10 klassiske canadiske fødevarer, du skal prøve

Indholdsfortegnelse:

10 klassiske canadiske fødevarer, du skal prøve
10 klassiske canadiske fødevarer, du skal prøve

Video: 10 klassiske canadiske fødevarer, du skal prøve

Video: 10 klassiske canadiske fødevarer, du skal prøve
Video: Amandas ulovlige behandling gik helt galt 2024, Kan
Anonim
En Montreal røget kød sandwich
En Montreal røget kød sandwich

Søer, bjerge, touques, folk, der siger "Undskyld", når du støder ind i dem…..det er de mest almindelige ting, som udenforstående tænker på, når de forestiller sig Canada. Mad? Ikke så meget. Canadiere spiser bestemt bare de samme ting som amerikanere.

Tja, selvom den canadiske diæt- og madscene ligner vores amerikanske naboers, har den sine egne nuancer, herunder mange unikke delikatesser.

Canadas arv er gennemsyret af multikulturalisme, og det nationale madlandskab afspejler dette. Plus, der er et par kulinariske idiosynkrasier, der måske er uden forklaring eller er født af desperation. Pommes frites toppet med sovs og ostemasse? Hvem tænker på disse ting?

Ketchup-kartoffelchips

Ketchup kartoffelchips
Ketchup kartoffelchips

Hvert land ser ud til at have sit eget mærke af bizar smag af kartoffelchips, og Canada er ikke anderledes. Japan har wasabi ingefær, Australien har Cæsar salat og Kina har blåbær for at nævne nogle få. Nå, i Canada er der ikke noget mærkeligt ved chips med ketchupsmag, selvom besøgende måske ikke er enige (indtil de prøver dem). Den sprøde sprøde kan gøre dine fingre røde, men den friske syrlige tomatkrydderi er et naturligt supplement til den s alte kartoffelchips.

Nanaimo-barer

Nanaimo Bar i Nanaimo
Nanaimo Bar i Nanaimo

Det er kun passende, at en så smukt lækker dessert som Nanaimo-baren stammer fra den smukke by Nanaimo, British Columbia. Disse barer består af et lag baseret på waferkrumme toppet med smørglasur med cremecreme og smeltet chokolade. Smagen er så god, at Nanaimo-barerne er begyndt at udvide sig til det nordlige USA. Men hvorfor ikke nyde en (eller to), hvor det hele begyndte!

Canadian Bacon

Canada, Ontario, Tavistock, Bacon hængende i slagterbutik
Canada, Ontario, Tavistock, Bacon hængende i slagterbutik

Bacon er en af de første ting, der kommer til at tænke på, når folk tænker på Canada. Canadiere roser dens fede saftighed, uanset om det er på BLT's, med æg, pandekager eller lige op. Faktisk konkluderede en Huffington Post-undersøgelse, at 43 % af canadierne ville vælge bacon frem for sex. I Canada refererer udtrykket "bacon" i sig selv typisk til den her afbildede baconstrimmel, som kommer fra grisens mave. At forkæle sig med noget saftigt bacon er en af de mange fordele ved at rejse til Canada.

Poutine

Poutine
Poutine

Sandsynligvis den mest berømte canadiske ret er den ultimative komfortmad: poutine. Født i Quebec, denne usandsynlige kulinariske sammenkogt er en ret af pommes frites toppet med ostemasse og skænket med sovs. Det sælges kyst til kyst i pubber, spisesteder, hockeyarenaer og chipvogne. Smoke's Poutinerie er en landsdækkende franchise, der tilbyder autentisk poutine. Ganske vist ikke det sundeste valg, poutine er ikke desto mindre et unikt - hvis ikke lidt forvirrende - fastfood-køkkenvalg i Canada, og vi inviterer dig til at se, hvad alt det ballade.handler om.

Smørtærter

Sørg for at prøve smørtærter
Sørg for at prøve smørtærter

Du ved, at en dessert er god, når den er bedre end hovedretten. Smørtærter er en af disse desserter. De er lavet af smør, sukker, sirup og æg, hældes derefter i en flaget wienerbrød og bages til sidst, indtil fyldet er flydende indvendigt og fast på ydersiden. Den første forekomst af smørtærter går tilbage til canadiske pionerer, men opskriften blev berømt i 1900, da den blev udgivet i en kogebog. Hvis du får chancen for at bestille en smørtærte på en restaurant eller butik, opfordrer vi dig til at prøve en af disse himmelske kager!

Wild Blueberries

Vilde blåbær, Vaccinium og pink granitsten i Georgian Bay, French River Provincial Park, Ontario, Canada
Vilde blåbær, Vaccinium og pink granitsten i Georgian Bay, French River Provincial Park, Ontario, Canada

Canada elsker den søde smag af vilde blåbær. Den mindre, sødere variant af de almindelige blåbær er et af de herlige tegn på sommer.

Også kendt som "lowbush blueberries" vokser vilde blåbær i det østlige Nordamerika, men primært i Ontario, Quebec og de maritime provinser. Canada er verdens største eksportør af de vilde blåbær. Men hvis du er i Canada om sommeren, så kig forbi en lokal frugtbod for at prøve dem friskplukket.

Vilde blåbær forbedrer mange retter og desserter som pandekager, yoghurt, kager og mere.

Montreal Smoked Meat

Montreal stil røget kød sandwich
Montreal stil røget kød sandwich

Southern BBQ og pastrami får meget opmærksomhed, men i Quebec er der intet, der slår en Montreal-sandwich med røget kød. DetteDeli-kød i kosher-stil laves ved at s alte oksebryst og tilsætte s alte krydderier som koriander eller sennep. Det giver en lækker sandwich, der er perfekt til at tilfredsstille en stor appetit. Schwartz's, den ældste delikatessebutik i Canada, sælger læskende røget kød og er et must at prøve, når du er i Montreal.

Tourtière

Tourtière, en canadisk klassiker
Tourtière, en canadisk klassiker

Tourtière kommer lige ud af Quebec, en canadisk klassiker. Denne kødtærte er lavet med hakket svine-, kalv- eller oksekød og er især populær i Canada til jul og nytår, men sælges også i dagligvarebutikker over hele Canada hele året. Der er variationer af denne lækre ret som Saguenay-Lac-Saint-Jean, Montreal, Acadian og Manitoba tourtière, alle lavet på lidt forskellige måder. Men den ene konstant er den hjertelige smag og nostalgi, som retten repræsenterer.

BeaverTails

BeaverTails kager er lavet med fuld hvede, håndstrakt, kogt frisk og serveret varm med toppings efter eget valg
BeaverTails kager er lavet med fuld hvede, håndstrakt, kogt frisk og serveret varm med toppings efter eget valg

BeaverTails er en canadisk kæde af wienerbrød fra kyst til kyst. Mærkets navnebror produkt er håndstrakt til at ligne en bæverhale, stegt for at tilføje kaloriefyldt, hjertestoppende godhed og afsluttet med en række forskellige toppings som chokoladebanan, æblekanel og ahorn. BeaverTails-stande spredt ud over Ottawa-området, inklusive Rideau-kanalen, som er berømt omdannet til en offentlig skøjtebane om vinteren. Hvad er mere canadisk end at stå på skøjter udendørs og gumle på en BeaverTail?

Flapper Pie

Glem ikkeflapper pie
Glem ikkeflapper pie

Der ligner meget citronmarengstærte, og flapper pie består faktisk af en kanel-graham-bund, et vaniljecremefyld og toppet med marengs. Denne dessert kommer fra Manitoba, men kan findes i de tilstødende provinser Alberta og Saskatchewan.

En smag og du vil undre dig over, hvorfor denne lækre delikatesse ikke vandt popularitet i hele landet, men find bare glæden ved, at du blev bekendt.

Flappertærte havde sit højeste af popularitet i gamle dage. Det plejer at være en "bedstemors opskrift"-ret. Med internettet kan opskriften dog nemt findes, og supermarkeder og bagerier kan bære den i de canadiske prærieprovinser.

Anbefalede: