Montreal Vejr- og temperaturguide for maj

Indholdsfortegnelse:

Montreal Vejr- og temperaturguide for maj
Montreal Vejr- og temperaturguide for maj

Video: Montreal Vejr- og temperaturguide for maj

Video: Montreal Vejr- og temperaturguide for maj
Video: 3 Levels of Cold Weather Clothing: Cool, Cold and Extreme! 2024, Kan
Anonim
Atwater Market i Montreal
Atwater Market i Montreal

Maj er en dejlig måned at være i Montreal. Det føles ikke kun som forår, det ligner også årstiden, hvor anden halvdel af måneden føles næsten sommerlig, især omkring middagstid.

  • Gennemsnitlig majtemperatur: 13,4ºC / 56,12ºF
  • Gennemsnitlig høj maj (dag): 18,9ºC / 66,02ºF
  • Gennemsnitlig lav i maj (nat): 7,9ºC / 46,22ºF
  • Rekordhøjde: 34,7ºC / 94,46ºF
  • Record lav: -4,4ºC / 24,08ºF
  • Nedbør: Forvent 8 dage med moderat til kraftig regn i maj og 14 dage med lette til og fra byger blandet med sol og/eller skyer. En dag med snebyger er en svag, men tydelig mulighed.
  • I dag: Se dagens Montreal-vejrudsigt
  • Relateret: Forår i Montreal
  • Se også: maj i byen: Montreals hotteste begivenheder, attraktioner og gratistilbud
Mont-Royal Avenue i Montreal
Mont-Royal Avenue i Montreal

Montreal May Weather: What to Wear

Forudse at gemme vinterstøv væk og vise en smule hud. Maj er mild og behagelig, men kølig om aftenen, især den første halvdel af måneden. Lokalbefolkningen lægger typisk tingene op, hvis de planlægger at blive ude fra morgen til aften.

I anden halvdel af måneden er middagen typisk meget varm,næsten som sommer til tider, derfor vigtigheden af lagdeling. En tyk sweater vil sandsynligvis føre til overophedning ved frokosttid, så husk at have en let, luftig bluse eller t-shirt på indenunder.

Hvis du rejser til Montreal i maj, så overvej at tilføje en let, pakkebar jakke til dit arsenal sammen med et let tørklæde lavet af bomuld, hør eller af pashmina-sorten.

Besøger du Montreal i maj? Pakke:

  • langærmede skjorter, trøjer, kortærmede og ærmeløse skjorter til lag med cardigans, fleece og overtøj
  • cardigans, wraps, blazere, jakker, vindjakker, trenchcoats
  • bukser (lange eller beskåret), jeans, nederdele/kjoler med eller uden strømpebukser, leggings
  • sko med lukket tå, sko med åben tå og sandaler, støvler
  • solbriller og solcreme; en solhat kan være nyttig
Montreal Tam-Tams trommesessioner i Mount Royal Park
Montreal Tam-Tams trommesessioner i Mount Royal Park

Begivenhederne

Vanvidet i Montreals sommerfestivalsæson er flere uger væk i maj. Alligevel er der en håndgribelig følelse af glæde og optimisme, når lokalbefolkningen kollektivt sukker af lettelse over, at vinteren endelig er forbi. Folk begynder at gå mere ud og bliver ude senere og nyder mad til sent om aftenen før og efter de skal ud til klubberne. Og årlige begivenheder som Tam Tams og Piknic Electroniks søndagsdansefest i parken vælger, hvor de slap i efteråret.

Jean-Talon-markedet i Montreal
Jean-Talon-markedet i Montreal

Livsstilen

Det er den tid på året, hvor lokalbefolkningen fejrer afslutningen på en lang vinter ved at komme udenfor og gå rundt,tage deres cykler frem for en dag med frisk luft, cykle gennem Montreals store parker eller tage ud til Montreals offentlige markeder for at få et kig på lokale råvarer og madelsker.

Kilde: Environment Canada. Gennemsnitstemperaturer, ekstremer og nedbørsdata hentet 28. marts 2017. Alle oplysninger er underlagt kvalitetssikringstjek af Environment Canada og kan ændres uden varsel. Bemærk, at al vejrstatistik som præsenteret ovenfor er gennemsnit, der er udarbejdet ud fra vejrdata indsamlet over en 30-årig periode.

Bemærk, at lette byger, regn og/eller sne kan overlappe samme dag. For eksempel, hvis måned X har et gennemsnit på 10 dage med lette byger, 10 dage med kraftigere regn og 10 dage med snefald, betyder det ikke, at 30 dage i måned X typisk er karakteriseret ved nedbør. Det kan betyde, at 10 dage i måned X i gennemsnit kan indeholde lette byger, regn og sne inden for en 24-timers periode.

Anbefalede: