Strong Beer Festival i München

Indholdsfortegnelse:

Strong Beer Festival i München
Strong Beer Festival i München

Video: Strong Beer Festival i München

Video: Strong Beer Festival i München
Video: Strong Beer Celebration in Munich (Starkbierfest) 2024, April
Anonim
Münchens Starkbierzeit
Münchens Starkbierzeit

Oktoberfest er den mest kendte ølfestival i Tyskland - selv verden - men det er langt fra den eneste bierfest. Tyskerne elsker deres øl, og München er stedet for flere store ølfestivaler, såsom Starkbierfest (stærkølsfestival) mellem vinter og forår.

Den "insiders Oktoberfest", lokalbefolkningen ryster vinterdvalen af sig med øl af herkulsk styrke. Starkbiers (stærke, mørke øl) er den foretrukne drik i denne koldeste sæson. Festivalen er knyttet til munke, faste og årstidernes skiften og er blevet fejret siden det 16. århundrede.

Strong Beer Festivals historie

Paulaner-brødrene begyndte at brygge deres starkbier, Salvator, i den gamle benediktinerproces i 1634. Oprindeligt blev disse tunge øl brygget så stærke for at befæste munkene, der bryggede dem, og undlod at spise i de 40 dage af fasten. Den m altede, nærende øl blev kendt som "flydende brød" (Flüssiges Brot) og hjalp med at holde munkenes styrke og humør oppe.

Bayerske herskere noterede sig det nye bryg og begyndte ceremonielle tapninger af starkbier i begyndelsen af 1700-tallet. I 1751 blev den første af Starkbier-festivalerne afholdt. Fejringen er fortsat med at vokse med flere og flere bryggere og festglade, der samles i Münchenhvert år.

Hvad er Starkbier?

En række forskellige øl kan laves med kun vand, m alt, humle og gær. Efter de strenge retningslinjer fra reinheitsgebot (tysk lov om ølrenhed), sætter en ægte Starkbier et slag til leveren og maven. Med et minimum alkoholindhold på 7,5 % er der også en høj grad af Stammwürze eller "original urt", som relaterer sig til mængden af faste stoffer i drikkevaren. Paulaner's Salvator har en original urt på 18,3 procent, hvilket betyder, at en maß (en-liters glas) indeholder 183 g tørstof, hvilket omtrent svarer til en tredjedel af et brød. Ikke underligt, at de munke forblev så fyldige og glade!

Paulaner's Salvator-øl brygges stadig i dag med mere end 40 andre starkbiers i Bayern. Purister hævder, at de eneste øl, der er værdig til titlen, er inden for Münchens hovedstadsområde. Populære bryggerier Löwenbräu, Augustiner og Hacker-Pschorr er også kendt for deres Starkbiers, kun brygget i mængder, der er store nok til at tilfredsstille sæsonen. Øl serveres traditionelt i en 1-liters sten, kaldet en keferloher. For at blive mæt af starkbierzeit, prøv Hacker-Pschorr's Animator, som har en Stammwürze på 19 procent og et alkoholindhold på 7,8 procent.

I dag er der rigtig mad på bordet, og du bør helt sikkert spise. Først og fremmest fordi den er lækker. For det andet fordi du får brug for de ikke-alkoholiske kulhydrater

Populære S tarkbiers:

Salvator - Paulaner-Brauerei

▪ Triumphator – Löwenbräu / Spaten-Brauerei, München

▪ Maximator – Augustiner-Brauerei, München

▪ Unimator – Unionsbräu Haidhausen, München

▪ Delicator – Hofbräuhaus, München

▪ Aviator – Airbräu, München Lufthavn

▪ Spekulator – Weissbräu Jodlbauer, Rotthalmünster

▪ Kulminator – EKU Actienbrauerei, Kulmbach

▪ Bambergator – Brauerei Fäßla, Bamberg

▪ Rhönator –Rother-Bräu, Rothenberg ob der Tauber

▪ Suffikator – Bürgerbräu Röhm &Söhne, Bad Reichenhall

▪ Honorator –Ingobräu, Ingolstadt▪ Bavariator –

Mülerbräu, Pfaffenhofen

Hvornår er Starkbierzeit?

I 2019 løb den "femte sæson" af stærkølsæsonen fra 15. marts - 6. april.

Denne festival med stærk fastelavnsøl afholdes efter Karneval (også kendt som Fasching). Festivalen finder sted under overgangen fra vinter til forår.

På hverdage er Münchens ølhaller åbne fra 14.00 til 23.00 og 11.00 til 23.00 i weekenden. Slutningen af ølserveringen er kl. 22.30 dagligt.

Forløbet til begivenheden er Derblecken, en komisk dyst med lokale politikere i trådkorset. Fejringen starter med at trykke på en Salvator Doppelbockkeg.

Hvor er Starkbierzeit?

Åbningsfestlighederne går ned i Paulaner's Festsaal (festsal) ved Nockherberg. Hver ølhal og hvert bryggeri er også vært for deres egen starkbierfest. Forvent at se tracht (traditionelt bayersk tøj) af lederhosen (læderbukser) og dirndls (bayersk kjole), masser af øl og nogle meget glade festivalgængere. Tag plads vedbord med nogle rigtige tyskere og smag den lækre verden af mørke øl.

Besøgende info til Paulaner's Festsaal

  • Paulaner's Festsaal-adresse: Hoch Strasse 77 81541, München
  • Rutevejledning: U-Bahn 1 til Kolumbusplatz eller U-Bahn 2 til Silberhornstrasse; Sporvogn 25 til Ostfriedhof eller Sporvogn 17 til Schwanseestrasse; Buslinje 52 til Mariahilfplatz.
  • Reservationer: Du kan reservere et bord på telefon (089 4 59 91 30) eller på Paulaners reservationsside.
  • Pris: €12,90 i 2019 (2 € entré plus €10,90 for en liter Salvator, Helles, radler eller en alkoholfri drink)

Andre steder for Starkbierfest

  • Löwenbräukeller
  • Augustiner Keller
  • Forschungsbrauerei

Og hvis du går glip af denne festival, så husk bare, at Tyskland har fantastiske ølfestivaler hele året rundt.

Anbefalede: