

Nogle krydstogter inkluderer rundturstransport fra hoteller i Cabo San Lucas og San Jose del Cabo, mens andre kræver, at passagerer kommer uafhængigt til lystbådehavnen i Cabo San Lucas. Gå en tur op og ned ad molerne i hvalsæsonen, og du vil støde på masser af grupper, der reklamerer for hv alture. Hold øje med virksomheder, der tilbyder en hvalobservationsgaranti, som f.eks. Whale Watching Cabo, og vil tage dig ud igen, hvis der ikke ses nogen hvaler på din rejse.

BlåHvaler

Mexico, delstaten Baja California Sur, Cortezhavet, opført som verdensarv af UNESCO, blåhval (Balaenoptera musculus) og turister
Mexico, delstaten Baja California Sur, Cortezhavet, opført som verdensarv af UNESCO, blåhval (Balaenoptera musculus) og turister

Det største dyr på planeten er også et af de mest undvigende. Men i månederne februar og marts kan blåhvaler ses i farvandet ud for Loreto, seks timer nord for Cabo San Lucas i bil på Cortezhavet. Hvalerne tager deres vej til øerne ud for Loreto fra dybt i Stillehavet i løbet af denne tid hvert år for at føde, opfostre deres unger, parre sig og fodre med de små organismer, der opretholder dem i rigelige mængder i det rige Cortez hav.

Turture i Bay of Loreto National Marine Park, et UNESCOs verdensarvssted, varer typisk omkring otte timer og finder sted på pangas (små både) på 4-10 personer. Loreto Blue Whales tilbyder små både, der er personligt reserveret til din gruppe på op til fire personer.

Det er en lang tur, hvis du er baseret i Cabo San Lucas, men at se disse majestætiske skabninger - sammen med en høj sandsynlighed for delfiner, søløver og lokale fugle - er det værd at køre. Du kan også flyve direkte fra Cabo San Lucas eller Los Angeles til Loreto International Airport.

Hvalhajer

Hvalhaj
Hvalhaj

De er ikke hvaler, de er faktisk hajer. Men der er ingen grund til at frygte den største fisk i havet. Hvalhajer er føjelige skabninger - filterfødere, der suger små organismer som plankton og krill op for at samle en kropsvægt på op til 30 tons. Det næringsrige Cortez-hav er en naturlig destination for hvalenhaj, og bestande af fiskene samles mellem oktober og april for at fodre i det lave vand lige ved byen La Paz, lige ud for kysten fra et barriereland ved navn El Mogote.

Lokale rejsearrangører kan bringe besøgende til beskyttede områder i La Paz-bugten for at hoppe i med de enorme fisk. Både, der kommer ind i disse områder, er strengt reguleret. Operatører skal anmode om tilladelse til at komme ind og derefter overholde hastigheds- og tidsgrænser, mens de er inden for grænserne. De fleste operatører guider svømmere i vandet i små grupper og giver specifikke instruktioner om, hvordan man nærmer sig dyrene, hvor tæt man må komme, og hvordan man ved, hvornår de skal lade dem svømme væk.

Det er almindeligt at kombinere en hvalhaj-oplevelse med en tur ud til spidsen af den nærliggende Espiritu Santo-ø, hvor du også kan snorkle med en koloni af søløver. Cortez Club er et populært firma, der tilbyder hvalhaj eller kombinationsudflugter fra La Paz. Cabo Adventures tilbyder en heldagsudflugt fra Cabo San Lucas for at svømme med hvalhajerne, inklusive tur-retur-transport til La Paz.

Anbefalede: