Tokyo Metro: Den komplette guide
Tokyo Metro: Den komplette guide

Video: Tokyo Metro: Den komplette guide

Video: Tokyo Metro: Den komplette guide
Video: How to take the Train/Metro in Tokyo 2024, Kan
Anonim
Metrotog, der kører på de høje skinner på Yurikamome-linjen
Metrotog, der kører på de høje skinner på Yurikamome-linjen

Verdens travleste underjordiske transportsystem, Tokyos metronetværk muliggør 8,7 millioner ture om dagen på 13 linjer fra to operatører: Tokyo Metro og Toei Subway. Hvis du aldrig har været i Tokyo (eller har navigeret til denne artikel under din første tur dertil), kan kortet over dette system virke forvirrende, og det ser ud til at være lidt mere end et rod af snoet spaghetti. Men det er slet ikke svært at køre med Tokyos metro (for ikke at nævne resten af byens omfattende jernbanesystem).

Sådan kører man i Tokyo Metro

Hold disse grundlæggende fakta i tankerne for at sikre, at du kan køre på Tokyo Metro lige så harmonisk, som Tokyos titusinder af indbyggere gør.

  • Fares: Kører på både Tokyo Metro og Toei Subway (som er to separate systemer, men deler et fælles designsprog, hvilket gør det system, som de fleste stationer hører til, umuligt at skelne fra hinanden) koster mellem 170-310 yen for en enkeltbillet, mens et endagspas koster 600 yen. Det er vigtigt, at Japan Rail Pass ikke dækker rejser med hverken Tokyo Metro eller Toei Subway.
  • Sådan betaler du: Kontant er den eneste måde at købe en enkeltbillet fra en automat. Men hvis du har en iPhone med NFC-teknologi, der har sin "region" indstillettil Japan, kan du komme ind i både Tokyo Metro og Toei Subway ved hjælp af ApplePay. Hvis du har et Pasmo- eller Suica-kort med lagret værdi, kan du bruge et kreditkort til at genopfylde disse, selvom mange maskiner kun accepterer kort udstedt i Japan til betaling.
  • Ruter og åbningstider: Tokyo Metro har 9 linjer, mens 4 linjer opererer under ledelse af Toei Subway Corporation. Selvom størstedelen af Tokyos underjordiske jernbanelinjer opererer inden for byens centrale afdelinger, strækker mange metrolinjer sig ud i forstads- og endda landlige præfekturer omkring Tokyo. På trods af Tokyos ry som en 24-timers by kører togforbindelsen kun mellem ca. 5 om morgenen og midnat.
  • Serviceadvarsler: Download den officielle Tokyo Subway Navigation-applikation fra AppStore eller Google Play.
  • Overførsler: Generelt er gratis overførsler kun tilgængelige for rejser, der opholder sig inden for enten Tokyo Metro- eller Toei Subway-systemer, selvom Pasmo-, Suica- og ApplePay-brugere kan transportere problemfrit vha. deres elektroniske betalingsenheder. Hvis du betaler med kontanter, med meget få undtagelser, skal du købe to separate billetter, hvis din rejse involverer rejser i både Tokyo Metro og Toei Subway-systemer.
  • Tilgængelighed: Tokyos metrosystem er et af de mest tilgængelige i verden, et faktum, der i høj grad skyldes Japans hurtigt aldrende befolkning. Hver station er tilgængelig via elevatorer, og både stationspersonale og lokale beboere er mere end glade for at give plads til handicappede passagerer, selv i myldretiden.

Bemærkelsesværdige Tokyo Metrostationer

Visse Tokyo-metrostationer er mere allestedsnærværende eller værd at bemærke af forskellige årsager. Disse omfatter, men er ikke begrænset til, følgende:

  • Ginza: Beliggende under et af det centrale Tokyos mest eksklusive kommercielle og kulturelle distrikter, dette transitknudepunkt rummer passagerer på Ginza-, Hibiya- og Maranouchi-linjerne.
  • Otemachi: På Otemachi-stationen udveksles i mellemtiden fire linjer, hvilket gør denne station i det centrale Tokyos Chiyoda-kvarter til byens vigtigste underjordiske transitstation. Specifikt kan du overføre mellem Chiyoda-, Hanzomon-, Maranouchi- og Tozai-linjerne ved Otemachi.
  • Kokkai Gijidō-mae Tameike-Sannō: Fire Tokyo Metro-linjer krydser også under denne station: Chiyoda, Ginza, Maranouchi og Namboku.
  • Nagatacho: Nagatacho er også en berygtet station for at få adgang til japanske regeringsbygninger, herunder den nationale kost. Et transitpunkt for Hanzomon-, Namboku- og Yurakucho-linjerne, det var en af stationerne, der blev målrettet under Sarin-gasangrebene i 1995.
  • Shinjuku: Selvom Shinjuku Railway Station er en af de travleste i verden, betjener "Shinjuku"-stationen i Tokyo Metro kun én linje, Maranouchi Line. Hvis du planlægger at tilbringe tid i Shinjuku, mens du er i Tokyo (hvilket er sandsynligt), skal du huske på, at du kan ende med at få adgang til distriktet via andre stationer, såsom Shinjuku-Sanchome, som betjenes af både Fukutoshin- og Maranouchi-linjerne.

AndetTokyo offentlig transport

Vidste du, at på trods af hvor travlt Tokyos metrosystem er, foregår kun 22 % af togrejserne i Tokyo med Tokyo Metro og Toei Subway? Dette skyldes, at bogstaveligt t alt snesevis af andre toglinjer kører gennem det centrale Tokyo. Disse drives i vid udstrækning af Japan Railways (alias JR, som også er operatør af Japans Shinkansen "bullet"-tog), men også af private operatører som Tobu, der kører fra Asakusa til det populære turistmål Nikko, og det førerløse Yurikamome-tog.

Selvom dit JR Pass ikke er godt til rejser med Tokyo Metro eller Toei Subway, kan du bruge midler fra din Pasmo eller Suica til at rejse på JR Lines, forudsat at du ikke planlægger at bruge et JR Pass. Du kan også bruge din Pasmo eller Suica til at få adgang til Tokyos mange buslinjer og de forskellige togforbindelser til Haneda Lufthavn (den nærmeste til Tokyos centrum). Navnlig, hvis du ønsker at rejse til Narita Lufthavn, som ligger langt øst for Tokyos centrum i Chiba-præfekturet, skal du købe et reserveret sæde på enten Narita Express eller Keisei Skylinen.

Taxa- og turdelingsapps

Taxaer i Tokyo er ekstremt dyre, uanset om du byder en tur til en af byens hvidhandskede taxachauffører eller bruger en applikation som Uber eller den hjemmelavede Japan Taxi. Med priser, der starter ved 730 yen for den første kilometer og 80-90 yen for hver 300 meter derefter, er det nemt at se, hvordan omkostningerne kan stige.

Taxachauffører i Tokyo taler ikke meget engelsk, selvom de burde være vidende om store turistdestinationerog hoteller. Derudover er en af fordelene ved den høje pris, du betaler for at bruge taxaer i Tokyo, deres utrolige sikkerhed og pålidelighed.

Det er bemærkelsesværdigt, at Tokyo er den eneste by i Japan, hvor Uber-applikationen fungerer, selvom priserne stort set er identiske med, hvad du ville betale for en taxa. På den anden side er der én fordel ved at tage Uber: Hvis du gør det, kan du betale med kreditkort, hvilket ofte ikke er muligt i taxaer i kontantcentreret Japan, i Tokyo og andre steder.

Leje en bil i Tokyo

Kørsel er helt unødvendigt i centrum af Tokyo, både på grund af den trafik, der plager byen det meste af hver dag, såvel som de forskellige vejafgifter og takster, der er nødvendige for at køre i Tokyos centrum. Men hvis du tilfældigvis lejer en bil i Japan (sandsynligvis for at rejse i den større Kanto-region omkring Tokyo eller andre steder i landet helt), er der et par ting, du bør huske på.

Dokumentationsmæssigt skal du absolut have et internation alt kørekort (IDP) for at køre i Japan - dit amerikanske kørekort fungerer ikke alene, medmindre du selvfølgelig også har et japansk. Du kan ansøge om en IDP på dit lokale AAA-kontor; du skal gøre dette, før du rejser til Japan. Andre praktiske ting at bemærke er, at japanerne kører i venstre side af vejen; brændstof er også relativt dyrt, til en lokal ækvivalent på omkring 4,24 USD pr. gallon i april 2019.

Japanere er ekstremt lovlydige, hvilket betyder, at det er svært at overskride hastighedsgrænserne (som plejer at være sat ret lavt - mindre end 50 km/t i byer)og ofte omkring 70-80 km/t på motorveje), selvom du er tilbøjelig til det. Derudover har selv nogle af Japans travleste motorveje kun én bane på hver side, hvilket gør det vanskeligt til umuligt at passere.

Tip til at komme rundt i Tokyo

Uanset om du tager Tokyo Metro, Toei Subway, JR Lines eller nogen af de andre transportmuligheder, der er anført her, vil disse generelle tips til at komme rundt i Tokyo tjene dig godt:

  • Tokyos centrum er fladt og kan gå til fods. Forudsat at du ikke behøver at gå fra en Tokyo-afdeling til en anden (mere om det på et sekund), er det at gå i byen ret nemt, på grund af hvor fladt det er. For eksempel er Tokyos kejserpalads en behagelig 15-minutters gåtur fra Tokyo Station på Maranouchi-linjen, hvilket gør gang til et foretrukket alternativ til at skifte til en bus eller en anden metrolinje.
  • Tokyo er en by med kvarterer. I stedet for at bestå af én "downtown" omgivet af forstæder og forstæder, er Tokyo flere små (godt store, efter amerikanske standarder) byer næste til hinanden. Generelt, mens kvarterer som Shinjuku, Shibuya, Asakusa og Ginza kan gås inden for deres distriktsgrænser, vil du gerne køre med Tokyo Metro eller Toei Subway for at rejse mellem byens afdelinger.
  • Taxaer er ikke billige - men er nogle gange den eneste mulighed. Som tidligere nævnt er taxaer meget dyre i Tokyo, med priser, der nemt kan overstige 2.000-3 000 yen for rejser, der kun varer et minut. Desværre, da Tokyos undergrund ligger i dvale mellem midnat og 5a.m., en taxa er norm alt den eneste mulighed for en natteravn (eller lønmodtager, der skal arbejde sent!)
  • Transportpersonale taler norm alt grundlæggende engelsk. Og dem, der ikke kan, vil norm alt gå ud af deres måde at hjælpe dig. De fleste af de engelske navne på stationer og attraktioner er identiske med, hvordan de hedder på japansk, så hvis din udtale er tæt på, skulle du ikke have nogen problemer.
  • Tokyo Metro er nul i Japans MeToo-øjeblik. For flere år siden var der en skandale i Tokyos undergrund, hvor forretningsmand diskret knipsede "up-skirt"-billeder af intetanende kvindelige pendlere. Som følge heraf er de første og sidste biler i Tokyo Metro og Toei Metro-tog "kun for kvinder" i myldretiden.

Tokyo Metro er verdens travleste, men den er overraskende nem at bruge. Lokale skolebørn kører trods alt både Tokyo Metro og Toei Subway alene - det kan det åbenbart ikke vær så svær! Hvad angår hvordan du bruger din tid i Tokyo, når du først har fundet ud af metroen? Sørg for at tjekke denne guide til de bedste ting at gøre i Tokyo, som er lige så nyttig til at give mening om Tokyo som helhed, som det indlæg, du lige har læst, er for at forstå dets transport.

Anbefalede: