Kinesiske lanterner i Montreal Botanical Gardens of Light

Indholdsfortegnelse:

Kinesiske lanterner i Montreal Botanical Gardens of Light
Kinesiske lanterner i Montreal Botanical Gardens of Light

Video: Kinesiske lanterner i Montreal Botanical Gardens of Light

Video: Kinesiske lanterner i Montreal Botanical Gardens of Light
Video: Gardens of Light 2023, Montreal | Jardins De Lumiere 2024, Kan
Anonim
Lanterner i Montreal Botanical Garden er installeret og præsenteret hver efterårssæson
Lanterner i Montreal Botanical Garden er installeret og præsenteret hver efterårssæson

Gardens of Light, som er Montreals skildring af en af det kejserlige Kinas smukkeste antikke traditioner, ligner lanternefestivalen på mange måder. Men det afholdes ikke den 15. dag i det kinesiske nytår. I stedet falder Montreal Botanical Gardens årlige Gardens of Light-begivenhed sammen med en af Kinas andre yndlingsfestivaler: Månefestivalen, en fejring af høstsæsonen, der også observeres i Taiwan, Vietnam, Singapore, Malaysia og andre asiatiske nationer. Månefestivalen er en glædelig fest, der byder på fyldte månekager pakket ind i smukke æsker og ofte begavet til at vise påskønnelse over for andre.

Offentlige parker er oplyst med specielle displays og lanterner. Forfædre, såvel som månegudinden, æres ved at brænde røgelse ved templet. Farverige lanterner hænges højt på pæle og skydes derefter op i himlen.

Montreal's Gardens of Light efterligner ånden ved disse festivaler på mange måder. Hvert efterår bliver haverne et magisk lysshow. Begivenheden, der er vokset til at blive en af efterårssæsonens førende attraktioner i Montreal, appellerer til alle.

Kom til Gardens of Light

Lanterne i Montreals botaniske have lyser opMontreal hver efterårssæson
Lanterne i Montreals botaniske have lyser opMontreal hver efterårssæson

Den nemmeste måde at komme til Montreals botaniske have fra det centrale Montreal er med metro. I det centrale Montreal kan du gå ombord på McGill-stationen, køre til Pie IX-stationen og gå en kort afstand til haven.

Du kan også rejse med privat bil, bus, taxa eller samkørsel. Det er mindre end en tur på fire kilometer. Der er et gebyr for parkering, men der er også gratis parkering i nabolaget, hvis der er plads.

Om de kinesiske lanterner

Lanterne i Montreals botaniske have lyser Montreal op hver efterårssæson
Lanterne i Montreals botaniske have lyser Montreal op hver efterårssæson

En person, der har været i Kina, vil måske bemærke, at Montreals Gardens of Light-lanterner har en uhyggelig lighed med typiske kinesiske Moon Festival-lanterner. Det er fordi de er en og samme.

Shanghai er en af Montreals søsterbyer og er en vigtig partner i at gøre Lysets Have mulig. Lanternerne er konstrueret i Shanghai baseret på temaet og design af Montreal Botanical Gardens kunstneriske designer My Quynh Duong. Når de først er bygget i Shanghai, sendes de til Canada, hvor det tager et hold lokale montører omkring to måneder at forberede og montere alt fra 900 til 1.000 lanterner på havegrunde. Omkring 200 af disse lanterner er nylavede hvert år.

Hvad du vil se

Kinesiske lanterner i Montreals botaniske have
Kinesiske lanterner i Montreals botaniske have

De indviklet konstruerede lanterner, i form af dyr, fugle, køretøjer og endda mennesker, er trækplasteret. Hvert år udvælges et tema af havedesignere. Idéer sendes tilShanghai efter nye lanterner og derefter sendt tilbage til Montreal for at blive sat sammen og installeret af havedesignere.

Sorten vil fascinere dig. Forestil dig store kinesiske drager, mennesker, der kører på cykel, heste, pandaer og fisk. Nogle gange sammensætter designerne en stor, imponerende udstilling, såsom en udstilling af Den Forbudte By omgivet af en dam.

Belysning i flere haver

Tændte lanterner brugt til den kinesiske botaniske lyshave
Tændte lanterner brugt til den kinesiske botaniske lyshave

I 19 år blev denne årlige attraktion kaldt Magic of Lanterns eller La Magie des Lanternes. I 2012, lige i tide til begivenhedens 20-års jubilæum, blev navnet ændret til "Gardens of Light", hvilket markerede tilføjelsen af den japanske have til folden.

Tidligere var kun den kinesiske have og dens mange lanterner omt alt. Den japanske have har ikke nogen lanterner, men i stedet lyser den op med et flerfarvet lysskema, der bringer den mørklagte have til live, efter solen går ned. Det er et andet koncept, en mere subtil og afdæmpet opsætning sammenlignet med lanternerne, men det tilføjer et strejf af fredfyldt skønhed til den samlede oplevelse.

Derudover er First Nations Garden oplyst under festivalen.

Ting at se i samme område

Udstillinger fundet på Montreal Insectarium
Udstillinger fundet på Montreal Insectarium

Haverne er en del af et stort kompleks af interessante attraktioner. I nærheden finder du Space for Life Museum, Montreal Insectarium, Olympic Park og Montreal Planetarium.

Og om dagen, vandre rundt i MontrealBotanisk Haves samling af 22.000 plantearter, 10 udstillingsdrivhuse og skulpturhaver, alle fundet i mere end 20 tematiske haver.

Få mest muligt ud af dit besøg

Montreals botantiske havelanterner
Montreals botantiske havelanterner

Gardens of Light er en topattraktion i Montreal. Derfor kan det blive overfyldt i de kinesiske og japanske haver. Hvis du tager på en weekend og venter til den sidste uge af begivenheden med at deltage, kan du være garanteret, at begivenheden vil være overfyldt.

For at undgå menneskemængder, planlæg din lanterneudflugt på en hverdagsaften i skumringen. Hvorfor skumring? Det er interessant at se, hvordan lanternerne og selve den kinesiske have ændrer udseende, når solen går ned. Det giver et kontrasterende perspektiv, som du ellers ikke vil opleve.

Og overvej at kigge forbi, når det regner. Masserne bliver generelt hjemme, hvilket gør oplevelsen endnu mere idyllisk. Medbring en paraply, vandtætte sko, og du vil blive behandlet med det farverige lys, der reflekteres i vandpytterne og regndråberne.

Adgangsgebyrer varierer, og der er specielle prismuligheder og gruppepriser tilgængelige. Se havens åbningstider og begivenhedsplan, når du planlægger dit besøg.

Anbefalede: