Første gang i Canada? 5 canadiske fødevarer, du skal prøve

Indholdsfortegnelse:

Første gang i Canada? 5 canadiske fødevarer, du skal prøve
Første gang i Canada? 5 canadiske fødevarer, du skal prøve

Video: Første gang i Canada? 5 canadiske fødevarer, du skal prøve

Video: Første gang i Canada? 5 canadiske fødevarer, du skal prøve
Video: Rejser til Canada? Begå ikke disse fejl! 2024, April
Anonim

En af de bedste ting ved at rejse er at opleve nye og anderledes køkkener. Sushi i Japon, Ragu alla Bolognese i Italien, feijoada i Brasilien – uanset hvor du rejser, er der altid mindst én indfødt ret, du bare skal prøve.

Hvis det er din første gang i Canada, hvorfor så ikke smage canadisk mad, der er typisk canadisk? Start med disse fem berømte canadiske fødevarer.

Bemærk: Da mit fokus er på Vancouver, BC, forklarer jeg, hvor man kan finde disse canadiske fødevarer i Vancouver, men det er nationale retter, som du finder over hele landet.

Poutine

Quebec fastfood poutine
Quebec fastfood poutine

Poutine er Canadas (uofficielle) nationalret. Det stammer fra Quebec, men bliver spist over alt.

Poutine er pommes frites toppet med ostemasse ("squeaky cheese") og brun sovs. Det er dybest set canadisk comfort food; sæt det sammen med øl, eller slå et par stykker tilbage først for en virkelig autentisk oplevelse.

I Vancouver er et af de bedste steder at prøve poutine for første gang Belgian Fries på Commercial Drive. Belgian Fries blev vist på Food Network Canada's You Gotta Eat Here !

Du kan også finde fantastisk poutine i Downtown Vancouver ved Mean Poutine (718 Nelson Street) og i West End (nær Stanley Park) ved La Belle Patate.

Nanaimo-barer

Nanaimo barer
Nanaimo barer

A Nanaimo Bar er en canadisk dessertbar med tre lag: en crumble-wafer-bund, smørglasur med cremecreme i midten, chokoladetop. Selvfølgelig er der også uendelige smagsvariationer - jordnøddesmør Nanaimo-barer, mynte Nanaimo-barer, endda gluten- og mælkefri Nanaimo-barer.

Navnet Nanaimo refererer til Nanaimo, BC, en by på Vancouver Island, lige ud for Vancouvers kyst. Hvis du er i Vancouver, kan du tage på en dagstur eller en weekendtur til Nanaimo og nyde Nanaimo-barer på deres Nanaimo Bar Trail.

Du kan også finde Nanaimo-barer på bagerier i hele Vancouver, herunder Bonchazz Bakery (426 W Hastings Street) og Granville Island Public Market.

Everything Maple

Maple-produkter hos Edible Canada, Vancouver, BC
Maple-produkter hos Edible Canada, Vancouver, BC

Ahornbladet er symbolet på Canada, og Canada er verdens største producent af ahornsirup (det meste af det kommer fra Quebec og de østlige provinser). Så der er naturligvis masser af madelsker lavet med ægte ahorn.

Det bedste sted i Vancouver for ahorngodbidder-- alt fra ægte ahornsirup til ahornslik--er Edible Canada på Granville Island, hvor du kan finde en række forskellige ahornprodukter, perfekt til prøveudtagning og til at tage med hjem som gaver eller souvenirs.

Røget BC-laks

Finest at Sea, Granville Island, Vancouver, BC
Finest at Sea, Granville Island, Vancouver, BC

Gå ind i en hvilken som helst avanceret turistbutik i Canada, og du vil sandsynligvis finde røget laks fra British Columbia, norm alt pakket i cedertræ eller bøjet trææske og dekoreret med BC First Nations kunst. Det er dobbelt så sandt i Vancouver, hvor laksen er lokal og en del af Pacific Northwest Cuisine.

I Vancouver kan du finde fantastisk røget laks på Finest at Sea, som har en placering på Granville Island og en anden i Kerrisdale; prøv deres candy laks nuggets.

Du kan finde gaveæsker med røget laks på Granville Island, Meinhardt's (3002 Granville Street) og hos Costco (ja, Costco).

Bannock

Bannock er et stegt brød (eller brød af "kikstype"), der er en fast bestanddel af det canadiske aboriginalkøkken. Du kan selv prøve bannock på Vancouver's Salmon n' Bannock Bistro (7-1128 West Broadway), en af Vancouvers bedste Pacific Northwest-restauranter.

Anbefalede: