Batalha Monastery: The Complete Guide

Indholdsfortegnelse:

Batalha Monastery: The Complete Guide
Batalha Monastery: The Complete Guide

Video: Batalha Monastery: The Complete Guide

Video: Batalha Monastery: The Complete Guide
Video: Batalha, Portugal: Revered Monastery - Rick Steves' Europe Travel Guide - Travel Bite 2024, Kan
Anonim
Batalha kloster
Batalha kloster

Batalha-klosteret ("slagets kloster") i det centrale Portugal er en af de sjældne ædelstene, der, på trods af at det er et UNESCOs verdensarvssted, ikke tiltrækker et stort antal besøgende.

Den udsmykkede, sengotiske bygning viser middelalderens portugisiske arkitekters og stenhuggeres dygtighed med mange unikke funktioner, som ikke var set i landet før. Belønnende, rolig udforskning, det er den slags sted, du kan beslutte dig for at ringe til for et hurtigt besøg og stadig være inde flere timer senere.

Hvis du planlægger en tur til Batalha-klosteret, har vi dækket alt, hvad du har brug for at vide, fra historien og arkitekturen til praktiske detaljer som omkostninger og hvordan du får mest muligt ud af dit besøg.

Historie

Som navnet måske antyder, eksisterer klostret udelukkende på grund af en militær sejr. I 1385, på trods af at de var i undertal og dårligt udstyret, vandt kong João I's tropper slaget ved Aljubarrota mod castilianerne i nærheden. Det mest berømte slag i portugisisk historie, det sikrede landet dets uafhængighed og startede et nyt kongeligt dynasti.

Før slaget bad João om hjælp fra Jomfru Maria og lovede, at hvis han vandt, ville han bygge et stort monument over helgenen. Tro mod sit ord,byggeriet startede kort efter, hvor klostret tog mere end 150 år - og enorme økonomiske og menneskelige ressourcer - at færdiggøre.

Oprindeligt og officielt kaldt Mosteiro de Santa Maria da Vitória (klosteret Sankt Maria af Sejren), blev bygningen noget beskadiget af jordskælvet i Lissabon i 1755, derefter ransaget og sat i brand ved at erobre Napoleon-tropper lidt over halvtreds år senere.

Efter opløsningen af klostrene i Portugal i 1834 blev bygningen forladt. Et par år senere startede kong Ferdinand II imidlertid et restaureringsprogram for at redde Batalha-klosteret fra at falde i ruiner. Det genopbyggede kloster blev færdiggjort i begyndelsen af det tyvende århundrede og blev erklæret som et nation alt monument i 1907 og et UNESCOs verdensarvssted i 1983.

Arkitektur og funktioner

Kosteret er overvejende et sengotisk mesterværk, selvom antydninger af andre arkitektoniske stilarter kan ses over alt. Udsmykkede buegange og detaljerede stenværker er i overflod, med skulpturer af helgener og andre religiøse figurer, der er meget synlige rundt om det ydre. En monteret statue af Nuno Álvares Pereira, det militære geni, der er ansvarlig for at vinde slaget ved Aljubarrota (og mange andre), sidder i haverne uden for indgangen.

Indeni er det mest åbenlyse træk ved hovedklostret, hvor sm alt det ser ud. Mens den oprindelige arkitekt havde til hensigt et mere traditionelt design, hævede hans efterfølger skibets højde til over 100 fod, mens bredden efterlod de eksisterende 72 fod. Dette førte kun til et usædvanligt, tårnhøjt perspektivfremhævet af de relativt stramme vægge og søjler, der trækker øjet opad til loftet.

Denne arkitekt, Huguet, var også ansvarlig for at tilføje yderligere to kapelområder til komplekset, inklusive det, der nu er klosterets mest berømte træk, de uperfekte kapeller.

Rundt om hjørnet fra hovedbygningen blev disse små kapeller bygget til at huse gravene til de første syv portugisiske konger, men da arbejderne på projektet blev kaldt væk for at bygge det berømte Jerónimos-kloster i Belem i stedet, tag og loft blev aldrig færdiggjort. De forbliver åbne mod himlen den dag i dag, hvilket giver indsigt i middelalderens byggemetoder.

Flere prominente personer fra portugisisk historie er begravet i Batalha-klosteret, herunder kong João I og hans kone Philippa, sammen med deres berømte søn, Henrik Søfareren.

Der er også et museum for de faldne døde fra militære kampagner gennem tiderne, inklusive to ukendte portugisiske soldater fra 1. Verdenskrig. Rummets ustøttede 200 kvadratmeter store hvælving blev betragtet som en så vovet arkitektonisk ambition på det tidspunkt at dømte fanger blev brugt til at bygge den! Det var måske ikke nogen dårlig idé - det tog to mislykkede forsøg at få det rigtigt.

Sådan besøger du

Batalha-klosteret ligger i udkanten af den lille by af samme navn i det centrale Portugal. Nogle få hoteller giver mulighed for at bo i byen, hvis du ønsker det, men de fleste besøgende kommer i et par timer fra populære nærliggende steder som Nazare, Alcobaça eller Fatima i stedet.

Hvis du har din egen transport, er detogså muligt at tage en dagstur fra Lissabon eller Porto-kørsel fra begge byer bør tage to timer eller mindre. Parkering er let tilgængelig på stedet og i de omkringliggende gader.

En sjælden busforbindelse fra Lissabon kører også hele dagen, og det tager to timer at komme til Batalha, men tjek returtiderne omhyggeligt, hvis du planlægger at komme tilbage til hovedstaden samme dag. Busser kører også fra Nazare, hvilket tager omkring en time.

De fleste besøgende bruger en time eller to på stedet, men hvis gotisk arkitektur er af særlig interesse, planlæg et halvdagsbesøg. Selvom der ikke er restauranter eller caféer på stedet, er der adskillige spise- og drikkemuligheder tilgængelige i byen inden for et kort arbejde.

Gratis offentlige toiletter er tilgængelige, selvom du ikke har bet alt for at komme ind i klostret. Bygningen er fuldt tilgængelig for personer med nedsat mobilitet, og kørestole er tilgængelige, hvis det kræves.

Billetter og åbningstider

Som med mange historiske portugisiske bygninger uden for hovedstaden er billetter til Batalha-klosteret overraskende billige.

En voksenbillet koster 6 euro. Der er gratis adgang for børn på 12 år og under, bevægelseshæmmede og den første søndag i hver måned. Entré til halv pris er tilgængelig for seniorer på 65 år og derover, personer med handicap og personer med studie- eller ungdomskort. Familiebilletter er også tilgængelige og giver den samme rabat.

En kombinationsbillet er tilgængelig, som også dækker det UNESCO-listede kloster Alcobaça og Kristi kloster i Tomar, og koster 15 euro. Du kan betale med kontanter eller kort.

Åbningstider over sommeren (1. april til 15. oktober) er fra 9:00 til 18:30, syv dage om ugen og fra 9:00 til 17:30. resten af året. Sidste tilmelding er en halv time før. Klosteret er lukket 1. januar, påskedag, 1. maj, juleaftensdag og juledag.

Anbefalede: