Rejs fra Valencia til andalusiske byer
Rejs fra Valencia til andalusiske byer

Video: Rejs fra Valencia til andalusiske byer

Video: Rejs fra Valencia til andalusiske byer
Video: 7 Best Places to Visit in Andalusia Spain - 4K Travel Guide 2024, Kan
Anonim

Valencia er en af de to mest populære byer på Spaniens østkyst (ingen præmier for at gætte den mest populære), og med flere og flere fly til Spaniens tredjestørste by planlægger mange besøgende til landet at start deres tur i Valencia, inden de udforsker resten af landet. Og selvom nord til Catalonien og nordvest til Madrid er de mest oplagte destinationer at besøge fra Valencia, er mange af jer sikkert fristet af juvelerne i Spaniens andalusiske byer, nemlig Sevilla, Cordoba og Granada..

Er Andalusien en fornuftig destination fra Valencia?

Udsigt over Spanien over bygninger mod vandet
Udsigt over Spanien over bygninger mod vandet

Rejsen fra Valencia til byer som Cordoba og Sevilla plejede at være ret snoede, indtil de åbnede AVE-højhastighedstoglinjen fra Madrid til Valencia. Nu er den rute hurtigere end Valencia til Barcelona (som ikke har en højhastighedstogforbindelse) og åbner adgang til Andalusien, hvilket gør Sevilla og Cordoba særligt bekvemme.

Valencia til Andalusien med et blik

  • Til Cordoba: Et dagligt tre-timers tog.
  • Til Sevilla: Et dagligt tog i fire timer.
  • Til Granada: Intet direkte tog. Gå via Cordoba eller tag bussen (7t 30m).
  • Til Malaga: (620 km) Flyv eller tagtoget, der kører i Cordoba. Endnu bedre, bliv i Cordoba.

Flyver fra Valencia til Andalusien

Valencia
Valencia

Der er regelmæssige flyvninger med Vueling og Iberia til Sevilla og Malaga, hvor de billigere flyvninger norm alt kommer fra Vueling. Dette kan være den hurtigste mulighed, især for at komme til Malaga (som ikke har direkte tog fra Valencia), men overvej det direkte tog til Sevilla (så undgår du besværet med lufthavne) eller besøger Cordoba på vejen først.

Kørsel til Andalusien

Bull billboards nær motorvejen
Bull billboards nær motorvejen

I luftlinje har ruten fra Valencia til Cordoba intet af interesse, med den støvede by Albacete som det eneste større befolkede område på vej. Som følge heraf er der ingen større veje her. Du kan blive fristet af tanken om at gå 'fra den slagne vej', men der er en grund til, at denne vej ikke er slået, og du ville hurtigt kede dig på den seks eller syv timer lange køretur til Cordoba eller Sevilla.

Tilsvarende er det ikke meget bedre at tage sydpå langs, hvad der ligner 'kystruten', da du sjældent rent faktisk vil følge selve kysten. De store veje her fører dig via Murcia, en hyggelig nok by, men ikke noget at skrive hjem om.

I stedet er den bedste mulighed at køre til Madrid (via Cuenca) og derefter ned til Cordoba.

Foreslået rejseplan til Sevilla eller Malaga Via Cordoba, Madrid og Cuenca

Med udsigt over den gamle bydel i Cuenca fra klippen
Med udsigt over den gamle bydel i Cuenca fra klippen

Både Valencia og Sevilla er forbundet med Madrid med højhastighedstog. Undervejs finder du også Cordoba, der er berømt for sin moske-katedral og Cuenca. med sine dødsforagtende hængende huse.

Både Cuenca og Cordoba kan ses på en dag, så gør brug af bagageopbevaring i hver by og besøg på vej til og fra Madrid. Din tid i hovedstaden bør være så lang, som du kan spare; der er så meget at lave i byen, og så har du dagsture til at optage dig resten af tiden.

Der er direkte tog fra Cordoba til både Sevilla og Malaga (vælg Sevilla). Alternativt kan du basere dig selv i Cordoba og tage en guidet tur i Andalusien fra Cordoba.

Cordoba

Alcazar af Cordoba, Spanien
Alcazar af Cordoba, Spanien

Det er klart, at toget er den bedste mulighed, men der er billigere alternativer.

tog

Toget fra Valencia afgår omkring kl. 8 og ankommer om eftermiddagen omkring kl. 11. Toget, der kører den anden vej, kører omkring kl. 19.00, hvilket betyder, at dette endda kan gøres som en dagstur! Billetter koster omkring 50 euro. Du kan købe billetter hos Rail Europe. Der er kun ét direkte tog hver dag.

Bus

Bussen fra Cordoba til Valencia tager mellem otte og ti timer og koster omkring 50 €. Der er tre om dagen. Book billetter via Movelia.

Sevilla

Bybillede med Metropol Paraso
Bybillede med Metropol Paraso

Igen er toget den mest fornuftige mulighed.

tog og bus

Det nye højhastighedstog fra Sevilla til Valencia tager under fire timer, men der er kun ét direkte tog om dagen. Begge togtider fungerer godt; Valenciaankomst er kl. 22, men stationen er godt placeret og vil sandsynligvis være tæt på dit hotel, hvilket også er godt for det tidlige morgentog til Sevilla. Togpriserne varierer, men de er norm alt bedre end bussen.

Busser fra Sevilla til Valencia tager 11 timer og koster mellem 50 og 60 euro. Det nytter ikke meget at tage bussen.

Granada

Alhambra-paladset, Granada, Spanien
Alhambra-paladset, Granada, Spanien

Uden direkte tog er det bedre at tage via Cordoba eller Sevilla.

tog og bus

Der er intet direkte tog fra Granada til Valencia.

Busser fra Granada til Valencia tager mellem syv og en halv og ni timer og koster omkring 50 euro.

Malaga

Cafe i Plaza del Obispo, katedral i baggrunden, Malaga, Andalusien, Spanien
Cafe i Plaza del Obispo, katedral i baggrunden, Malaga, Andalusien, Spanien

At tage til Malaga er lidt ubelejligt. Vi anbefaler at flyve eller besøge Cordoba først.

tog

Der er ingen direkte tog fra Malaga til Valencia, men du kan tage to højhastigheds-AVE-tog, der skifter i Cordoba. Denne rejse tager kun fire timer.

Bus

Busser fra Malaga til Valencia koster omkring 55 euro og tager omkring 11 timer. I modsætning til toget er der hyppige busser fra Malaga til Valencia hele dagen.

Anbefalede: